Öncelikle Güney Doğu Anadolu bölgemizde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor, o bölgenin ayağa kalkması ve yaraların sarılması için gerekli müdahale ve yardımların yapılmasını diliyorum.

Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bir an önce bu psikolojik travmadan kurtularak kalanlarla birlikte birbirimize sarılarak bu sıkıntılı günleri geride bırakmamız gerekiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle gelelim Pazar günü Isparta’da yapılan grubumuzun önemli maçına. Temsilcimiz İnegölspor Düzce deplasman galibiyetinden sonra deprem nedeniyle ara verilen lige Pazar günü deplasmanda ilk yarıda evinde yendiği 29 puanlı Ispartaspor’a konuk olduğu maçın ilk yarısında temkinli ve başa baş bir mücadele ortaya koyarken, devreye golsüz beraberlikle girdi. Ancak maçın 2. yarısında rakibinin üstünlüğünü kabul edercesine anlaşılmaz bir nedenle ve yaptığı değişikliklerle kendi yarı alanına çekilerek rakibinin üzerine gelmesine adeta davetiye çıkararak bu yarıda kalesinde birçok net gol pozisyonları yaşarken rakip yarı alanına ancak 4-5 defa geçti. Bu yarıda rakibin bunaltıcı baskısı ve kaçırdığı 2-3 net pozisyonu kaleci Gökhan’ın yerinde müdahaleleri ile atlatarak maçı golsüz kapamayı başardı.

Rakip Ispartaspor 29 puanla çıktığı ve ilk yarıda yenildiği rakibini saha ve seyirci avantajını da arkasına alarak, 3 puan için çıktığı maçta teknik direktörleri hakem tarafından tribünlere gönderilmesine rağmen özellikle maçın 2. yarısında oynadığı etkili ve atak futbolla yakaladığı 2-3 tane net pozisyonu gole dönüştüremeyince, arzuladığı golü bir türlü bulamayarak maçta 1 puana razı oldu. Aldığı bu 1 puanla puanını 30 yaparak düşme potasından az da olsa uzaklaştı.

İnegölspor’a gelince teknik heyetimiz maça kalede Gökhan, geride Sefa-Erman-Volkan-Orhan, ortada Ali-Yılmaz-Gökhan Meral, ileride Metincan-Ömer Faruk-Alperen tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Ali’nin yerine Uğur‘u, Metincan’ın yerine Yasin‘i, Gökhan Meral’in yerine Niyazi Batuhan’ı oyuna aldı. Yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Sadece beraberliği korumaya yönelik bir takviye oldu. Ancak bu değişikliklerden sonra da kalemizde tehlikeler yaşadık. Maça kazanmak için çıkacağını düşündüğümüz bu maçın ilk yarısında temsilcimiz temkinli ancak başa baş bir mücadele ortaya koydu. Ancak 2. yarıda sahada değişik bir oyun planıyla oynamaya başlayan bir İnegölspor izledik. Kendi yarı alanına kapanmış, rakip yarı sahaya geçemeyen geçse de en kısa sürede yaptığı geri paslarla oyunu hem yavaşlatan hem de kalesinde tehlikeler yaşamaya başlayan bir İnegölspor izledik. Bu geriye çekilmenin ve anlamsız geri pasların sıkıştığı kendi yarı alanında attığı yanlış pasların sonucunda doğal olarak kalemizde çok tehlikeli pozisyonlar yaşadık. Halbuki takımımız devre arasında çok etkili ve nokta atışlarla tecrübeli ve kaliteli bir kadro oluşturdu. Düzce deplasmanında korkmadan cesaretle rakibine yüklenerek o maçtan 3 altın puanla dönmeyi başardı. Bu kalitedeki kadromuzla Isparta’da özellikle 2. yarıda bu kadar geriye çekilmek ve bu kadar mahkum oynamak doğru değildi. Böyle olmasına rağmen bu maçta şansta bizden yanaydı. Rakip forvet 1 metreden topu kalemizin üzerinden havaları dövmese bu maçtan eli boş dönebilirdik. Kalede Gökhan tecrübesini kullanarak ve çaldığı zamanlarla seyircileri kızdırsa da, biraz da şansı yardımıyla görevini iyi yaptı. Geri dörtlümüz maç boyuncu özellikle sağ kanattan yediği baskılara iyi direnerek rakip takıma gol imkanı vermedi. Orta alanımızda kaptan Yılmaz’ın yönetiminde Düzce maçındaki performansı göremedik. Bu alanda yapılan değişiklikler de beklenen etkiyi gösteremedi. İleride Düzce maçının kahramanı Metincan ve sol kanatta Alperen geriye çekilip orta saha ve müdafaamıza sürekli yardım ettikleri için ileride tek kalan Ömer Faruk belki de bu sezonun en etkisiz oyununu oynadı. Bu maçta yüzünü rakip kaleye dönemedi. Bunda rakip takımın stoperlerinin iyi olmasının da rolü büyüktü. Oyuna sonradan alınan Niyazi Batuhan sezon başından bu yana olduğu gibi hep aynı nakarattı. İyi ki Metin Can var. Orta alanda alternatifler çok. Furkan Özyapı da iyice iyileştikten sonra orta alanımız iyice zenginleşecek. Sağ bek olarak alınan tecrübeli Yasin Palaz oyuna 2. yarının ortalarında alındı. Tecrübesine uygun etkili olamadı, izlemeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak İnegölspor’un özellikle 2. yarıda yediği baskılara rağmen bu maçtan çıkardığı 1 puan iyidir. Temsilcimiz ligin 2. yarısına iyi başladı. Bu maçtan aldığı 1 puanın arkasından Cumartesi günü evinde konuk edeceği ve ilk yarıda yenildiği Arnavutköy maçını ve hemen ardından hafta içi Çarşamba günü yine evinde oynayacağı Menemenspor maçlarını kazanarak alacağı 6 puanla tehlikeli bölgeden uzaklaşabilir. Bu 2 maçı kazanmak zorunda, zira ondan sonraki fikstür zor geçecek. Çok zorlu maçlar bizi bekliyor. Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’e tekrar geçmiş olsun diyor, önümüzdeki maçlarda başarılar sağlık ve sıhhatler diliyorum. Devre arasında alternatifli, tecrübeli ve kaliteli bir kadro oluşturuldu. Bundan sonra içeride ve dışarıdaki maçlarda daha atak ve cesaretli oynamaları gerekiyor. Isparta’daki gibi rakipler her zaman beceriksiz, şansımız da yanımızda olmaz. Isparta maçından 1 puanla dönen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor Arnavutköy maçında başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”