İlk yarıda oynadığı etkisiz ve kötü oyunlarla hedefinden çok uzaklaşan temsilcimiz İnegölspor, devre arasında yönetimin aldığı radikal kararlarla mevcut kadroda büyük operasyonlara girerek 8 önemli oyuncusuyla yollarını ayırma kararı alırken, bu oyuncuları devre arası kamp kadrosuna da dahil etmedi. Bu oyuncuların yerlerine forvete Fatih’i, stoper’e de İnegölspor alt yapısından yetişmiş ve bir süre İnegölspor forması giymiş Bora Yelken’i Nazillispor’dan ve bir iki gurbetçi genci kadrosuna katarak bu mütevazi kadro ile devre arası kampını Antalya’da yaparak, 2. yarının ilk maçına ilk yarıda deplasmanda 1-1 berabere kaldığı grubumuzun zayıf takımlarından Niğde maçına çıktı. Baştan sona kadar İnegölspor’un üstünlüğü ile geçen maçta, temsilcimiz yeni transfer Fatih ve Yaşar’ın golleriyle bu ilk maçı kolay geçti. 2. yarıya 3 puanla başlamak hem güzel hem de motive açısından iyi oldu.

Rakip Niğdespor, bu sezon kurduğu mütevazi kadrosuyla 2. Ligde tutunmak istiyor. Bunda da bir hayli mesafe kat ettiği fikstürde görülüyor. İnegöl’e 1 puan için geldi. Ancak bu kadrosuyla bunu başarması çok zordu. Nitekim öyle oldu. İnegölspor’un istekli ve hakim oyunu karşısında fazla tutunamadı.

İnegölspor’a gelince teknik heyetimiz devre arasında yapılan operasyonu ilk 11’e tamamen yansıtmadan yumuşak bir geçişle ilk yarıdaki iskeleti bozmadan maça; kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Fatih-Serhat-Emirhan-Osman, ileride Cengiz ve Yaşar tertibi ile çıktığı maçın, 2. yarısında Volkan’ın yerine Bora ve Yaşar’ın yerine Ahmet Hakan’ı oyuna aldığı maçın başından sonuna kadar rakip takımın çok mütevazi kadrosuyla fazla bir direnç gösterememesi nedeniyle, ilk yarıda yorduğu rakibini 2. yarıda yeni transfer Fatih ve ardından tecrübeli golcümüz Yaşar’ın golleriyle kolay geçti. İnegölspor’un oturmuş bir müdafaası var. Bu müdafaaya tecrübeli Bora Yelken’de en kısa sürede oturduğu zaman, ayrıca sol kanatta da Yasin-Osman ve yeni gelen gençlerin rekabeti olacak. Enes Bayır’da sağ bekte Orhan’ı zorlayacak. Bunları bir araya getirirsek, ilk yarıda alınan kötü sonuçlardan sonra devre arasında kadroda yapılan haklı operasyonlardan sonra iyi etüt edilebilirse gelecek sezon için iyi bir iskelet kadro oluşturulabilir. İnegölspor’un mevcut durumu buna çok müsait. Zirveden tamamen uzak Play-off iddiası yok denecek kadar az. Düşecek takımlar sezon başında belli olduğu için düşme tehlikesi de yok. Böyle bir ortamda yapılabilecek tek şey kadroda masrafları azaltarak, kulübün borç yükünü azaltmak ve bunu yaparken de gelecek sezonun iskeletini oluşturmak. İşte fikstüre baktığımız zaman şartlar buna çok müsait. O zaman devam diyelim. Altyapıdan ve dışarıdan alınan gençler bu rahat şartlarda, rahatça denensin ve olumlu ise takıma monte edilsin. Teknik heyet günü kurtarmak yerine bunu yapabilirse gelecek sezona umutla bakabiliriz. Bunu yapabilirlerse Mayıs ayı kongresinde camianın tepkisini azaltabilirler. Aksi halde İnegölspor için bu sezon gerçekten kayıp bir sezon olur.

Sonuç olarak, İnegölspor devre arasında haklı olarak kadroda ilk yarıda beklentilerine cevap veremeyen oyuncularla ilgili yaptığı büyük operasyondan sonra, mütevazi oyuncularla takviye ettiği kadrosuyla evinde Niğde’yi kolay geçti. Bu galibiyeti alan başta teknik heyetimizi, oyuncularımızı ve emeği geçen yönetici ve taraftarlarımızı kutluyor, gelecek hafta deplasmanda oynayacağı 3. Ligi bekleyen eksi puanlı Gaziantepspor’u farklı yenmesi dileğiyle başarılar diliyorum. Gaziantep sezon başından bu yana küme düştü gözü ile 3. Ligi bekleyen bir takım. Altyapısındaki gençlerle maça çıkıyor. Bu maçta sürpriz beklemiyoruz. Aksine çok farklı bir galibiyet olsun diyoruz. Ankara’da yendiğimiz Ankara Demirspor bu takıma tam 6 gol attı. Bu maçtan sonra ciddi bir Bodrum deplasmanı var. Bunun ardından da 5 maçlık müthiş zor bir seri başlayacak. Bu maçlara 3 hafta var. Bu 3 haftayı iyi değerlendirebilirse, bu seride sürpriz sonuçlara imza atabilir. İnegölspor’umuz bu sezonu kaybetti. Ancak böyle bir sezonda hem de küme düşme tehlikesinin olmadığı bir ortamda gelecek sezon için takımın borç yükünü azaltıp, mevcut kadronun iskeletini sağlam temellere oturtmak zorunda. Hazır bir iskelete takviye yapmak, bu iskeleti güçlendirmek çok daha kolay ve ucuz olur. Yönetim sezon başındaki müthiş yanlışlarını devre arasında telafi etmek yolunda iyi ve cesaretli bir adım attı. Umarız devamı gelir. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’a Gaziantep deplasmanında başarılar diliyor, 2. yarının hayırlı olmasını diliyorum…