Geçtiğimiz günlerde Alman TV Kanalı Sat 1´de konuşan ve Almanya´da yaşayan Boksör (Ünsal Arık), alman medyası´nın, Türkiye aleyhine yaptığı karalama çabalarına alet oldu. TV´de vermiş olduğu röportajı seyredince gözlerimin gördüğüne ve kulaklarımın duyduğuna inanamadım. Seyrettikçe bu insan kesinlikle Türk olamaz ya da kesinlikle FETO´cudur dedirtti bana.

Konuşmasında sadece Gurbetçilere değil tüm Türkiye halkına hakaret etti. Yaptığı açıklamalardan sonra kendisine sponsorluk yapan Türk firmaları dahil desteklerini geri çekti ve gurbetçilerin de tepkisine neden oldu. Biraz araştırdığımda gördüm ki, uzun zamandır para sıkıntısı çekip ve her fırsatta Türk medyasında yeterince yer almadığından yakınıyor. Sonunda „Madem öyle, bundan böyle Almanya için dövüşürüm“, diyerek hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında  söylediklerine, hem de Türkiye hakkında ki görüşlerine alman halkından destek istedi. Almanya halkı, zaten saptırılmış medyası yüzünden olduğundan daha fazla Türk düşmanlığı gösterirken, Ünsal Arık´ın sayesinde, bu düşmanlığını ciddi bir şekilde arttırdı. Şimdi de, Ünsal Arık için internette yardım kampanyası başlatılarak para toplanılıyor.

Almanya´da yaşayan gurbetçiler, sadece Türk Boksörü  diye destekledikleri Ünsal Arık´tan artık nefret eder hal geldi. Sebebini röportaj´ı okuyunca anlayacaksınız.

Bu olay,  Boks dünyasında da tepkilere neden oldu.

Türkiye ve gurbetçilerin gururu, aynı zamanda Vatansever ve Dünya Şampiyonu olan Boksörümüz Yavuz Ertürk ise, Ünsal Arık´ın ülkemiz ve halkımızın aleyhinde yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi. Bu sebeple, Ünsal Arık´ı Boks ringine davet ederek meydan okudu. Aldığım bilgilere göre Ünsal Arık, Boksörümüz Yavuz Ertürk´ün çağrısını kabul etmedi. 

Yavuz Ertürk ise resmi sayfasında şu satırlarla Ünsal Arık´a seslendi: „Ünsal! Karşıma çıkmak için 150.000€ talep ediyorsun. Türkiye´de karşına çıkmam diyorsun?! Sen, 15 kuruşluk adam değilsin, sadece benden kaçmak için 150.000€ talep ediyorsun! O parayı bulurum, seni İpekçi´ye sürüklerim. Karşıma çık, maçı kazan, sana 300.000€, haydi imzayı at, korkak..! Seni döve döve, yalvarta yalvarta, hakaret ettiğin o koskoca Türk halkından özür dilletirecem. Buna ant içiyorum vatan haini.“

Bir diğer yazısında ise: „Benim vatandaşlarıma kimse %99 aptal diyemez.

Hangi parti hangi görüş olursa olsun, orada herkes sokaklarda vatanı korurken can veriyorlar. Ünsal, Adam olacak ve çıkacak karşıma ve bu sözlerin hesabını verecek!“

Şimdi sizlere  Ünsal Arık´ın yaptığı o röportajdan bazı bölümlerini sunmak istiyorum. Takdiri de size bırakıyorum.

Cevaplarını aynen aktarıyorum, çelişkili ve bozuk cümleli cevaplarını olduğu gibi tercüme ettim.

Sunucu: Neden kızgınsınız? 

Ünsal Arık: „Türkiye´deki bir maçımda, üzerinde „Bu ülke Atatürk´ün Tayyip´in değil“ yazılı bir tişört ile çıktıktan sonra, her şey başladı. Bu olay Erdoğan´ın hoşuna gitmedi. Atatürk demokrasiyi getirdi ve bizi Osmanlı´dan kurtardı. Erdoğan ise tam tersi bir insan ve bir Diktatör.  İslamiyeti kullanarak insanları aldatıyor.

Tişört olayından sonra ülkeden çıkma yasağı verili. Hapishaneye atıldım. Almanya´ya döndükten sonra PKK ve Vehabiler tarafından ölüm ile tehdit edildim. Çünkü Erdoğan, bunları o zamanlar da destekliyordu.“

Sunucu: Şimdi TR´ye gidebiliyor musunuz?:

Ünsal Arık: „Aslında gidebilirim ama korkuyorum ve gitmiyorum. Çünkü, darbe girişiminden sonra Erdoğan iyice kafayı yedi, gidersem halim nolur kimse bilemez.“

 Sunucu: Annenin mezarını ziyaret edemedin nasıl his ediyorsun kendini?

Ünsal Arık: Tutuklanacağımdan dolayı korkuyorum ve bu yüzden gidemiyorum. Çok üzgünüm, çünkü ailesine bağlı birisiyim. Beni tutuklarlarsa ailem de çok üzülür diye gitmiyorum Türkiye´ye. Almanya´da emniyetteyim diye buradan ayrılmıyorum. 

Sunucu: Buradaki gurbetçiler, Türkiye´de yaşayan yakınlarına Erdoğan kötü davranır diye, Türk devletini ve Erdoğanı eleştiremiyorlar, sen ne diyorsun?

Ünsal Arık: Ben boksörüm, korkarak bir yere varamayız, konuşmak lazım. Erdoğan taraftarlarını görüyoruz, 40 bin insan sokağa çıkıp ülkede olmayan bir Demokrasi için Miting yapıyorlar. Halbuki Erdoğan tam bir Diktatördür ve benim için Erdoğan bir Hitler 2.0´dir. 

Sunucu: Bu kadar çok insanın Erdoğan için sokağa çıkmalarına ne diyorsun?

Ünsal Arık: Buna vatadaşlarım adına çok üzülüyorum, özellikle Almanya´da yaşayan Gurbetçilere. Biz burada demokrasi, özgürlük ve insan haklarını yaşıyoruz. Camilerimiz var, okula gidebiliyoruz, çalışıp para kazanabiliyoruz. Nasıl olur da böyle güzel bir ülkede yaşarken Diktatörlüğü savunuruz? Bu gibi vatandaşlarıma da diyorum ki, o zaman gidin Türkiye´ye ve görün bakalım, Türkiye şu an ne halde.

 Sunucu: Almanya´daki vatandaşların senin hakkında nasıl düşünüyorlar?

Ünsal Arık: Tehdit edildim, sokakta bana tükürdüler ve artık beni Türk olarak kabul etmiyorlar. Çünkü Erdoğan karşıtıyım. Bana çok söyleyen oldu, dikkat et laflarına o bizim Cumhurbaşkanımız, bende bu kimselere diyorum ki, o sizin ama benim Cumhurbaşkanım değil. Çünkü ben bir Atatürkçü olarak yetiştirildim ve özgür insanım. Mesela benim yengem bir Alman´dır ve Hristiyan´dır. Benim için en önemli şey saygıdır ve Erdoğanın vatandaşlarına karşı saygısı yoktur.

(En çarpıcı cevabı ise şimdi geliyor)

Sunucu: Neden bu kadar çok insan Erdoğanı her şey´e rağmen seviyor?

Ünsal Arık: Bir zamanlar Türkiye´de bir Yazar vardı, Aziz Nesindi adı hatırladığım kadarıyla. Demişti ki, Türk Milletin yüzde 60´i aptaldır. Benim düşünceme göre biraz mütevazı ifade kullanmış, bana göre yüzde 99´u aptaldır...

...Şimdi ise Atatürkçüleri de kandırmak için Atatürkçülük oynuyor. Ben, bir avuç kalmış hakiki Atatürkçülerden biriyim ve Atatürkçü tek sporcuyum diyebilirim.

 

Arif Ağırbaş

https://www.facebook.com/Yazar.Arif.Agirbas