Vehbi Koç İlkokulundaki karne dağıtım törenine Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çok amaçlı salonda, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan Vehbi Koç İlkokulu Müdürü Mevlüt Bilgin, “Okulumuz bin 740 öğrencisi, 65 öğretmeni, 8 yardımcısı personeli, müdür ve müdür yardımcıları ile eğitim öğretim sürecini yürütmektedir. Karnelerinizi alacaksınız. Kiminiz sevinecek kiminiz üzülecek. Bu yıldan ders alarak seneye şu andaki karnenizden daha iyisi için çalışmalısınız. Rakibiniz kendiniz olmalısınız. Şunu unutmamalıyız ki; her şey not demek değildir. Bizim öncelikli hedefimiz; çevresine yararlı, devletine ve milletine bağlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu bir nesil yetiştirmektir. Sizleri böyle görmek istiyoruz” dedi.

Velilere seslenen de Bilgin, “Karneler, çocuklarınızın nasıl bir insan olduğun değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle karnelerini değerlendirirken, çocuklarınızın kişiliklerini ve öz güvenlerini zedelemeyin. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Çocuklarınızı her haliyle sevin ve daha iyi olması için onlara yol gösterin, rehberlik edin” dedi.

ÇOCUKLARINIZA TEPKİ GÖSTERMEYİN

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “28 Eylül 2015 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı bu gün sona eriyor. Eğitim öğretim döneminin ciddi bir sıkıntı yaşamadan, kaza bela olmadan sona ermesini sağlayan rabbimize hamd ediyorum. Bizler bu süre içerisinde elimizden geleni yaptık. Dönem sonuna geldiğimizde geçen yıla göre değerlendirmeler de yaptık. Geçen yıla göre eğitim kalitemiz daha da arttı. Amacımız öğrencilerimizin başarılarını artırmaktır. İlçemizde bu gün itibariyle örgün eğitimde 52 bin 71 öğrencimiz karne alacaktır. Açık ortaokul ve liselerimizle beraber toplam öğrenci sayımız 58 bin 500.  Bugün itibaren 3 aylık bir dinlenmeye çekilecekler. Bu süre içerisinde hem dinlenin, hem de çeşitli eğitimlere de katılabilirsiniz. Ailelerimize de önerilerimiz, tavsiyelerimiz var; çocuklarınıza karne durumlarına göre tepki göstermeyin. Göstereceğiniz tepkiler onları iyice eğitimden soğutabilir. Onları yanlış yollara itebilir. O yüzden çocuklarınızın üzerine gitmeyin. Hayırlı tatiller diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta, “Türkiye´de 12 milyon çocuk karne aldı. Eminim ki çok heyecanlısınız. Unutmayın ki; karne çocuklarınızın ileride çok ahlaklı ve zeki olması için yeterli bir done değil. Memleketimizin o kadar doktora, öğretmene de ihtiyacı yok. Şu anda 700 bin kişi öğretmenlik okuyor. Türkiye´nin öğretmen açığı sadece 80 bin. Dolayısıyla farklı farklı bölümler okuyacaklar, ama bu ülkenin çiftçiye de mobilyacıya da, çalışan işçiye de ihtiyacı var. Anne ve babalar olarak çocuklarının hayatta başarılı olmasını arzu edersiniz. Karnenin bir netice olmadığı, her işi halleden çözen bir unsur olmadığını lütfen aklınızdan çıkarmayın” dedi.

“Yaz tatilinde oynayabildiğiniz kadar oynayın” diyen Kaymakam Ali Akça ise, “Sevgili anne ve babalar; çocuklarınızın performansını göreceksiniz. İnanıyorum ki evlatlarınızın çoğunluğu güzel karnelerle yanınıza gelecekler. Karnelerinde birkaç kırık not olan öğrencilerimizde olacaktır tabiki. Bazı veliler de bu durumdan çok memnun olmayabilir. Hiçbir karne sonucu öğrencilerin kendisinden daha değerli değildir. Eğer başarısızlık varsa nedeni nedir, neden o şekilde olduğu düşünülür, onları tedavi edici konuşmalar yapılmalıdır diye düşünüyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 1. ve 4. Sınıf öğrencileri birbirinden eğlenceli gösteriler sundular. Çok amaçlı salondaki törenin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere karneleri takdim ettiler. 

Editör: TE Bilişim