Ligde Tuzla beraberliğinin ardından evinde Bodrum galibiyeti ile 4 puanla iyi başlayan İnegölspor, geçtiğimiz Cumartesi günü deplasmanda tarafsız saha Bergama´da konuk olduğu 6 puanlı lider Menemen´e konuk olduğu maçın ilk dakikalarında Enes Ata ile bulduğu gole rağmen, son yarım saatte kalesinde gördüğü 5 golle sürklase olurken, altmış dakika önde götürdüğü maçtan bu kadar farklı bir skorla ayrılacağını doğrusu rakibi Menemen bile beklemiyordu.

Umutlu gittiği bu önemli deplasmanda aldığı bu farklı mağlubiyet hezimet değil, bence önemli bir uyarı olmalıdır.
Rakip Menemen Belediyesi geçtiğimiz sezon yıllarca genel kaptanlığını yapıp, şimdi de Belediye Başkanlığını yapan iddialı ve bu konuda tecrübeli bir başkanları var. Başkanın verdiği maddi ve manevi destekle geçtiğimiz sezon kaçırdıkları şampiyonluğu bu sezon yakalamak umuduyla başladıkları ligde bu farklı skorla kazandıkları maçla birlikte üçte üç yaparak liderlik koltuğuna oturdular.

Başlarında Teknik Direktör olarak Suat Kaya var. Takımda geçtiğimiz sezondan tecrübeli golcü Gökhan Ünal ve birkaç oyuncusu var. Bunların yanında İnegölspor´un minik takımında futbola başlayıp alt yapımızın her kademesinde pişen Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde futbol takımımda dört yıl aralıksız futbol oynayan ve maalesef A takımımızda değerlendirilemeyen Samet Günhan birkaç takımda oynadıktan sonra bu maçta karşımıza rakibimiz olarak Menemen orta sahasında yer aldı. Menemen kötü başladığı maçın 60 dakikasını yenik götürmesine rağmen İnegölspor´u iyi etüd ettiği için son yarım saatte üst üste attığı gollerle 3 puanı alarak zirveye oturmaya devam etti.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Ertuğrul-Bilal-Kemal-İsa, ortada Enes Ata-Emrah-Emirhan-Barış Sinan, ileride Raif ve Kenan tertibi ile başladığı maçın hemen başında müdafaamızın bel kemiği Bilal´in yerine Enes´i almak zorunda kaldı. Bu erken değişiklik müdafaamızın kurgusunu bozdu. Her ne kadar bulduğu golü 60 dakika korumayı başardıysa da, son yarım saatte yediği sıra gollerle 60 dakika koruduğu oyun düzenini bozdu.
İnegölsporumuz Tuzla deplasmanı ile başladığı ligde aldığı puan ve ardından evinde ligin yenisi Bodrum Belediyesinden aldığı 3 puanla iyi olduğunu, iyi gittiğini düşünerek büyük bir yanılgıya düştü.

Teknik heyet takımın ilk iki haftada iyi oynamadığını bu oyunla ve bu orta saha ile deplasmanda zorlanacağını görmüş olmalıydı. Belki görmüş ancak motivasyonu bozmamak için oyuncularına hissettirmemiş olabilir. Ancak gerçek olan, İnegölspor´un mevcut kadrosuyla ilk iki maçta iyi oynamadan ve zorlanarak 4 puan topladığıydı. Özellikle evinde oynadığı 2. Ligin yenisi mütevazi kadrolu Bodrum Belediyesi maçında çok zorlanarak kazanmıştı. Bu maçın genel değerlendirmesi objektif bir şekilde değerlendirildiğinde, Menemen maçının ne kadar zor geçeceği kolay tahmin edilebilirdi.

İnegölspor´un kalesinde çok tecrübeli bir kaleci var. Ancak böyle bir müdafaada gol yemesi olağan bir durumdur. Geride Anıl ilk maçta sakatlandı, yerine oynayan Ertuğrul henüz hazır değil. Ortada tecrübeli 2 kaptanımız var. Müdafaamızın temel direği Bilal çıkınca kaptan Kemal yalnız kaldı. Bu oyuncumuzun da ilerlemiş yaşı hızını kesiyor, yavaşlatıyor ve bunun sonucunda da hata yapmasına neden oluyor. Yaptığı bu hataları kapatmakta gecikiyor. Sol bekte tecrübeli bir oyuncu var, ancak geçtiğimiz sezon sürekli Recep´in yedeği olarak oturunca fazla forma şansı bulamadı. Bu sezon Recep gidince kendini bir anda ilk onbirde buluverdi. Uzun süre oynamadığı için de özellikle Bodrum maçında adeta koridor oldu. Form tutması zaman alacak. Umarız en kısa sürede form tutar ve Recep´i aratmaz. Orta sahada tecrübeli Emrah ve Barış Sinan var, onların yanında genç Emirhan ve Enes Ata var. Emirhan ve Enes koşacak mücadele edecek, top kapacak, tecrübeli Emrah ve Sinan bu topları adrese gönderecek. Bu sezon orta sahamız bunları yapamıyor. Yapamayınca da forvette tecrübeli Raif ve Kenan gol noktalarında etkili olamıyor. Çünkü toplar gol noktalarına iyi gelmiyor. Bu koordinasyonu sağlamak teknik heyetimizin işi. Oynanan bu üç maçtan gerekli dersleri çıkararak mevcut kadronun içerisinden beklenen çözümleri üretecek. Aksi halde ilerideki maçlarda yeni sürprizlerle karşılaşma olasılığı çoktur. Umarız teknik heyetimiz bu çözümleri bu haftadan itibaren erkenden bulur ve sahaya yansıtır.

Sonuç olarak İnegölspor mevcut kadrosuyla iki deplasman ve bir içerde olmak üzere oynadığı 3 maçtan çıkardığı 4 puan normaldir. Bu 5 puan olabilirdi olmadı. Menemen maçı sonucuna bakıp motivasyonunu bozmamalı. Bu maçtan gerekli dersleri çıkararak önümüzdeki hafta evinde konuk edeceği Etimesgut Belediyesi maçına çok iyi hazırlanarak ve en önemlisi daha iyi ve etkili bir futbol oynayarak tribünlerden izleyen taraftarlarına oynadığı pozitif oyunla umut vermelidir. Daha iyi ve etkili oynaması şart. Aksi halde oynayacağı zor maçlar var.

Grubumuzda sürpriz sonuçlar devam ediyor. Süper Lig tecrübesi olan üç takım Mersin, Buca ve Sarıyer takımlarının zirveyi zorlaması beklenirken, UEFA kriterleri ile perişan oluyorlar. Bu gidişle grubumuzda küme düşen takımlar erken bellli olabilir. Ancak zirve savaşı hızla ve her geçen gün çekişmeli bir hal alarak devam edecek. Böyle bir grupta temsilcimiz İnegölspor kendisine yakışan bir yer bulmalı ve o hedefe doğru yürümelidir. Bu sezon çok mütevazi ve sınırlı kadrosu ile mücadele ederken, kart cezası ve sakatlıklara karşı çok etkili tedbirler almalıdır. Çünkü çıkanın yerini hemen alabilecek yedeği yok.

Menemen maçı geride kaldı. Etimesgut maçına bakacak. Menemen maçını bir hezimet değil, bir uyarı olarak aldıysa, Etimesut maçında umut vardır. İnegölspor´un Etimesgut maçı başarılarını yazmak dileğiyle başarılar diliyorum.