10. haftada oynanan maçlarda alınan sonuçlar beni yanılttı itiraf etmeliyim.

Örneğin, Diyarbakır deplasmanında puan beklemiyordum 3 geldi, Kastamonu karşısında 1 puan alalım yeter dedim 3 puan geldi, Keçiörengücü maçında beraberliğe razıydım, duble 3 geldi. Arada Afyon maçı var ki, maç 10 dakika uzasa 1 puanda oradan gelecekti, nasip olmadı.

Bütün bu maçların öncesinde başkan Münür Kaner “hepsini kazanacağız” derken, “Zor görünüyor, 1´er puan bize yeter” dedim ama Başkanın dedikleri çıktı.
İlk yarının bitimine 4 hafta var ve İnegölspor güzel bir hikaye yazmaya devam ediyor. Tabi içerde oynayacağımız Tokat ve Sivas maçları bir anlamada gidişatımızı belirleyecek. Bunun yanında Hatay ve Mersin deplasmanları da işimizi bir hayli kolaylaştırabilir.
Sezon başı kesin düşer denilen yada ligde kalalım yeter mantığıyla kurulan bu takım rakiplerinin yarı bütçesine rağmen zirve mücadelesini sürdürüyor. Bana göre artık karınca kararınca herkesin taşın altını elini sokma vakti geldi de geçiyor. Daha önceki yıllarda Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın desteğiyle bu işi yapanlar, “ben bu işi yaptım, bilirim” demesin. Pazartesi belediyeden siyah poşetle gelen ve futbolculara dağıtılan mangırla herkes yapar. Yapın bakalım 6 kişilik yönetimle ve Belediye desteğinden yoksun bu işi de görelim. Bundan dolayı yönetime bravo demekten başka çaremiz yok. Tabi Belediye Başkanımız Alper Taban´ın ve diğer protokol erkanının bundan sonra daha fazla İnegölspor için neler yapabiliriz düşüncesinde olacaklarından şüphem yok.

Gelelim maça...

İnegölspor maça temkinli başladı. Puan daha fazla konuk takıma lazım olunca onlarda mecburen üstümüze gelmek durumunda kaldılar. Hal böyle olunca da geride bıraktıkları boş alanlar fazlasıyla işimize yaradı. Bu tür rakiplere karşı evinde oynuyorsan dahi sabırlı olmak zorundasın. Çünkü her ne kadar sahada tam hissettirmeseler de Keçiörengücü yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Maçın üçte ikilik bölümde daha isteyen onlardı, daha fazla topla haşır neşir görüntü çizen bir izlenim verdiler ve bizim bölgemizde daha fazla göründüler. Fakat bazen rakibe topu verirsin, oynamasına izin verirsin, onu yormaya çalışırsın, fakat bütün bunları taktik icabı yaparsan ama sonuç istediğin gibi olur. Öyle yaptık ve istediğimizi aldık.

Tabi bu arada maçın hakemi uyduruk bir penaltı ile Keçiörengücü´nü maça ortak etti ama o da bir yere kadar yaradı.

Maçın genelinde takım olarak iyi izlenim verdik. Bu maç öncesi forvette Raif´le başlar dedim ama Murat hoca yine formayı genç Ahmet Hakan´a verdi. O da oyunda kaldığı süre içinde yakaladığı pozisyonda çabukluğunu konuşturarak skora katkı yaptı. Savunmada Kemal ve Bilal´in uyumu devam ediyor. Özellikle kaptan Kemal uzun bir aradan sonra gol attı. Umarız eski gollü günlerine döner.

Sağ bekte Anıl, sol bekte İsa belki çok ekstra görünüm vermiyorlar ama lig için ve İnegölspor için çok faydalı bir görünüm çiziyorlar. Orta alanda dişliler yerine oturdu. İkinci yarı Ali Sakal´ın oyuna dahil olmasıyla bu bölgeyi tamamen ele alıyoruz ve üstünlük maç boyunca bizde kalıyor. Kanatlardan Okan, sağda oyunda kaldığı sürece elinden geleni yapıyor. Fakat bir süre sonra ya yorgunluk belirtisi veriyor yada sakatlanıyor. Çözüm bulmamız şart.

Enes Ata sezona fırtına gibi başladı. Son haftalarda kulübede. Oyuna dahil olduğu sürece eski günlerini aratıyor. Bir an önce toparlanması şart. Çünkü takımın ekstra bir şeyler yapabilen oyunculara ihtiyacı olacak haftalarda bizi bekliyor. Mesela geçen hafta işler iyi gitmezken, sahneye Emirhan çıktı. Bu tip maçlar için bazı oyuncuları kaybetmememiz gerek. Bu Raif içinde geçerli, Enes içinde, Kenan içinde. Bundan dolayı zaten kadromuz dar, teknik heyete ve sportif direktör Cengiz Alp´e büyük işler düşüyor. Takımın bu noktaya gelmesinde Cengiz Alp´in katkısını inkar etmek haksızlık olur. Bunun için bu tür dengelemeye ince ayar çekmek farz.

Son olarak, yüksek bütçeli takımlara karşı ilk yarı bitmeden zirve yarışında bizde varız dedik, onlarda İnegölspor karşısında artık daha organize, daha temkinli olacaktır. Kısaca işimiz bundan sonraki maçlarda biraz daha zor olacaktır. Fakat bu paraları harcayan takımlara karşı biz bu sonuçları alıyorsak, bu anlı şanlı takımlara karşı böyle oynuyorsak, bu alemde böyleyse denecek bir şey var, İnegölspor olarak alem buysa kral biziz arkadaş…