Avarlar kavşağına bir köprü ya da bat-çık şarttı. Yetkililer bu sıkıntıya sessiz kalmadılar ve köprü yaptılar. Yapımı ne kadar uzun da sürse yetkililere teşekkür ediyorum. Ancak bir yatırım sadece “yapmak” için mi yapılmalı?
“Herşeyi de eleştirme” diyebilirsiniz, hatta “size de iyilik yaramıyor” da diyebilirsiniz ancak gerçekler gün gibi ortadayken bilenin susması yakışık almaz.
Avarlar kavşağına yapılan yeni köprüde emniyet şeridi olmadığını farkettim. Milyonlarca liralık yatırımla yol yapıp emniyet şeridi koymamayı nasıl açıklarlar merak ediyorum. Virajlı köprü yap, hiçbir ışıklandırma yapma, üstelik emniyet şeridi koyma... Şimdi soruyorum; mantık bunun neresinde?
Aylardır tam olarak bitirilemeyen ve bu sebeple sanayinin akşam saatlerinde trafik kabusu yaşadığı fakat buna rağmen insanların sabrederek beklediği köprünün eksikliklerle hizmete açılmasını eleştirmek köşe yazarı olmamdan öte bir vatandaş olarak tabii hakkımdır. Köprü tam olarak bitmediği için ışıklandırma yapılacak olabilir ancak emniyet şeridinin olmaması enteresan değil mi? Aynı sorun Alanyurt yolunda da mevcut; Alanyurt yolunda da emniyet şeridi bulunmuyor. Ortada metrelerce genişliğinde refüj var fakat kenarlarda emniyet şeridi yok! Refüjü iki metre daraltıp iki yönde de emniyet şeridi açmak hiç de zor değil.
Tekrar söylüyorum, milyonlarca liralık yatırımlar yapan karayollarımıza, takipçisi olan belediyemize ve girişimlerde bulunup hizmeti gerçekleştiren milletvekilimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum ancak bu yaptırımların eksik olmasını da eleştiriyorum.

**********

İnegöl´de Acil Eylem Planı Gerek

İnegöl´ün trafik çilesini, otopark sorununu, fahiş kira artışlarını, altyapı sıkıntısını, Büyükşehire bağlanma rezaletini, hava kirliliğini ve bir çok problemi çözecek geniş çaplı profesyonel bir “Acil Eylem Planını” devreye girmeli. Yoksa her geçen gün sorunları çözmek adına daha da geç kalıyoruz.

***********

İşte Bu Yüzden Şükredelim

İzmir´de vatandaşın namazın vakti geçmesin diye arabasını yol kenarına çekip bilmeden tramvay yolunda namaza durmasına mı sevineyim?
Önünde namaz kılan kişiyi gören makinist hanımefendinin korna basıp kızmak yerine vatandaşın namazının bitmesini beklemesine mi sevineyim?
Tramvayı durduran makiniste tepki göstermek yerine durumu sakinlikle karşılayan yolculara mı sevineyim?
Namaz kılan vatandaşın tramvayı beklettiğini anlayıp namazını bitirdiği an aceleyle kenara çekilip el sallayıp makiniste ve yolculara teşekkür etmesine mi sevineyim?
İşte bu yüzden memleketimi ve insanlarımızı seviyorum. İşte Bu Yüzden Şükredelim


Velhasıl...
Beni bu coğrafyada Müslüman bir Türk olarak yaratan Allah´a hamdolsun...