Mesudiye alt geçidi yenileme sebebiyle yıkıldı. Mevcut altıgeçit küçük ve yetersiz kalmıştı. Buraya kadar herşey normal.

Ülke olarak düşüncelerimiz ile yaptıklarımız arasında dağlar kadar fark olduğundan, söylediklerimizle gerçekleştirdiklerimiz birbirinden apayrı oluyor. Mesudiye alt geçidi de bu alışkanlığımızın bir örneği.

Mesudiye alt geçidi 1990 lı yıllarda dönemin Belediye Başkanı Cemal Arık tarafından yapıldı. Yaklaşık 30 yıldır Mesudiye Mahallesi ile İnegöl´ün bağlantısını sağlayarak büyük bir görev üstleniyordu. Her fazla yağmur yağdığında göle dönüp kapandığını saymazsak İnegöllüler olarak altgeçitten uzun yıllar hizmet aldık.

Şimdilerde yenileme maksadıyla yıkılan alt geçidin bitirilememesi tam bir trajikomedi.

Öncelikle inşaatın başlaması, projesi ve bitirilmesi ile alakalı hiç bir bilgi paylaşılmadı. Çevre esnaf ve hane sahipleri bir sabah uyandığında caddenin kapandığını ve alt geçidin yıkılmaya başladığını gördü. Tabi bununla beraber sürekli kesilen sular çevre evlerde büyük sıkıntılar doğurdu.

Mesudiye mahallesi sakinleri, Avarlar Kavşağına inşa edilen üst geçidin altında hangi mühendisin hangi kafayla yaptığı bilinmeyen enteresan kavşaktan araçlarıyla evlerine gitmeye çalışırken, yaya olanlar Varışlısoy Camiinin arkasından Anayolu bölerek tehlikeli bir şekilde mahallelerine geçmeye çalışıyor.

Orhaniye mahallesi esnafı çıkmaz sokağa dönen caddelerinde iş yapamaz hale geldi. Bir kaç esnafın işyerlerini kapayacak duruma geldiği söyleniyor.

Altgeçidin ne zaman açılacağı bilinmiyor. Projenin bittiğinde nasıl bir hal alacağı, şeklinin nasıl olacağı, çevreyi olumlu ya da olumsuz nasıl etkileyeceği bilinmiyor. Her şey bir şehir efsanesi halinde evlerde ve işyerlerinde konuşuluyor. Kimsenin bir şey bildiği yok. Belediye bilgi vermiyor, Karayollarını işaret ediyor. Karayollarından bilgi almak dipsiz kuyudan su çekmeye benziyor.

Bursa Valiliğinin “Mesudiye Altgeçidinde mevcut altgeçidin yıkımından sonra karşılaşılan diğer kurumlara ait yeraltı ve yer üstü iletim hatlarının deplasesinde yaşanan gecikmeler yapım çalışmalarında istenilen seviyeye gelinmesini engellemiştir. Ayrıca bu kesimde zemin yapısı öngörülemeyen şekilde zayıf karakterli çıkması nedeni ile geoteknik proje hazırlanmakta olup Ocak ayı içerisinde tamamlanacaktır. Geoteknik Proje tamamlanması sonrası yapım imalatlarına devam edilecektir.” açıklaması yapması ise kimseyi tatmin etmiyor.

Altgeçit yenilensin, yapanlardan Allah razı olsun. Ama böyle savruk bir hizmet yapılacaksa eğer eski altgeçidi hiç yıkmasalardı daha iyi olurdu.

Altgeçidin bir an önce bitirilip şehir ve anayol trafiğinin açılmasını temenni ediyorum. Temenni ediyorum çünkü temenni etmekten başka elimizden gelen hiçbir şey yok.

Mesudiye mahallesi sakinleri mağdur, Orhaniye Mahallesi esnafı mağdur, altgeçidi kullanan vatandaşlar mağdur, Bursa Ankara otoyolunu kullananlar mağdur. 1 ayda bitecek inşaat aylardır sürüyor ve şuan atıl bir şekilde bekliyor.

Zemin çalışmasını iyi yapamayan, kışa girerken inşaata başlayan, çok fazla derin kazarak işin içinden çıkamayan, nasıl bir proje yapacağını bile tam olarak bilmeyen şirketi ve karayollarını ayrıca kutluyorum!
***********

TÜVTÜRK REZALETİ
PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ

İnegöl TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda randevu alarak gittiğim halde randevu saatimden itibaren soğukta ve ayakta tam 2 saat bekledim. Bir vatandaş randevu saatinden 2 buçuk saat sonra çıktığını söyledi.

Vatandaşa bekleme salonu yapmaya dahi tenezzül edilmiyor. İnsanlar dışarıda soğukta ve yağmurda beklemek zorunda bırakılıyor.

Aracın vergisini yatırıyoruz, sigortasını yaptırıyoruz, trafik cezası bile bırakmıyoruz. Muayene istasyonunda vezne sırası bekliyor, fahiş fiyatla muayene ücreti ödüyor ardından 2 saat dışarıda ayakta bekliyoruz.

Böyle uygulama olmaz.
‘Paramızla rezil oluyoruz´ cümlesi tam olarak bunu ifade ediyor.
*********

TEŞEKKÜRLER YÜCEL ERİM

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim önceki cumartesi akşamı konserli bir programla görevini devretti. 3 yılı aşkın süredir görevini sürdüren Yücel Erim´e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.

Yeni atanan Uğur Sabri Çağlar Başkana da başarılar dilerim.

Velhasıl...

1956 yılında 175 kilometre uzunluğunda, 14 metre derinliğinde, 148 metre genişliğinde yapılan Süveyş kanalının üzerinden 60 yıl geçmişken, 6 metre derinliğinde 14 metre genişliğinde bir alt geçit yapmayı beceremiyoruz.

1863 yılında Londra´da 400 kilometre uzunluğunda yer altı metrosu yapılmasının üzerinden 150 yıl geçmişken, 2018 yılında 100 metre uzunluğunda Mesudiye altgeçidini aylardır bitiremiyoruz.