İkinci yarıda iyi bir çıkış yakalayan ve 10 maç mağlubiyet yüzü görmeyen temsilcimiz İnegölspor, geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Sarıyer´i, rakibin müdafaasının etkisiz bir yerde lüzumsuz bir müdahale ile yaptırdığı penaltı ile bıraktıkları 3 puanla play-of sınırı içerisine puan farkıyla giren ve bu moral ve motivasyonla grubumuzda küme düşme potasında mücadele eden 23 puanlı Bucaspor´a konuk olduğu maçta zamansız ve sürpriz bir mağlubiyet alarak taraftarlarını şaşırttı. Bu mağlubiyetle 46 puanla fikstürdeki yerini korudu. Play-of´taki en önemli rakibi Keçiörengücü deplasmanda lider Menemen ile 2-2 kalarak 45 puanla İnegölspor´un bir adım gerisinde yer aldı.

Rakip Bucaspor geçmişte süper lig tecrübesi olan ancak bu sezon maddi sıkıntıları yüzünden fikstürün dibinde kümede kalma mücadelesi veren zayıf bir takım. İkinci yarıda biraz toparlanır gibi oldu. İnegölspor´u evinde yenerek bir hayli rahatladı.

10 haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve play-of sınırı içerisine girmeyi başaran ancak grubumuzda küme düşmeleri kesinleşen Mersin ve Kocaeli takımlarından alt yapısıyla ligde mücadele eden ve topladığı 9 puanın 2´sini iki beraberlik vererek altın tepsi içerisinde Kocaeli Birlikspor´a verirken, 4 puanını da çimlere gömdükten sonra geçtiğimiz hafta Sarıyer´i yenip play-of sınırı içerisine giren İnegölspor´da teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Kemal-Gökhan-İsa, ortada Cengiz-Ali Sakal-Emirhan-Emrah, ileride Ahmet Hakan ve Raif tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında İsa´nın yerine Enes Bayır, Ali Sakal´ın yerine Barış Sinan ve Ahmet Hakan´ın yerine Enes Ata´yı oyuna aldı.

Maça iyi başlayamayan ve henüz 7. dakikada kalesinde bir gol gören temsilcimiz, bu gole 44. dakikada Raif´in penaltısıyla cevap verdi. İkinci yarıda istediği oyunu oynayamayan ve hatalarla dolu bir ikinci devre oynayan ekibimiz, maçın son çeyreğinde İsa´nın golüne engel olamayarak 10 hafta sonra sahadan sıfır puanla çıktı.

Ligin ikinci yarısında yakaladığı istikrarı ve çıkışı Kocaeli Birlikspor ve Bucaspor maçlarında maalesef koruyamadı. Bu tip maçlara motive olmakta zorlandığı görülüyor. Lider Menemen´i evinde yıkan, grubumuzda zirveye oynayan takımların korkulu rüyası Etimesgut Belediyesi takımının Ankara´da 3 golle sürklase eden, üst üste maçlar kazanarak play-of içerisine giren İnegölspor, küme düşme potasındaki zayıf Buca´ya çok zamansız ve sürpriz bir şekilde yenildi. Umarım Buca´da bıraktığı bu 3 puanı ileride aramaz. Zira bundan sonraki maçları bir hayli zor olacak.

Müdafaamızda tecrübeli Anıl sık sık kart cezası veya sakatlık nedeniyle oynamıyor. Bu aralardan sonra takıma girince de doğal olarak bocalıyor. Takımımızın müdafaadaki temel direği ve ateşleyicisi kaptan Bilal´in şanssız sakatlığı ve sezonu erken kapaması, bu sezon ki golcümüz Okan Deniz´inde şanssız sakatlığı ve sezonu kapaması takımımızı olumsuz etkiliyor. Enes Ata oynuyor, maç kazandırıyor ama kulübeye oturtuluyor. Sonradan giriyor yine kazandırıyor, yine yok. Bunu anlamak zor. Teknik heyetin bu konuda mutlaka geçerli bir açıklaması vardır.

İnegölspor´un orta sahadaki etkisizliği devam ediyor. Orta sahadan çabuk çıkamıyor. Gol noktalarında etkili olamıyor. Birçok kolay maçını zora sokuyor. Bunun yanında çok zor maçlarını da kazanabiliyor. Bu konuda ikinci yarıda iyi bir istitkrar yakalamıştı. Ardından bu beklenmeyen mağlubiyet geldi. Her şeye rağmen 46 puanla 5. sırayı koruyor. Play-of şansı büyük oranda devam ediyor. Bilal ve Okan eksikliğine rağmen iyi puanlar topladı. Başarılı olmasına rağmen bazen böyle kolay maçları kaybetmesi camiayı şaşırtıyor.

Sonuç olarak İnegölspor 10 hafta iyi giden periyotta Pazar günü Buca´da sos verdi. Kazansaydı Play-ofu biraz daha sağlama alacaktı, olmadı. Buna rağmen 5. sırada duruyor. Fikstürün bundan sonraki bölümünde zor bir dönemece girecek. Amed ve Mersin maçları dışında zor maçlar bekliyor. Bu maçlardan biri de deplasmanda Keçiörengücü ile oynayacağı 6 puanlık final maçı. Bu maçın dışında Hatay, Sivas Belediye ve Afjet Afyon maçları var. Bu üç takımda play-of içerisinde ve üst sıralarda. İnegölspor´un bu sezon play-ofa kalabilmesi için bu son 9 haftada yeni bir istikrar ve yeni bir seri yakalaması gerekiyor. Bunun kolay olmadığını herkes biliyor. Ancak “inanmak başarmanın yarısıdır” sözünü rehber alıp, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmesi halinde başarıya ulaşabilir. Bunun için İnegölsporluyum diyen herkes bu taşın altına elini koyar, üzerine düşen desteği verirse İnegölsporumuz önce play-of sonra da 1. Lige çıkabilir.

İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle…