İnegölspor´un Amed deplasmanıyla zor bir fikstür sürecine gireceğini söylemiştik. Diyarbakır deplasmanında çok önemli bir galibiyet alan İnegölspor, Afyon karşısında seriyi devam ettirir mi ettiremez mi diye düşünürken, daha maçın 10. dakikasında iki farklı geriye düştük. İnegölspor 3-0 geride kapattığı ilk yarı boyunca sahada yokları oynadı. Bunun ilk sebebi kadro darlığı, ikincisi ise bana göre kadro tercih hatasıydı.
İnegölspor´un sezon başından buyana en büyük sorunlarından biri rakibe kolay pozisyon vermesiydi. Bu maçta onun faturasını kdv ile ödedik. Kaptırılan her topta kalemize elini kolunu sallayarak gelen konuk takım golleri peş peşe atıverdi.
Savunmada Kemal´in yokluğunda oynayan sağbek Anıl geçen hafta elinden geleni göstermişti, fakat bu maçta şanssızlıklar yaşadı, önemli hatalar yaptı. Onu bu nedenle suçlayamayız fakat bu bölge için Mustafa Vargel´in gönderilmesinin büyük hata olduğu bir kez daha ortaya çıktı. O maliyetle o karakterde stoper bulunda görelim, zor buluruz.
Kalede Şener yine 3 gol yemesine karşın farkı önleyen ve İnegölspor´u ayakta tutan oyuncumuzdu. Savunmada Bilal bazı pozisyonlarda ağır kaldı. Anıl yabancısı olduğu mevkide sorunlar yaşadı. Sağbekte Enes Bayır geçen hafta söylediğimiz gibi top kaybettiğinde hayata küsmüş gibi adam kovalamıyor ama ileri çıkışları iyi. Solda İsa saman alevi gibi ilk yarı yokları, ikinci yarı varları oynadı.
Orta alanda Ali Sakal maça tutuk başladı ve değiştirildi. Teknik heyetin tercihi doğruydu. Emrah Dağ İnegölspor´a geldiği günden beri bana göre en kötü performansını ortaya koydu. Hele İnegölspor maça ortak oluyorken, topuğuyla görmeden öyle bir pas attı ki, topu sanki rakibe hediye etti. Allah´tan o pozisyonda 4. golü atamadı Afyon.
Barış maçın dinç ve ayakya kalmaya çalışan isimlerinden biriydi. Rakip savunma aralarına girmeye çalıştı, topu kanatlara taşıdı, en azından çabaladı fakat bu maçta kaleye şutlarını göremedik. Okan Deniz sol önde rakibi delecek hamlelere girişse de pek etikli değildi. Ancak istekli ve hırslı yapısıyla takımı atağa çıkarma yolunda özellikle ikinci yarı elinden geleni yaptı yada yapmaya çalıştı. Enes Ata sahada yokları oynadı. Maç içinde alıştığımız bindirmeleri ve rakibe yaptığı estetik çalımlarından eser yoktu. Afyon takımı Enes´in aldığı her topta stoperleri başına gönderdi ve onada haliyle boş alan bırakmadılar. Sahada bu maçta çok etkili olduğunu söyleyemeyiz fakat geçmiş maçlara istinaden Enes Ata´nın kredisinin olduğunu hatırlatalım.
Cihan geçen hafta teknik heyetin istediği oyunu ortaya koyamamış ki devrede oyundan alındı. Bu maçta sanki teknik heyet ödül vermiş gibi yine ilk 11´de başladı. Ahmet Hakan ile başlanabilirdi. Tercih hatası olmuş.
İkinci yarı oyuna giren Emirhan ve Ahmet Hakan adeta takıma taze kan oldular. Hele Emirhan her mücadelenin içinde vardı. Böyle oynarsa sorun yok ama bana göre kesinlikle aklından Bursaspor olayını çıkarmalı. Burası 2. lig ve buranın kendine göre bir özelliği var, burada oynayacaksın. İşte bu maç gibi oynayacaksın. Böyle oynarsan seni zaten kralı kesemez kardeşim. Ahmet Hakan´ın gol atması güzeldi. Ayrıca tam bir İnegölspor´lu edasıyla sahada varını yoğunu bıraktı. Böyle devam ederse teknik heyetin yapacağı tek şey Ahmet ile maça başlamak olacaktır.
Uğur Parlak´ta yavan giden maçta takımı ateşleyen isimlerden oldu. Belki direkt kadroda maça başlaması zor fakat orta sahaya farkılı bir ivme ve maça hareket getirmek istiyorsanız, bu oyuncu tarzı futbolcularınız kadroda hep olmalı.
Sonuç olarak İnegölspor çabuk rakip kaleye gelemiyor, topu ileriye götürecek net oyuncusu yok ve bunların yanında savunmada çabuk pozisyon veriyor. Bütün bunların ışığında da mücadelesini istekli ve arzulu bir şekilde sürdürmeye çalışıyor. Savunamada Kemal´in, forvette Raif´in bu maçta oynayabileceklerini duydum fakat teknik direktör Murat hoca onları oynatmak istememiş. Doğruysa, yanlış karar. Zaten kadro yapımız ortada, birde bu tür tercihlerde hata yaparsak işimiz zor hocam. Ben şahsen İnegölspor´un şu ana kadar topladığı puanlardan memnunum. Alt sıralardan bir hayli uzak bir görünümümüz var. Play-off içinse Kastamonu, Hatay ve Keçiörengücü maçlarında alacağımız pualar yol haritamızı belirleyecek. Fakat yinede devre arası 2-3 takviye gerekir kanısındayım.
Zaten bana göre bu sezon ligde kalışımız başarı. Bunun içinde şu anki tablo güzel ama daha iyisi olur mu olur. Olursa da, olmasa da başta yönetim olmak üzere futbolcu kadrosuna teşekkür etmeliyiz. Çünkü hem İnegöl´ün İnegölspor´a bakışı ortada hemde sezon başı nasıl bir kongre süreci yaşadığımız ortada. Bundan dolayı fazla hayal alemine girmeden mücadeleye devam edelim. Bakarız her şey beklediğimizden daha iyi olur.