Amerika, Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı alsa da henüz somut adım atmadı. Askerlerinin yeni adresinin neresi olacağı da şimdiden tartışılmaya başlandı. Amerika’nın, biz Suriye’den birdenbire çekiliyoruz diyerek çekilmesi hiç akla yatkın bir şey değil. Aynı şekilde, Afganistan ve Irak içinde benzeri şeyleri söylemişti. Fakat tamamıyla buralardan da çekilmediler.

Terörün en büyük destekçisi, Amerika’nın silah ihracatında lider durumda olduğu söyleniyor. Terör örgütleri kurup, onların ellerine silah verip, Ortadoğu’da silah tüccarlığı yapıyor. En çok silah alan ülkeler, S. Arabistan, Bahreyn, imkanları kısıtlı olan Mısır bile Amerika’dan çok silah alanların arasındaymış. S. Arabistan’ın bazı silahları elinde, kullanılmadığından kullanılmayacak hale geldiği söyleniyor. Bütün bunların Amerika’nın isteği ile Amerika’yı memnun etmek için olduğu görülüyor.

Yıllarca Amerika’nın sıkıştığında en çok tutunduğu, koltuk değneği durumundaki, yandaşı İngiltere, Libya’ya en çok silah satan ülkeymiş. Libya’yı ilk bombalayan da, İngiltere olmuş. Bölgeyi karıştırarak ülkelerin aralarını bozarak, birbirine kırdırtıp, yıllarca savaşmalarını planlayarak, silah pazarlayarak savaşların bitmesini istemiyor. Çünkü savaşlar devam ederse, o kadar daha silah satacak, daha çok para kazanacak. Kan ve zulüm ile beslenen bir ülke savaşın bitmesini ister mi elbette ki istemez. Amerika bu yüzden Suriye’de de savaşın bitmesini istemiyor.
Dış destekli savaşlar çıkartıyorlar, terörü destekliyorlar. Suriye’de de aynı şeyi yaptılar. Bu kadar, Suriye’den çıkması kolay mı, rakibi Rusya’ya bütün gücünü terk etmez, bölgede İsrail’i yalnız bırakmaz. Ortadoğu bölgesini tamamıyla hiçbir zaman terk etmez.

Enerji, petrol, İsrail’in güvenliği, Türkiye ve İran’ı bölmek bunlar ABD’nin bölge ile ilgilendiği şeyler, bütün bunlardan çekilerek vazgeçecek mi, elbette ki vazgeçmeyecek. Her zaman ki gibi gene yalan söyleyerek, yeni bir taktik arayışı içerisinde hareket ediyor.

Yaşadığımız coğrafyada oyunlar bitmez, bu oyunların, senaryo yazarlarının en önde gelenlerinden bir tanesi de Amerika’dır. Çekiliyorum diyerek, bölgeyi daha da karıştırarak kafasındaki hain planlarını gerçekleştirebilmek için zaman kazanmaya çalışıyor.
Amerika bir bölgeye ne insani gerekçelerle girer, ne de ekonomik ve insani gerekçelerle ayrılır, çekilir. Amerika’ya hiçbir zaman güvenilmez, iki yüzlü hareket eden, yalancı eşkıya bir devlet olduğunu kısa tarihine rağmen bütün Dünya’ya kendi eliyle tescillendirmiştir.