Arsa karşılığında Yeniceköy Mahallesi’nde yaptırılacak olan Adliye Lojmanının ihalesi yapıldı. 10 milyon TL’ye mal olacak lojmanın 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Cumhuriyet Başsavcılığının girişimleriyle hakim, savcı ve adalet personeline Adliye Lojmanları Yeniceköy Mahallesi’nde yaptırılıyor.

Göletin yanındaki 10 dönümlük hazineye ait alan, projenin hayata geçirilmesi için Adalet Bakanlığına devredildi. Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Uludağ Emlak Müdürlüğü, projenin hayata geçmesi için 24 Temmuz’da ihaleye çıktı.

Devlete yük getirmeyecek olan proje Türkiye'de resmi bir kurumda ilk kez uygulanacak yöntemle kat karşılığı olarak hayata geçirilecek. 36 dairesi adliye mensuplarına tahsis edilecek proje, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal edilecek.

Adliye Lojman işi yapımı için belirlenen taşınmazın zemin etütleri, uygulama projeleri ve inşaat ruhsatının alınması yüklenici tarafından yapılacak. İşin süresi yer teslim tarihinden itibaren 24 aydır. (720 takvim günü). Bu süre içerisinde 4 ayda (120 gün) yapı ruhsatı alınacak, 18 ayda (540 gün) inşaat yapımı tamamlanacak ve 2 ay (60 gün) yapı kullanma izin belgesi ve kat mülkiyeti kurulması sağlanıp tapuları kat maliklerine teslim edilecek.

Editör: TE Bilişim