MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim kararı istemesi üzerine hareke geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran tarihinde erken genel seçim olacağını ilan etmişti. Erken seçim kararının alınması üzerine aday adaylığı sürecine başlayan AK Parti Genel Merkezi’ne ve İl Başkanlıklarına Türkiye genelinde 7 bin 220 kişi aday adaylığı için başvuruda bulunurken, Bursa’da 302, İnegöl’de ise 20 kişi başvuruda bulundu.

İNEGÖL’DEN 176 KİŞİ OYU KULLANDI

Aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte başlayan teşkilat içi temayül yoklaması geçtiğimiz Cumartesi günü Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İl ve İlçe Teşkilatlarının yoğun katılım gösterdiği temayül yoklamasında İnegöl’den ilçe yöneticileri, kadın kolları yöneticileri, gençlik kolları yöneticileri ve mahalle başkanları oy kullandı. AK Parti İnegöl İlçe yönetiminden alınan bilgiye göre, İnegöl’den toplam 176 kişi temayül yoklamasında oy kullandı. İnegöl’den 20 kişinin yarıştığı temayül yoklamasında, 176 kişi başta İnegöl’den müracaatta bulunan kişiler olmak üzere toplam 10 aday adayı için oylarını kullandı.

Temayül yoklamasının ardından, temayülde ön sıralarda ismi çıkan aday adaylarının mülakat için bugün itibariyle Ankara’da AK Parti Genel Merkezine çağırılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim