FETÖ operasyonları imkanlar dâhilinde hızla devam ediyor.

İmkanlar dahilinde diyorum, çünkü 15 Temmuz´da öğrendiğimiz gibi bazı imkanlarımız FETÖ örgütünün elindeymiş maalesef.

Yargı, Polis ve Ordu´ya sızma boyutlarına bakılırsa, 15 Temmuz öncesinde bu örgüte karşı operasyon yapmak büyük bir halk desteği olmadan gerçekten imkansızmış.

Darbe girişimini geri püskürten millet, 15 Temmuz sonrasında çok daha güzel bir şey yaptı. Suçluların devlet tarafından yakalanması, adil bir şekilde cezalandırılması için, sıkışık trafikte ambulansa yol veriri gibi devletine yol açtı. Hiçbir cezayı kendi kesmedi. 15 Temmuz´da kendine düşen görevi yerine getirdikten sonra, devlet mekanizmaları rahat çalışsın diye sokakların güvenliğini eline aldı ve hiçbir provakasyona gelmeden nöbette devam etti. Devlet ve millet nasıl birlikte çalışır tüm dünyaya gösterdi.

Kim yaptı bunu, Türk milleti.

Dünya literatüründe “gelişmekte olan ülke´´ diye geçen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları...

Yalan… Vallahi yalan billahi yalan…

Ne demek gelişmekte olan!….

Bana, devletine bu kadar bağlı, beğense de beğenmese de mevcut yasalarına bu kadar saygılı, askerine, polisine bu kadar sahip çıkan başka bir millet gösterin, işte o zaman kabul ederim geri kalmışlığı.

Yeryüzünde eşkıyalıktan, sömürgecilikten zengin olanlara gelişmiş diyeceksiniz, darbe şartları içerisinde bile adaletten sapmamak için gayret gösteren bu millete, “hele siz bi gelişin öyle gelin” diyeceksiniz.

Yok öyle yağma…

Kim yazdı bu gelişmiş ülke tanımını, kim tanımladı bu medeniyeti. Kim koydu bize bu etiketi.

Sosyal refahını ve haram üzerine kurulmuş sahte bir medeniyeti kaybetmemek için tüm dünyaya terör ihraç edenlerin bize koydukları bu etiketi yırtıp atıyorum.

Medeniyet; ne özgürlük, ne eşitlik, ne de her on yılda bir revize edilen kavramlardan oluşan saçma sapan ideolojilerdir…

Medeniyet ADALETTİR, ADALET…

Kim en adil ise, en gelişmiş, en medeni odur…

Atalım şu ezikliği üzerimizden.

Platon, devlet tanımını yaptığından beri devletler kuran bu millete medeniyet öğretmeye çalışanlara yine en güzel cevabı bu millet verdi geçtiğimiz pazar. Batıyı da, Doğuyu da kıskandıracak kadar muhteşem bir tablo izledik Yenikapı´da…

Demokrasi diye diye dünyanın dört bir yanında ağlamadık ana bırakmayanlar, sizde izlediniz mi?

İzlediniz izlediniz… Acı içinde izlediniz hem de… Korku içinde izlediniz…

Ne yapsak olmuyor dediniz.

İçerdeki son hainlerde temizlenince “biz ne yapacağız?” dediniz.

“Beylik elden giderse, biz ne yapacağız” dediniz.

Ben hepsini duydum…

Ama korkmayın biz medeni ve ADİL olacağız…