ESKİ SİYASETÇİLER GERİ Mİ DÖNÜYOR?Önümüzdeki aylarda İnegöl’de de yapılacak AK Parti kongreleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan flaş bir açıklama geldi. Erdoğan açıklamasında partinin kuruluşundan itibaren emek veren tüm isimlerle irtibatı güçlendireceklerini söyledi. Bu açıklama eski siyasetçilerin tekrar yönetimlerde görev alacağı şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce ajanslara düşen açıklamasında, “İnşallah 7. büyük kongre sürecimiz, metal yorgunluğunun son izlerini de sildiğimiz, tazelenmiş şekilde yola revan olduğumuz farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır” dedi.

ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Büyük heyecana neden olan bu açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin kuruluşundan itibaren emek vermiş, ancak daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı küsmüş, darılmış ya da siyasete farklı partilerde devam edeceği düşünülen isimlere çağrı da bulundu.

KIRIK KALPLERİ TAMİR EDECEĞİZ

Erdoğan, “Partimize gönül vermiş, emek vermiş, teşkilatın tozunu yutmuş tüm yol arkadaşlarımızla irtibatımızı güçlendireceğiz. Hiç kimseyi dışlamadan kırmadan dökmeden hatta varsa kırık kalpleri tamir ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Önümüzdeki aylarda İnegöl’de de yapılacak olan kongre öncesinde Erdoğan tarafından verilen mesajlar, süreci de etkileyecek. Bilindiği üzere AK Partinin kuruşundan itibaren partiye gönül vermiş onlarca siyasetçi yapılan kongreler sonucu göreve gelen yeni yönetimlerin inisiyatifi ile listelerin dışında kalmış ve aktif siyaset hayatları noktalanmıştı. Parti de görev alan birçok isim kırgınlıklarını dile getirmiş. Ancak siyaset kapısı onlar için aralanmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra ülke genelinde AK Partinin yapacağı ilçe ve il kongrelerinde kırgın ve küs olan tüm siyasetçilerin tekrar aktif siyasete davet edilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim