Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "4006-Tübitak Bilim Fuarı" açılışı yapıldı.

Okulda yapılan açılışa İnegöl Belediye Başkan Vekili Eşref Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Savaş Kaya, AK Parti İlçe Başkan Vekili Özgen Kurşun, bazı okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Okul Müdürü Müslim Serbest, "2019 yılında 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı il temsilcisi değerlendirme raporuna göre 15'i araştırma, 4'ü inceleme ve 11'i tasarım olmak üzere toplamda 30 projenin okulumuzda sergilenmeye uygun bulunmuştur. Emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Milli Eğitim Bakanlığımız TÜBİTAK Bilim Fuarlarını önemsemektedir. Öğrencilerimizin ufuklarının genişletilmesi açısından bu proje çalışmaları faydalı olmaktadır. Ben de başta Okul Müdürü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, onları kutluyorum” diye konuştu.

Törende bir selamlama konuşması yapan İnegöl Belediye Başkan Vekili Eşref Yiğit ise, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Güzel projeler hazırlandığını düşünüyorum. Ben de emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri, projeleri tek tek gezerek öğrenci ve danışmanlardan bilgiler aldılar. Projeler ayrıca, 15 Aralık 2019 Pazar günü İnegöl AVM Sergi Salonunda ilçe halkı ve öğrenciler için yeniden sergileneceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim