AK Parti’nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen tasarruf tedbirleri konusunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve Kent Meydanının tekrar ihale edileceğini ve tamamlanacağını belirtti.

AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleşti. Gerçekleşen programla alakalı değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Alper Taban programın verimli geçtiğini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın katıldığı güzel bir istişare ve değerlendir toplantısı. Bu toplantıların 28’ncisini gerçekleştirdik. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın basına açık olarak sunum yaptığı açılış ve kapanış konuşmaları gerçekleşti. Orada özellikle göreve yeni başlayan belediye başkanlarımız da var uzun zamandır görevlerine devam eden belediye başkanlarımız da var.  Orada belediye başkanlarımızın görev sürelerinde nasıl bir yol haritaları izlemeleri gerektiği ile ilgili sayın cumhurbaşkanımızın hem tecrübelerinden hem de kanaatlerinden istifada etmeye çalıştık. Beraberin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu sunumlar oldu onları da dinlemiş olduk. Çok faydalı bir değerlendirme toplantısı oldu. Önümüzdeki beş yılı vatandaşımıza en güzel şekilde hizmet edecek şekilde değerlendirmek zorundayız” dedi.

YAPIMI TAMAMLANACAK

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında, tasarruf uyarısı ön plana çıkarken, “Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40’ı yapılan projeleri dondurun %70’i yapılanları tamamlayın” talimatı verilmişti. Verilen bu talimatlar sonrası İnegöl’de yapımı duran İnegöl Belediyesi Hizmet Binası ve İnegölspor tesisleri hakkında gelen sorulara cevap veren Taban “Pozisyon itibari ile Büyükşehir Belediyemizin yaptığı işte devam ediyor süreç olarak da bizim işimiz de devam ediyor ama fiili olarak sahada çalışma ekipleri gözükmüyor.  Bununla alakalı aradaki yüklenici ile alakalı hukuki durumu sonlandırıp hemen akabinde ihale aşamasına getireceğiz bu anlamda bizim her hangi bir kaybımız söz konusu değil vatandaşımızda rahat olabilir.  Süreç tamamlanınca yeni ihale sürecini başlatıp yeni bir yüklenici ile süreci tamamlayacağız.“

TEKRAR İHALE EDİLECEK

Hukuki sürecin sonlanma aşamasın belediye binasının tekrar ihaleye çıkacağını ifade eden Taban “Süreç sonlanma aşamasında 13 Ekim tarihinde yüklenicinin süresi dolmuş oldu, bizde süreçleri yazılı olarak başlatmış olduk bununla alakalı yüklenici firmanın da kendisi ile alakalı başlatmış olduğu süreç var bunların en kısa süre ama tarih vermek gerçekten zor ama bu bir ay içerisinde de olabilir daha da sarkabilir bilemiyorum, hızlıca tamamlayıp süreci bitirmek istiyoruz. Orada bizim iki projemiz var biri kent meydanı diğeri de belediye hizmet binasının tamamlanma süreci inşallah Mevla’m ikisini de en kısa sürede tamamlamayı nasip eder.”

ENÇOK OY ALANLARA ÖDÜL

En çok oy alan AK Partili belediyelere ödül verildiğini ifade eden Taban “En çok oy alan beş büyükşehir beş il ve ilçe belediyelerine ödüllendirilme yapıldı ödüllendirilme derken teşekkür babında sayın cumhurbaşkanımız ödül verdi.”

Editör: TE Bilişim