Çeşitli nedenlerden ötürü ağız içerisinde bazı dişler kaybedilebilmektedir.Geçmişte ağrıyan dişler çoğunlukla çekilmekteydi. Ancak günümüzde hem hastaların hemde hekimlerin dahada bilinçlenmesi ile çürük veya ağrılı dişlerin gerek dolgu gerek ise kanal tedavisi ile kurtulması istenmektedir.

 Ancak buna rağmen ileri derecede iltihaplı kurtarılamayacak dişler mecburen çekilebilmektedir. Geleneksel olarak ağız içi eksik bölgelere klasik köprü protezleri veya çok fazla eksik olduğu zaman hareketli protezler yapılırdı ki, günümüzde bile hala yapılmaktadır. Fakat hastalar artık köprü protezi yapılacağı için sağlam dişlerinin kesilmesini istemiyorlar.Aynı zamanda hareketli protezler yemek yerken ve konuşurken oynadığı için rahat edemiyorlar.

İşte bu sebeplerden dolayı dental implant yapay diş kökü gibi sadece eksik olan bölgeye yerleştirilmekte ve sağlıklı dişlere herhangi bir işlem uygulanmadan hastalar normal hayatına devam edebilmektedir.

Dental implantlar hangi durumlarda uygulanabilir;

-Hareketli protez kullanmak istemiyorsanız

-Sağlıklı ağız içi dokulara sahip iseniz

-Dental implant uygulamak için yeterli ve sağlıklı çene kemiğiniz mevcut ise

-Çene kemiği iyileşmesini olumsuz yönde etkileyecek bir sağlık probleminiz yok ise

 Dental implantın başarısı için önemli olan implant uygulaması için doğru ve yeterli bir planlama ,çevredeki anatomik oluşumlara dikkat edecek şekilde implant uygulaması ve implant uygulama ortamının ve işlemin steril şartlarda yapılabilmesidir.