Yapılan ziyaretler esnasında açıklama yapan Eroğlu, “İnegöl’de başından beri ifade ettiğimiz bir durum var. Yap-Boz ve israf. Şimdi bununla ilgili sizlere bir somut örnek daha sunmak istiyorum. Sayın Alper Taban, yanına AK Parti İlçe başkanını da alarak geçtiğimiz günlerde Yeniceköy köprülü kavşağına giderek orada bir açıklama yaptı. Bununla ilgili haberleri gerek İnegöl Belediyesinin sitesinden gerekse yerel basından okuduk. Kendisi, vatandaşlardan gelen şikayet ve yapılan kazalar yüzünden o kavşağı yonca kavşak yapmakla ilgili çalışma başlattığını belirtti. Sonrasında da uzun uzun yonca kavşağın faydalarını saydı. Şimdi biz bu durumda el insaf demekten başka bir şey diyemiyoruz”dedi.

10 YIL ÖNCE YANLIŞTA ISRAR ETMEYİN DEDİK

Partisinin, Yeniceköy kavşağı ile ilgili on yıl önceki tepki ve uyarı niteliğindeki basın açıklamalarını dile getiren Hasan Eroğlu, “Bugün Yeniceköy kavşağını yonca kavşağa geçirecek projeyi gururla ve seçim heyecanıyla paylaşan iktidar mensuplarına hatırlatalım. Tarih 14.11.2009. Tam on yıl önce dönemin Saadet Partisi İlçe Başkanı ve belediye meclis üyelerimiz toplanarak Yeniceköy kavşağı ile ilgili yonca kavşak olması gerektiğini belirtmiş, yanlışta ısrar etmeyin demişler. Geldiğimiz nokta da ne oldu peki? Israr edilen yanlış sebebiyle on yıl kaybedildi. Oraya harcanan para ve zaman israf oldu. Yaşanan kazalar sebebiyle onlarca vatandaşımızın canı ve malı zarara uğradı. İşte bizim yana yakıla söylediğimiz durum bu ve buna benzer yanlışlar silsilesi” dedi.

YANLIŞTIR YAPMAYIN DEMEKTEN DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

Yeniceköy kavşağındaki durumu belirttikten sonra mevcut belediye sarayı inşaatına da atıfta bulunan Eroğlu, “Şimdi dönelim bugüne. Yeni Belediye Binası Projesi. Yeni bir bina gerekli miydi? Evet. Çünkü mevcut bina yetersiz. Peki yeni belediye binasıyla ilgili proje? Yani bu son dönemde bir saray furyasıdır gidiyor. Herkes saray yapma derdinde. Şimdi bu binanın da projesine bakıyorsunuz, her yeri cam. Bir de etrafına binayı göstersin diye dünya kadar ışıklandırma yapacaklar. Evet estetik önemlidir ama estetikle birlikte uzun ömürlü ve az maliyetli bir kullanım da şart. Bu proje bu anlamda israf. İkinci yanlış ise yeri. Bakın, basın mensubu arkadaşlar olaya şahittir, özellikle meclis üyesi adayımız Özgür ÖZTÜRK bey olmak üzere parti olarak dilimizde tüy bitti. İnegöl’ü Kültürpark, Garaj, Hastane üçgeni içine sıkıştırmayın artık dedik. Yeni İnegöl diye projemiz var. Birçok yerde alternatif alanlarımız var. Onları değerlendirin, burayı park alanı bırakın, şehir nefes alsın dedik. Gittiler binayı park sıkıntısının olduğu yere, Kaymakamlığın ve diğer resmi dairelerin karşısına, Adliyenin yakınına ve okullar bölgesinin ortasına hançer gibi sapladılar. Emin olun o bina bittikten sonra yine park problemi yaşayacağız. Halbuki yeşil alan için bulunmaz bir fırsattı orası. Otopark için bulunmaz bir fırsattı” dedi.

BİNAYI ESTETİK YAPINCA SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİ ZANNEDİYORLAR

Yeni adıyla yapılan ne varsa hepsinin yanlış planlandığını ve yapıldığını belirten Eroğlu, “Sadece belediye binası değil; yeni adliye, yeni garaj, yeni pazaryeri, yeni hastane. Bakın bunlar binayı estetik yapınca sorunun çözüleceğini zannediyorlar. Garajı 100 metre ileri çekmekle sorunu çözemezsiniz. Pazaryerinin sadece üzerini kapatmanız yetmez, otopark sorununu çözemezseniz, bu icraat olmaz. Allah aşkına yöneticilerimiz sabah gidip baksınlar, Adliyeye, hastaneye gitsinler. Hastanede vatandaş aracını hastanenin 2 sokak 3 sokak ötesine park ediyor. Hem gelen vatandaş mağdur hem sokak sakinleri. Sonuç olarak tüm bu yeni adıyla yapılanlar beş yıl sonra “bunun kapasitesi yetmiyor, merkezde kalabalıkta kaldı” denilerek, Yeniceköy Köprülü Kavşağında olduğu gibi yıkılması için, revize edilmesi için yine önümüze getirilecek. İşte israf derken bunu kast diyoruz.” dedi.

Gündüz programına sanayide son veren Eroğlu, daha sonra Manav Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği’ni ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim