Diyarbakır deplasmanından son dakika golleriyle üç puanla dönen ve haftayı moralli geçiren temsilcimiz İnegölspor, Amed galibiyetinden sonra Pazar günü evinde ağırladığı Afjet Afyon karşısında maçın ilk yarım saatinde kalesinde üst üste gördüğü gollerle maçtan koptu dediğimiz anda maçın ikinci yarısında yaptığı oyuncu değişiklikleriyle toparlanmasına rağmen, tribünlerin müthiş desteğine ve iki de gol bulmasına rağmen maçtan beraberliği dahi kurtaramadı. Amed gibi bir takımdan zaferle dönen İnegölspor´a ligin bu yeni takımından aldığı mağlubiyet doğrusu hiç yakışmadı. Bu mağlubiyetten sonra iyi ki öbür grupta değiliz demek gerekiyor.
Rakip Afjet Afyonspor bir zamanlar 2. Ligde zirveleri zorlayan Afyon´un uzun bir aradan sonra yeniden futbola dönme hamlesi içerisinde oluşturulan ve hızla grupları tırmanarak 2. Lige yeni gelen bir takım. 2. Ligdeki ilk yılında topladığı 21 puanla play-of sınırı içerisinde geldiği İnegöl deplasmanından puan veya puanlar almayı hedeflediği maça çok iyi başlayarak İnegölspor´un kafasını kaldırmasına fırsat vermeden, İnegölspor orta sahasının acizliği ve müdafaasının hatalarından bulduğu üç golle maçı ilk yarım saatte kopardı.
İnegölspor´da geçtiğimiz yıllarda top oynayan sağ bek kaptan Türker ve orta sahada Erdi bu maçta rakip olarak karşı takımda yer aldılar. Afjet Afyonspor kurduğu mütevazi fakat kaliteli kadrosuyla İnegöl´den aldığı 3 puanla puanını 24´e çıkararak fikstürdeki 4 sırasını korudu. İlk yarıya fırtına gibi girdiler, golleri peş peşe sıraladılar, ancak maçın son yarım saatinde anlaşılmaz bir nedenle durakladılar. Bu bocalama sırasında üçüncü golü de kalelerinde görebilirlerdi. Önümüzdeki hafta evinde grubumuzun diğer yeni ve müthiş güzel futbol oynayan ekibi Sancaktepe ile oynayacaklar. Grubumuzun en keyifli maçlarından biri olabilir.
İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Torun-Bilal-Anıl-İsa, ortada Enes Ata- Emrah-Ali Sakal-Burak Şahin, ileride Okan ve Cihan tertibiyle başladığı maçın ilk yarım saatinde kalesinde 3 gol görünce ikinci yarıda maçın başından itibaren sahada gezinen ve çok etkisiz oynayan tecrübeli Emrah ve Ali Sakal´ın yerlerine Uğur ve Emirhan´ı, Cihan´ın yerine de Ahmet Hakan´ı oyuna aldı.
Bu değişiklikler İnegölspor´u ateşledi ve bu yarıda daha tempolu ve istekli bir oyun ortaya koyunca genç Ahmet Hakan ve Okan´ın attığı 2 gole rağmen üçüncü golü bulamayınca sahadan sıfır puanla çıktı.
Sezon başından beri kalesinde adeta devleşen tecrübeli file bekçimiz Şener´inde bu maçta gayretleri maçı kurtarmaya yetmedi. Geride genç Enes, ortada Anıl ve sol bekte İsa rakip forvetler karşısında inanılmaz hatalar yaptılar. Bu oyuncularımızın bu kadar hata yapmalarının birinci sebebi orta sahamızdaki tecrübeli oyuncularımız Emrah, Barış Cihan ve Ali´nin çok etkisiz kalmalarıydı. Forvette Cihan gezinirken, rakip müdafaayı hiç zorlayamadığı gibi rakip müdafaaları sürekli üzerimize geldi. İlk yarıdaki bu etkisiz şok oyundan sonra ikinci yarıda yapılan değişiklikler takımımızın toparlanmasına, rakip kaleyi yoklamaya başlamasına sebep oldu. Sezon başından bu yana Bursaspor alt yapısından alınan Emirhan gerekli gayreti ve performansı gösteremiyordu. Bu maçta bir hayli istekliydi. Genç Ahmet Hakan ise iki haftadır oyuna giriyor ve gollerini atıyor. Raif sakat, Kenan ise varken yok. O halde çok şanslı bir grupta olduğumuz ve düşme gibi bir korkumuz olmadığına göre geriye tek bir yol kalıyor. Geçtiğimiz sezon U-19´da oynayan gençlerimizden ışık gördüğünüzü ısrarla ve cesaretle oynatacaksınız. Bunlar hepsi Enes Ata´nın yaşında. Enes bütün maçlarımızın en iyisi. Bizden neden Enes Atalar çıkmasın. Şans verin olsun bitsin. Tribünler artık yaşlı ve tecrübeli oyuncularımızın isteksizliğinden sahada gezinmelerinden, maç bitse de evimize gitsek gibi davranmalarından bıkıyor. Çıksın gençler oynasın. Kocaeli Birlikspor onu yapıyor. Ahmet Hakan çıkıp oynadığı kısa sürelerde hem çok çalışıyor hem de gollerini atıyor. Bu gencimizi bu saaten sonra yedek kulübesinde oturtmak doğru değil. Geçen sezon U-19´da zirveyi zorlayan gençlerimizden kadroda olanları sahaya sürmek gelecek sezon için kazanç olur.
Sonuç olarak İnegölspor bu maça Amed maçı galibiyetinin verdiği havadan kurtulamadan çıktı. İlk yarım saatte yediği sürpriz 3 golle maçtan koptu. İkinci yarıda gerekli değişiklikleri yapmakta geç kalınca beraberliği dahi kurtaramadı. Bunun en önemli sebebi kadromuzun büyük bölümünü oluşturan tecrübeli oyuncuların beklenen performanstan çok uzak olmalarıdır. Bu tecrübeli oyuncularımız beklenen performanslarını gösterseler grubumuzdaki hiçbir takım İnegöl´den 3 puanla çıkamazdı. Bu oyuncuları forma sokacak, onlarla konuşacak, daha gayretli oynamaya ikna edecek, onları uyaracak teknik heyetimizdir. Bunu yapamıyorlarsa yukarıda yazdığım gibi gençlerimizin önünü açsınlar. Aksi halde maç boyunca yedek kulübesinden sürekli fırlayarak yan hakemlere ve orta hakeme el kol hareketleri ve sözlü olarak tepki göstermek bu kötü futbola çözüm değildir.
Bu hafta Sarıyer deplasmanında tam 4 gol yiyerek hezimete uğrayan Kastamonu ile deplasmanda oynayacağı maçta başarılarını yazmak dileğiyle…