2015-2016 eğitim öğretim döneminde İnegöl Meslek Yüksek Okulu´ndan mezun olan 71 öğrenci Bursa´da kep atarak mezuniyet sevinci yaşadılar.

1995 yılından bu yana eğitim öğretim hizmeti veren Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu 20. mezunlarını verdi. 71 öğrenci Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi´nde toplu mezuniyet töreninde diplomalarını aldılar. Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi´nde düzenlenen mezuniyet töreninde İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri de mezuniyet sevinci yaşadılar. Törene U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay´ın yanı sıra merkez ve ilçelerdeki fakültelerin rektörleri, yüksekokul müdürleri, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, akademik kadro ve öğrenciler katıldı.

FARKLILAŞIN TAVSİYESİ

Törende konuşan U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilere farklılaşma tavsiyesinde bulundu. Eğitimlerin üniversiteden mezun olunca bitmeyeceğini kaydeden Rektör Yusuf Ulcay, “Eğer kaliteli bir iş imkânı istiyorsanız önce kendinizi diğer rakiplerinizden farklılaştırın. Mutlaka yabancı bir dil öğrenin. Girişimci olun ve kendinizi sürekli eğitmeye devam edin. Sizler bu milletin değerlerini benimsemek ve onları muhafaza etmekle yükümlüsünüz. Kendinize güvenin, teknolojiyi takip edin ve zamanı iyi ayarlamaya çalışın. Hayatı da ıskalamayın. Sadece çalışmakla olmaz, kendinize de vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Asla ama asla pes etmeyin. Mesleğinizde en iyi olmaya gayret edin. Vicdani ve ahlaki erdemlerinizi kendinize pusula edinin. Değerlerinizden ve köklerinizden kopmayın ve lütfen mezun olduğunuz üniversite ile bağlarınızı koparmayın” dedi.

KALİTELİ EĞİTİM DESTEĞİ

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler ise törende yaptığı konuşmasında, sanatta ileri toplumların ilim ve kültürde geri kalmayacağını vurguladı. Şimdilik geçici binalarda ve az sayıda bölüm ile eğitim verdiklerini belirten Dekan İşler, “Rektörümüz ile yaptığımız görüşmelerde umutlandık. Kendisinin yeni dönem planlamalarında bizler için de önemli projeler olduğunu öğrendik. Önümüzdeki süreçte hem yeni binalarda hem de daha fazla bölümde eğitim ve öğretime devam edeceğimize inanıyorum. Bizler akademik kadro olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilmek adına elimizden gayreti gösteriyoruz. Mezun olan öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

YENİ PROGRAMLAR YOLDA

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala´da yüksekokul olarak bünyelerine her yıl yeni bir eğitim programı eklediklerinin bilgisini verdi. Şuanda toplam 12 farklı program ile öğrencilerine eğitim vermeye devam ettiklerini kaydeden Yüksekokul Müdürü Fikri Pala, “Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemlerinde Sosyal Hizmetler, Gastronomi, Adalet ve Zabıta programlarının açılması için planlamalar yapmaktayız. Bu konular üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yüksekokulumuzda öğrencilerimize en kaliteli şartlarda eğitim verebilmek adına her geçen gün iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz” dedi.

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper´de, İnegöl Meslek Yüksekokulu ile alakalı bilgi vererek, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar dilediler.

MEZUN VEREN BÖLÜMLER

2015-2016 eğitim öğretim döneminde İnegöl Meslek Yüksek Okulu´nda bulunan Makine programından 1, Tekstil Teknolojisi programından 4, Elektrik programından 1, Mobilya Dekorasyon 2. öğretim programından 3, Tekstil 2. öğretim programından 4, İnşaat Teknolojisi programından 10, Dış Ticaret örgün öğretim programından 3, Dış Ticaret 2. öğretim programından 4, İşletme Yönetimi örgün öğretim programından 3, İşletme Yönetimi 2. öğretim programından 3, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları örgün öğretim programından 12, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2. öğretim programından 4, Çocuk Gelişimi örgün öğretim programından 8, Çocuk Gelişimi 2. öğretim programından 15 olmak üzere toplam 71 öğrenci mezun oldu.

Editör: TE Bilişim