Merhaba sayın amatör futbol okurları. Yaklaşık 5 ay sonra tekrar sizlere, İnegöl amatör futbolu ile ilgili duygu, düşüncelerini paylaşacağım.

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör kümede beklentimize yine ulaşamadık. 1. Kümede asırlık çınar Doğanspor mutlu sona ulaşmıştı. Yeni yılda yine yeni umutlara yol alıyoruz. Umarım ilçemiz için bu yıl başarıyı yakalarız.

Süper Amatör :

A Grubu: Bu grupta Kurtuluşspor, Doğanspor ve Yenicespor yer alıyor. İlk maçlar Cumartesi oynandı. İlk hafta tüm süper amatör küme takımlarımızdan sadece Yenicespor galip gelerek 3 puanla başlamış oldu. Yenicespor ilk maçında deplasmanda Mimar Sinan Gençlik´i 2-1 yenerek sezona iyi başlamış oldu. Ligin yeni ancak amatör kümenin en eski takımlarından Doğanspor, İznikspor deplasmanında 1-0 kaybetti. İznikspor kendisi ile özdeşleşen 1-0´lık sonucu yine almış oldu. Bu ligin en kıdemli takımı Kurtuluşspor´da deplasmandaydı. Keles´te oynanan maçta ev sahibi Keles Gençlik 3-0´lık sonuçla en sürpriz sonucu almış oldu.

Pazar günü Yenicespor evinde ilk maçını kaybeden Emekspor´u konuk edecek. Doğanspor, İnegöl´de Gemlikspor ile kozlarını paylaşacak. İki takım da ilk maçında sahadan puansız ayrıldı. Kurtuluşspor´da sahasında Mimar Sinan Gençlik´i ağırlayacak.

B Grubu: Her sene olduğu gibi bu yıl da bir grup zorluk derecesine göre epey ağır basıyor. Sadece  bu grupta; Yenişehir Belediyespor, Elmasbahçeler, Kestelspor, Erdemlispor yer alıyor. Bu takımlar da gruba yeter de artar. Temsilcilerimiz Kafkas Gençlik ve K.Güvenspor´un işi bir hayli zor. K.Güvenspor sahasında Demirtaşspor ile 0-0 kalarak lige 1 puan ile başlamış oldu. Kafkas Kartalı zorlu deplasmanda 70. dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğü Erdemlispor maçını 3-1 yenilerek taraftarını üzdü.

K.Güvenspor Cumartesi ilk deplasman maçında Elmasbahçeler ile oynayacak. Kafkas Gençlik ise evinde Fethiye İdman Yurdu´nu misafir edecek.

1. Küme:

1. Grup: Bu grupta Gençlergücü ve Akhisar Demirspor yer alıyor. Gençlergücü oluşturduğu kadro ile şampiyonluğu çok istiyor. Yunus Memiş´in öğrencileri ilk maçında deplasmanda K.Nilüferspor´u 4-2 yenerek sezona iyi başlamış oldu. Diğer temsilcimiz Akhisar Demirspor ise evinde Gürsu Yenidoğanspor´a 2-1 kaybederek sevenlerini üzdü. Lider Gençlergücü 2. Hafta Hacıvatspor ile mücadele edecek. Akhisar Demirspor ise Gündoğduspor deplasmanında puan almaya çalışacak.

3. Grup: Bu grupta tek temsilcimiz olan İsaörenspor ilk maçında İnegöl´de Ağaköy Kooperatifispor´u 3-1 yenerek lige 3 puanla merhaba demiş oldu. İsaörenspor 2. maçında Şükraniyespor deplasmanına gidecek.

6. Grup: Bu grupta iki temsilcimiz var. Alanyurt Gençlik ilk maçında İnegöl´de Sırameşelerspor´u 3-2 yendi ve lige moralle başlamış oldu. Diğer temsilcimiz Doğugücü Gençlik ilk hafta maç yapmadan dinlenmiş oldu. Alanyurt Gençlik bu hafta İhsaniyespor deplasmanında 3 puan için oynayacak. Doğugücü Gençlik ilk maçını deplasmanda Orhangazispor´a gidecek.