Artık soğuklara elveda dedik. Malum motosikletler yollara çıkmaya başladı. Ancak bazı genç arkadaşlarımız modifiye ettiği motosikletlerini hiçbir önlem almadan tehlikeli bir biçimde şehir içinde kullanmaya da başladı. Plakasız, ruhsatsız, egsozu son ses açık, kask dahil hiçbir güvenlik önlemi bulunmayan motosikletlerle şehir içi trafiğinde tehlikeli seyirler yapan arkadaşları uyarıyorum. Kendinize ve başkasına zarar vermemek için hiçbir sebebiniz yok. Egsoz sesinden ve egsozu patlatarak çıkan silah sesine benzer sesten herkes rahatsız oluyor. Özellikle, yaşlılar ve hamileler bundan ziyadesiyle fazla etkileniyor. Yolda yürüyen ailelerin yanlarından aşırı hızla kontrolsüzce geçiliyor. Anneler çocukları ile yolda yürümekten çekiniyor. Vatandaşı rahatsız etmek kimsenin hakkı değildir.
Özellikle aileler bu konuda çok dikkatli olmalı. Çocuklarının davranış biçimlerini takip etmeli, enteresan modifiyeli motosiklet sahibi olmalarına ve ehliyetsiz kullanmalarına izin vermemeliler.

Emniyet bu konuda gayet çaba sarfediyor. Ancak trafik ekipleri kararlı mücadelelerini daha da artırmalı ve tehlikeli oyuna bir son vermeliler.
Neresinden bakılırsa bakılsın konu toplumsal bir sorun haline geldi. Zira tüm İnegöl bu konudan muzdarip. İnegöl emniyet müdürlüğü ekiplerini mücadeleleri konusunda takdir ediyor, ailelerin ve emniyet mensuplarının konuya daha da eğilerek sorunun çözülmesine katkı koyacaklarına inanıyorum.

***

Zalime Kimlik Sorulmaz

Demokrasi aracılığı ile seçtiğimiz yöneticileri takip etmek ve eleştirmek her vatandaşın hakkıdır. Dün destek verdiğimiz yöneticilere bugün destek vermeme ve eleştirme hakkına sahibiz. Hata yapmak her yöneticinin ihtimali dahilindedir ve vatandaşın buna destek vermesi gayet tabiidir.
Ancak ülkemizde bir gerçek var ki bir çok yanlışa sebebiyet veriyor. Bağlı olduğu siyasi partiye dahil olan ya da ideolojik ortaklığı olan veya kendine yakın olarak görüp destek verdiği yöneticiyi (maalesef) eleştirmeme hastalığımız var. Destek verdiği yöneticinin yaptığı hatayı görmemek fakat destek vermediği yöneticinin hatasını aramak doğru bir davranış değil.
Ortada bir yanlış varsa bu yanlışı yapanın kimliğinin hiçbir önemi yoktur. Yanlış yapanı eleştirmek ve yanlışı yüzüne vurmak her vatandaşın birincil görevlerindendir.
Zalime kimlik sorulmaz. Ortada bir zalim varsa mazlum da vardır. Bu mazlum bir gün siz de olabilirsiniz.

***

DOSTUM

DOSTUM projesi İnegöl Belediyesinin yapmış olduğu gelmiş geçmiş en iyi projelerden biridir. Sosyal yaşama bakıldığında vatandaşın doğaya ve spora teşvik edilmesi bugünün lüksü sayılsa da geleceğin en önemli ihtiyaçlarından biri olacaktır. Proje inşallah daha da yaygınlaşarak devam edecek ve daha fazla kişiye ulaşacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

***

Velhasıl...

İdeolojiler dünyevi duygulardır. Kişinin ancak dünya hayatına katkı sağlayabilir. Dünyevi duygularla meşguliyetinizi abartmayın. İdeolojilerinizi putlaştırmayın.