Suriye´nin kadim şehirlerinden Halep kaç aydır Esed rejimi ve Rus uçaklarının bombalarıyla yerle bir ediliyor. Çoluk çocuk demeden tüm siviller beton kolonlar altında kalarak can veriyor. Büyük bir soykırım uygulanan şehire giriş çıkış yasak. Girende çıkanda bombaların hışmına uğruyor. Ne bir hastane ne de yardım edecek aktivist kaldı. Hepsini bertaraf ettiler. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

Gavur gavurluğunu yapıp meseleye ses çıkarmıyor. Hatta destek veriyor. Ya müslümanlar !? Müslümanlarda Nato gibi Bm gibi gavuru koruyup kollamak amaçlı kurulmuş sahtekar örgütlerin ağzına bakıyor.

Bu zillet biz müslümanların üzerinde büyük bir vebal. Bunun idrakine bile varamayacak kadar uyuşturulmuş bir ümmet olduk.

Bunu en güçlü şekilde medya ile sağlıyorlar. Hatırlar mısınız bilmem şu anki Star Tv ilk çıktığında adı Magic Box (sihirli kutu) ´tı bilenler bilir. Sonra Star 1 daha sonra da Star tv´ye evrilmişti ismi.

O ismi kim koyduydu bilmiyorum ama tam isabet etmiş. Bir gerçeği bile isteye açık etmiş. Medya bildiğin magic box yani sihirli kutu bizler için. Öyle bir sihir ki bu tüm kaplerimiz, vicdanlarımız büyülenmiş gibi hissiz ve duyarsız oluyor onun karşısına geçince.

Halep´te yaşananları alelade bir şeymişcesine tv´de izleyip “çık çık” diye hayıflanıp diğer kanala geçiyor ve adeta az önce kolon altında kalmış bebek bedenini hiç görmemişiz gibi dizimize yahut spor müsabakamıza kaldığımız yerden keyfini çıkarta çıkarta izlemeye devam ediyoruz. Neden ? Çünkü büyülenmişiz. Uyanamıyoruz bir türlü. Ateş çemberinden atlayan sirk arslanları gibiyiz. Bize ne denirse ona inanıyor ne telkin edilirse onu yapıyoruz. Medya ateş çemberinden atlayan arslana şakırdayan kamçı misali magic box´un karşısında terbiye(!) ediyor bizleri.

Ah keşke biraz irademiz olsa da o çadırı çadır sahiplerinin tepesine yıkabilsek, dışarıdaki ormana evimize geri dönebilsek ve tekrar krallığımızı ilan edebilsek.

Fakat maalesef ormanlar kralı arslanın payına çemberden atlayan soytarı maymunlar olmak düşmüş şimdilerde...

Öyleyse ey müslüman üç maymunu oynamaya devam... Bakalım sıra sana geldiğinde arkanda yardımına yetişecek kimi bulacaksın !?

Bir tüyo vereyim mi!? Hiç bulamayacaksın. Çünkü yardım beklediklerin çoktan beton kolonlar altında kalmıştı ve sen o zaman umarsızca sefahatine devam etmiştin...

Ama yinede bunca zilletimize rağmen yapabileceğimiz şeyler var. İnegöl İHH tüm zorlu şartlara rağmen Halep´e yardım kampanyası başlattı. Sadece Un gönderiyor. Şu anda en elzem şey bu. İnsanlar açlık çekiyor. Biz de bu saatten sonra geçte olsa bir şeyler yapalım diyorsanız İnegöl İHH´nın şu irtibat telefonlarını arayarak maddi yardımda bulunabilirsiniz; 0224.715 99 44-0506 156 53 44

“İnsanoğlu yeryüzündeki uyanışına yaratılmış olduğunu farkederek varır. Ama iş burada bitmez, burada başlar.” der İsmet Özel ve ekler.. Hatırla.. Neyi kaybettiğini hatırla...