Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yazdan Taşdemir, “Yenice Engelsiz Yaşam Merkezinde yaşayan öğrenciler için çeşitli oyuncaklar ve anahtarlıklar hazırlandı. Hemen akabinde yine Yenice Engelsiz Yaşam Merkezi ve Umut Evlerinde yaşayan çocukları okulumuzda ağırlayarak atölye çalışması ve bahçe etkinlikleri yapıldı. Kuruma gidilerek tüm öğrencilerin fotoğraf çekimleri yapıldı. Çekilen fotoğraflar okulda atölye ortamında işlenerek tüm çocuklar için kişiye özel takvim ve kitap ayracı şeklinde tasarlandı. Yapılan tüm hediyeler proje kapsamında çalışan öğretmen, idareci ve öğrencilerle birlikte kuruma götürüldü” dedi.

RESİM, DRAMA VE SANAT ÇALIŞMALARI YAPILDI

Taşdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurumda bir bahar şenliği etkinliği düzenlenerek, bahçe etkinlikleri, müzikli gösteriler ve oyunlar oynandı. Bir panayır şeklinde planlanan bu etkinlikte öğrencilere farklı ikramlar yapılarak hediyeleri takdim edildi. Okul öncesi eğitim alamayan maddi olanakları yetersiz çağ nüfusu her hafta Çarşamba günleri ders bitiminde okula davet edilerek İngilizce, resim, drama ve sanat çalışmaları yapıldı.”

30 MAYIS İTİBARİYLE SONA ERECEKTİR

“Her Çarşamba günü yapılan çalışma tüm etkinlikler bazında 1’er saat şeklinde planlandı ve çaprazlama yapılarak çocukların bütün etkinliklerden faydalanması sağlandı. Halen devam eden etkinlikler 30 Mayıs itibariyle sona erecektir. Özellikle yakın çevremizde bulunan Şakir Lakşe İlkokulu öğrencileri için ‘Eğlenceli İngilizce Atölyesi’ çalışmaları planlandı. Her Çarşamba ders bitiminden sonra 1’er saat iki grup öğrenciye temel İngilizce içeren atölye çalışması yapıldı. Düzenli olarak yapılan çalışmalar halen devam etmekte olup, 30 Mayıs itibariyle sona erecektir.”

YÜZ BOYAMA ETKİNLİĞİ

“İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi gören çocuklar için bir drama ve animasyon gösterisi hazırlanarak hastanede sunum yapılmıştır. Ayrıca yüz boyama etkinliği de yapılarak çocukların biraz olsun iyi vakit geçirmeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Hemen ardından çocuk poliklinik bölümünde muayene için bekleyen çocuklara da mini bir gösteri ve yüz boyama etkinliği yapılmıştır.”

SOSYO EKONOMİK

“Sosyo ekonomik düzeyi yetersiz çevre ve köylerdeki anasınıfları tespit edilmiş ve bu köylere gidilerek önceden tasarlanıp prova edilen, drama ve animasyon gösterilerinin sunumu yapılmıştır. Ayrıca gidilen her okulun anasınıfı öğrencilerine atölye ortamlarında üretilen oyuncaklar hediye edilmiştir.”

‘KIYAFET YARDIM ÇEKİ’

“Okulumuz öğrencilerinden maddi durumu yetersiz olanlar sosyal yardımlaşma kulübü vasıtasıyla tespit edilmiş ve okul idareci, öğretmen, öğrenci işbirliği ile toplanan paralar yardım çeki haline getirilmiş ve öğrencilere ‘kıyafet yardım çeki’ şeklinde hediye edilmiştir. İhtiyaç duyduğu kıyafeti kendi beğenisi ve zevkine göre alması amaçlandığından bu şekilde planlanmıştır.”

KİTAPLARI TOPLAMA

“Okulumuzda bir örgü yünü toplama kampanyası yapılmış ve öğrencilerin evlerinden, komşularından getirdikleri örgü yünleri bir kumbarada toplanmıştır. Toplanan yünler yine çevrede örgü bilenlere dağıtılarak ihtiyaç sahipleri için patik, hırka, atkı, şapka vb. ürünler örmeleri sağlanmıştır. Hazırlanan ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Yine okulumuzda bir çocuk kitapları toplama kampanyası başlatılmıştır.”

‘KİTAP KUMBARASI’

“Hazırlanan ‘Kitap Kumbarası’ çocuk kitapları toplamak için kullanılmış ve şuana kadar 600 ün üzerinde kitap toplanmıştır. 16 Mayısa kadar devam edecek olan kampanya sonunda toplanan kitaplar okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeylerine göre ayrılarak 16 Mayıs sonrası sosyo-ekonomik düzeyi düşük çevre ve köy okul kütüphanelerine hediye edilecektir.”

90 AİLEYE ERZAK

“Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından tespit edilen maddi olanakları yetersiz 90 aile belirlenmiştir. Belirlenen bu aileler için okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla erzak alınmıştır. Alınan erzaklar ramazan kolisi olarak planlanmış ve dağıtıma hazır hale getirilmiştir. Kampanya süresi 11 Mayıs olarak belirlenmiş 14 Mayıs-15 Mayıs itibariyle de kolilerin teslimi gerçekleştirilecektir.”

“İnegöl’de yaşayan biriktirilmesi ve kayda geçirilmesi gereken zengin anılara sahip yaşlılarımızın eski yaşantıları ve şuan ki günlük yaşamları ile ilgili belgesel çekimleri yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Çalışma 23 Mayısa kadar devam edilecek sonrasında montaj aşamasına geçilecektir. Bu konuda çeşitli dernekler ve İnegöl kent Konseyi ile işbirliği yapılmış olup çekim yapılacak yaşlılarımıza bu şekilde ulaşılmıştır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim