Özellikle son dönemde yaşanan yağ fiyatlarındaki artışın ardından, bazı ürünlerde zarar eden İnegöllü çiftçiler, yağlık ayçiçeğine yöneldi. İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, “İnegöl Alasının bu yıl para etmemesinden dolayı İnegöllü çiftçiler yağlık ayçiçeğine yöneldi. 8-9 bin dönüm alanda ekimi yapılan yağlık ayçiçeğinde ekimin bu yıl yüzde 100 artmasını bekliyoruz” dedi.

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin yaptığı açıklama da, geçen yıl bazı ürünlerden zarar eden çiftçilerin yağlık ayçiçeğine yönelmesi nedeniyle ekimlerde artış olduğunu belirtti. 2020 yılı kar payı dağıtımına başladıklarını da söyleyen Girgin, “İnegöl Alasının bu yıl para etmemesinden dolayı İnegöllü çiftçiler yağlık ayçiçeğine yöneldi. 8-9 bin dönüm alanda ekimi yapılan yağlık ayçiçeğinde ekimin bu yıl yüzde 100 artmasını bekliyoruz” dedi.

13-14 BİN DEKAR EKİM…

Konu hakkında açıklama yapan İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, “Kooperatifimiz bölgesinde geçen yıl 8 bin dekar olarak gerçekleşen yağlık ayçiçeği ekim alanının bu yıl en az 13-14 bin dekara çıkmasını bekliyoruz. 2020 yılında bin 390 ton, 2021 yılında da bin 480 ton yağlık ayçiçeği kooperatifimize üyelerimiz tarafından teslim edildi. 2021 yılında 5 bin 400 ila 6 bin 200 lira arasında alım fiyatları vardı. Hem fiyatların iyi olması hem de ürününün güzel olması nedeniyle çiftçilerimiz para kazandı. İnegöl alasının bu yıl para etmemesi nedeniyle İnegöllü çiftçiler yağlık ayçiçeğine yöneldi. Bu nedenle bu yıl yüzde 100’lük bir artış bekliyoruz” dedi.

KAR PAYI DAĞITIMI BAŞLADI

Girgin, “2020 yılında kooperatiften gübre, tohum alan ve yağlık ayçiçeği teslim eden ortaklarımıza kar payı dağıtımı başladı. 360 ortağa toplam 295 bin 785 lira dağıtılacak. Çiftçimize en iyi şekilde hizmet verdiğimiz kooperatifimizde çiftçilerin kar etmesi içinde elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim