Kürt vatandaşlarla kaşıdılar olmadı.

Alevi vatandaşlarla kaşıdılar olmadı.

Şimdi Suriye´lileri hedefe koyarak kaşımaya başladılar.

Aman diyorum akıllı olun. Bu ülkeye yazık etmeyin.

Başka gidecek yerimiz yok..!

Faşistlerin gazına gelmeyin.

Bilhassa ergenleri uyarın.

Bu hamasete prim veren ve daha çok bu tür ahmaklıklar yapan ergenleri uyarın.

Bu vatan hepimize yeter. Haşa Allahlık taslamayın...!!!

 

Faşizm denen illet hep çatışma unsuru olarak kullanmış göçmenleri geçmişte de.

Herkes evine dönsün dersek ortaasyaya kadar gitmemiz gerekecek yoksa.

Akıllı olun. Dünyanın işleri böyledir. Allah milletleri oradan oraya evirip çevirir. O´nun işine karışmayın. O´nun her işi bir plana mebni olarak işler.

Allah plansız iş yapmaz. Unutmayın sizde yüzlerce yıl önce Ortaasya´dan kalkıp geldiniz. Kimisi kafkaslardan, kimisi balkanlardan kalkıp geldi.

Yarın kim bilir nereye gideriz. Birçok vatandaşımız bir çok kıtaya, ülkeye dağılmış durumda hal-i hazırda zaten. Allah kime nerede rızık dağıtır bilemeyiz. Ne bu toprakların ne de onun üzerinde taşıdığın şu bedeninin sahibi sensin. Sahiplik taslama. Zalimlerden olma. Yoksa ateş sana da dokunur.

Oysa Allah Kur´an´da buyuruyor ki, "Ben gerçekten, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah´a tevekkül ettim. O´nun, alnından yakalayıp denetlemediği hiç bir canlı yoktur." (Kur´an Meali; Hud/9) Alnından tutup denetlemek ne demek? Bitinden devesine, insanından köpeğine hepsinin rızkını takip ederim. Ne halt yediğini bilirim demek. Peki hal böyleyken sana ne oluyor..?! Kimse kimsenin nasibini yiyemez. Kimse kimsenin iyiliğine de kötülüğüne de engel olamaz. Bir iş kaderde varsa o iş olacaktır. Bir iş levhi mahfuzda yazılmışsa o iş olur. Bunlar faşistlik yapmanız için geçerli sebepler değildir. Faşizmin zaten geçerli hiç bir sebebide ebediyyen olamaz...!!!

Evet hepimiz emr-i ilahiden sorumluyuz lakin takdir-i ilahi´ye engel olacak bir gücümüz de yoktur. Siz ne yaparsanız yapın takdir-i ilahi işliyor. İşliyor diye de emr-i ilahiden vazgeçecek değiliz. Çünkü bizim soumluluk alanımız emr-i ilahidir. Seferden sorumluyuz zaferden değil. Fakat bunlar bile bir sınıra göre ve bir ölçüye göre olmalıdır. Allah sınırı aşanları sevmez.

O yüzden kim olursa olsun ister mü´min ister kafir mazluma el uzatın. Dudak bükmeyin. Unutma ! Bir gün sen de onun durumuna düşebilirsin. Ve unutma ki dünya bir gölgeliktir ve sen de o gölgelikte biraz vakit geçirip yola revan olacaksın. Bırakta başka yolcularda sebeplensin.