Süper Amatör:
Lider Doğugücü Gençlik deplasmanda Burgazspor ile karşılaştı. Uzatma dakikalarında gelen gol ile temsilcimiz müsabakayı 2–1 kazandı. Takımın sorumlusu Önder Hocayı tebrik ederim. Genç antrenör iyi işler başarıyor. Süper amatör kümenin en çok berabere kalan takımı Gençlergücü, Gürsu deplasmanında da yine berabere kalır derken son saniyelerde golcüsü Özgür ile altın değerinde 3 puana ulaşmış oldu. Bu 1–0‘lık galibiyetle play–off yoluna devam etti. Kurtuluşspor, Bursa‘da Kemerçeşme Kanaryaspor‘un konuğu oldu. Temsilcimiz ilk dakikalarda yediği golle maçı 1–0 kaybetti ve play–off şansını zora soktu. Kafkas Kartalı bu hafta 3–0 hükmen kazandı.
18. haftada averajla ikinciliğe düşen Doğugücü Gençlik bu hafta hükmen kazanacak. Temsilcimiz rakiplerinin puan kaybetmesini ve kalan haftalara daha rahat girmek isteyecektir. Play–off hattına sadece 3 puan uzaklıktaki lig 5‘ncisi Gençlergücü kendisinden bir puan gerisindeki Kurtuluşspor ile karşılaşacak. Sezonun ilk maçında taraflar yenişemeyip sahadan 2–2 ayrılmıştı. Aldığı puanlarla play–off için ümitlenen Kafkas Gençlik evinde lider Yenişehir Belediyespor ile önemli bir maça çıkacak.

Şampiyon Akhisar Demirspor 
 Birinci Amatör Küme: 

1. Grup: Tarihi çınar Doğanspor bu sezonun son maçını da İnegöl‘de Balkanspor ile karşılaştı. Müsabaka 1–1 bitti. Son haftalara kadar terfi şansı bulunan temsilcimiz sezonu lig üçüncüsü olarak tamamladı.

2. Grup: Bu yıl inişli-çıkışlı bir grafik çizen temsilcimiz Alanyurt Gençlik son maçını deplasmanda lig sonuncusu Vakıfspor‘a karşı oynayacaktı. Ancak her iki taraf da sahaya çıkmak istemediğinden dolayı maç oynanmadı. Temsilcimiz ligi 6. sırada bitirdi.

3. Grup: Şampiyon K.Güvenspor bu yıl bu kümedeki son maçını kendisi gibi terfi eden Hamitlerspor ile Bursa‘da yaptı. Temsilcimiz karşılaşmayı 1–0 kaybetti. Bu grupta yer alan Yenişehir Esnaf Doğanspor‘u İnegöllü Ali Onur Öztürk çalıştırıyor. Y.Esnaf Doğanspor başarılı maçlar çıkarıp terfi etmeyi sadece 2 puanla kaçırdı.

4. Grup: Yenicespor sezonun kapanış maçını sahasında Tütünspor ile 0–0 kalarak bitirdi. Sezonu 4. sırada bitiren Yenicespor‘un kadrosu birçok takıma göre bir hayli kaliteliydi ancak ilk yarıda alınan cezalar takımı kötü etkiledi. Yoksa bu takım terfi edebilirdi. Osmaniyespor, geçen hafta terfi turunu atan Gemlikspor ile İnegöl‘de oynayacaktı. Ancak karşılaşma oynanmadı. Bu yıl gençler ağırlıklı mücadele eden Osmaniyespor 2. Kümeye düşmüş oldu.

5. Grup: Geçen hafta liderliğe yükselen Akhisar Demirspor evinde kendisi gibi şampiyonluk umudu taşıyan Ağaköyspor ile oynadı. Sanayi Sahası afişlerle, taraftarlarla, tribündeki süslerle tarihi şampiyonluk için hazırdı. Beraberliğin de yettiği Siyah–Beyazlılar maçı 2–1 kazanarak adını süper amatör kümeye yazdırdı. Ara transferde takıma dahil olan Ali Ekinci‘nin attığı gol amatör kümelerde çok az görülen gollerden biriydi. Akhisar Demirspor camiasına hayırlı olsun. Futbolcu, teknik direktör Mustafa Dinçer ve idarecileri tebrik ederiz. Akhisar Demirspor için gerçekten süper bir sezon geride kaldı. Tarihi farklar, deplasmandan alınan rekor puanlar ve ilk defa süper amatör kümeye yükselme başarısı yıllarca unutulmaz.

İkinci Amatör Küme: 
Bu hafta sonu yeni bir heyecan daha başlıyor. 2. Küme Pazar günü oynanacak müsabakalarla start alacak. Temsilcilerimiz Cerrahspor, Ilgarspor, Mobilyaspor ve Orhaniyespor grubunda ilk iki sırayı bitirip terfi etmek için mücadele verecekler. Grupta 10 takım bulunuyor. Cerrahspor ise, Geçitspor‘a karşı oynayacaktı. Ancak rakip lige katılmayacağını bildirdiği için müsabaka oynanmayacak. Ilgarspor, İsabeyspor‘a konuk olacak. Yeni amatör olan Mobilyaspor, 1947 Çekirge İdmanyurdu deplasmanında amatör olma heyecanını yaşayacak. 4- 5 yıl sonra müsabakalara katılacak olan Orhaniyespor evinde Y.Söylemiş Başakspor ile başlayacak.
Alt Yapılar: İnegölspor U - 14‘te Y.Karamanspor ile baraj maçı oynadı. Yavru İnegölspor maçı 3–1 kazanıp Türkiye Şampiyonasına katılmayı hak etti. Yunus Memiş ve oyuncuları tebrik ederim. 

Anılarla Futbol: 
Güneşspor: Yıldızspor müsabakasının son dakikaları oynanıyor. Karşılaşma 2–2 devam ederken top Güneşspor‘un kalesine doğru yuvarlanıyor. Güneşlisporlu Ferit topa daha yakın. Arkasında Yıldızsporlu forvet Bülent. Her ikisi de topu almak için depar atıyor. Kale arkasında ısınmakta olan Faruk, takım arkadaşı Ferit‘ten topu kalecisine atmasını ister ve şöyle seslenir:
-    Sağa at, topu sağa tarafa doğru at. 
Ferit topa yaklaşır ve kalecisi Veysel’e doğru topu sola yuvarlar. Rakip oyuncu Bülent, kaleciden önce topu yakalar ve güzel bir vuruşla golünü atar. 
Faruk, Ferit‘e kızar ve ona laf atar:
-    Ferit ne yapıyorsun sen? Topu sağ tarafa at demedim mi sana? 
-    Abi sağ tarafa attım işte. 
-    Nasıl sağ tarafa attın be oğlum? Sağ taraf burası değil mi? 
-    Abi, sağ taraf burası işte. Bana göre sağ taraf burası olmuyor mu?!