İNEGÖLSPOR İÇİN KAYIP BİR SEZON OLDU

Abone Ol

Geçtiğimiz sezon Play-off’un kapısından dönen İnegölspor, yeni bir yönetim, deneyimli yeni bir teknik direktör ve yenilenmiş, takviye edilmiş tecrübeli ve alternatifli oyuncu kadrosuyla lige şampiyonluk hedefi ile sezona başlayan İnegölspor, ligin başlamasıyla sos vermeye başlamış, ilk yarının başlarında ardı ardına alınan kötü sonuçlardan sonra yönetim İsmail Ertekin ve teknik heyeti ile yollarını ayırarak, takımın başına Fatih Akyel ve ekibini getirdi. Fatih Akyel ile de istediği sonuçları alamayan yönetim Fatih Akyel’in zaman zaman aldığı sürpriz deplasman galibiyetlerinin etkisinde kalarak uzun süre Play-off umudu taşıyıp Fatih Akyel’le ısrarla devam ettiler. Fatih Akyel içeride AMED maçını kaybetmesi ile Play-off iddiasının kağıt üstünde resmen bitmesi ile kalan 3-4 maçında Fatih Akyel’in görevine son vererek, eski menajer İsmail Güldüren ve ekibini takımın başına getirdi. Fatih Akyel bu takımı kurmadı, İsmail Ertekin’in kötü mirasını devraldı. Devraldığı bu kadro ile Play-off’u yakalamak zordu. Çünkü kadro yapısı iyi oynamaya, hedefi kovalamaya müsait değildi. Sadece 2. Ligin en iyi ve istikrarlı kalecisi Şener, müdafaada Volkan ve Osman biraz da Emirhan ve Cengiz ile hedeflenen sonuçları almak zordu. Nitekim öyle oldu. Bence İnegölspor ilk yarıdaki performansı ile lige erken havlu atmıştı. Fatih Akyel ayrılırken basın toplantısında çok önemli ve özel şeyler söyleyerek gitti. Devre arasında takviye istediğinde 2. yarıda Play-off hedefi istemedikleri mevcut şekilde devam etmek istedikleri için devre arasında transfer yapılmadığını söylemişti. Fatih Akyel’in yerine getirilen İsmail Güldüren mevcut kadroya şans vererek kalan maçlarda gelecek sezon oluşturacağı kadronun mantığını yakalamaya çalıştığı için son maçlarda iyi sonuçlar alınamadı. Mevcut kadro ile oynanan oyun ise tam kaostu. İyi ki sezon bitti. Son 3-4 maçta Güldüren ve ekibi mevcut kadroya ısrarla şans vererek son durumlarına baktı. Bu maçlarda gelecek yılın kadrosu için fikir sahibi olduklarını açıkladılar. İnşallah öyle olmuştur. Çünkü gerçekten İnegöl spor için kayıp bir sezon oldu.
İnegöl spor geçtiğimiz sezon oynadığı 34 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve tam tamına 15 tane mağlubiyet alarak, attığı 45 gole karşılık kalesinde tam 48 gol gördü. Ligi 49 puanla 9. sırada tamamladı. Kalesinde 2. Ligin en iyi ve tecrübeli kalecisi Şener’e rağmen, kalesinde 49 gol gördü. Bu sonuçlara baktığımızda tereddütsüz olarak geçen sezonun İnegölspor için kayıp bir sezon olduğunu görüyoruz. Fatih Akyel’in gönderilmesi sırasında 4-5 yönetici istifa etti. Başkanımız bu istifalardan sonra kalan 16 kişi ile devam edeceğini deklere ederek, gelecek sezon için teknik direktörünü ve ekibini seçerek göreve getirdi. Mevcut kadroyu tanısınlar ve buna göre gelecek sezonun kadrosunu oluştursunlar diye, göreve sezon bitmeden getirdi. İnegölspor’umuz için hayırlı olsun. İsmail Güldüren, Hüseyin Yoğurtçu ve kaleci antrenörü Vahap Şenol, İnegölspor’da yetişmiş, camiamızı bilen, tanıyan kardeşlerimiz. İsmail Güldüren ve ekibine başarılar diliyoruz. Transfer başarılarını ve yeni sezondaki lig başarılarını yazmak ve alkışlamak istiyoruz. 
Sonuç olarak eski yönetim, eski oyuncularımızdan oluşan yeni teknik heyetimizle gelecek sezonun kadrosunu oluşturacaklar. Geçtiğimiz sezonun tecrübeli, geniş ve alternatifli kadrosu maalesef sos verdi. Sayelerinde kayıp bir sezon yaşadık. Bu kadrodan yukarıda saydığım 3-4 oyuncunun dışındaki kadro sil baştan yeniden oluşturulmalı. Altyapımızdan yukarıya alınarak şans verilen gençlerden alınan randıman yeni teknik heyeti ne kadar tatmin ettiğini görmek için bekleyeceğiz. Kulübün son maddi durumu nelere yeter, onu da bekleyip göreceğiz. Yeni bir sezon için yeni bir kadro gerekli. 2. Lig geçtiğimiz sezon gibi olmayacak. Grubumuzda küme düşen takımlar sezon başında belli oldu. En rahat sezonu oynadık. Ancak bunun avantajını kullanamadık. Küme düşme stresi olmadan oynamak büyük bir avantajdır. Sezon boyunca diğer takımlar gibi sadece yukarıları hedef alarak oynamalıydık. Umarım bunlar birer tecrübe olur. Gelecek sezon daha iyi kadroları ve daha iyi sonuçları yazar alkışlarız. İnegölspor’un transfer başarılarını yazmak dileğiyle…