Geçtiğimiz hafta deplasmanda Sarıyer´e tek golle boyun eğen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı Bucaspor´u ilk yarıda Emrah´ın attığı gol ve maçın sonlarında kaleci Şener´in kurtardığı penaltı ile 3 puana ulaşırken, tribünlerden aldığı İzmir marşı desteği ile İzmir temsilcisibir zamanların süper lig takımı iken UEF´ın gazabına uğrayan borç batağındaki Bucaspor´u zor bir maçtan sonra yenmeyi başardı.
Maçtan sonra özellikle maçın 83´ncü dakikasında rakip takımın kazandığı penaltıyı tecrübeli kaptanları Zafer Çevik kaleci Şener´e teslim ettikten sonra iyice coşan taraftarlarımız takımlarını tribünlere çağırarak galibiyeti kutladılar. Bu maçın geliri Mehmetçik Vakfına verilecek olmasına rağmen tribünler boş kaldı. Mehmetçik Vakfına bu jestlerinden dolayı yönetim kurulunu kutluyorum. Yönetim bu gün iki güzel şeyi başardı. Hem Mehmetçik Vakfına hasılatı bıraktı hem de bu kritik maçı kazandı. Bu galibiyetle bu sezon rahat bir sezon geçireceği sinyallerini verdi.
Rakip Bucaspor birkaç yıl önce Süper Lig takımıydı. O da UEFA´nın kriterlerini çiğnediği için Mersin İdmanyurdu gibi transfer yasağı ve puan silme cezalarına muhatap olup düşmeme mücadelesi verirken, bir taraftan da düştükleri maddi krizden çıkmaya çalışıyorlar. Bu durum bu sezon iyi takım yapamayan ve mütevazi kadrolarla mücadele eden takımların işine yarıyor. Bucaspor her şeye rağmen iyi mücadele etti. Çok zayıf bir kadro ile eski hocamız Mehmet Bulut ve ekibi yönetiminde mücadele ediyorlar. Mehmet Bulut hocamız elindeki kadrodan yedekteki 21 numaralı oyuncusu Burak Aydın´la maça başlasaydı bu maçtan güle oynaya puanla ayrılabilirdi. Bu oyuncuyu oyuna çok geç aldı. Yine de kaptanı Zafer penaltıyı gole çevirebilse puanla ayrılabilirlerdi. Buca böyle oynamaya devam ederse evindeki maçlardan toplayacağı puanlarla kümede kalabilir. İzlemeye devam edeceğiz.
İnegölspor´a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Bilal-Murat Şimşek-İsa, ortada Enes Ata-Emrah-Ali-Barış Sinan, ileride Raif ve Kenan tertibi ile başladı. Daha sonra sakatlanan Kenan´ın yerine Okan, ikinci yarıda Barış Sinan´ın yerine Emirhan ve Raif´in yerine Ahmet Hakan´ı oyuna aldı. Bu değişiklikler olumlu sonuç verdi.
Maça iyi başlayamayan temsilcimiz, maçın ilerleyen bölümlerinde özellikle Kenan´ın oyundan çıkmasıyla yerine giren Okan´ın hırslı ve etkili oyunu ve maçın yıldızı genç Enes Ata´nın ileri geri çalışması geriden kaptığı toplarla rakip müdafaayı hallaç pamuğu gibi atması güzeldi. Bu maçın kilit adamları kalesine hiç etkili top gelmeyen ancak 83. dakikada rakip takımın kazandığı penaltıyı kurtaran Şener, müdafaamızın bel kemiği ve sigortası Kaptan Bilal ve ileride genç Enes Ata´ydı. Bu üç oyuncuya maçın başlarında Kenan´ın yerine giren Okan´da hırsı ve çalışkanlığı ile destek verince maçı kopardılar. İki bekimiz bu maçın büyük bölümünde koridor oldular. Tecrübeli Ali Sakal´ı ve Barış Sinan´ı sahada göremedik. Adeta yokları oynadılar. İleride ise Raif ve Kenan çok etkisiz ve uyumsuz oynadılar. Kenan sakatlanıp oyundan çıkınca, Okan forvetimizi ateşledi. İki takım arasındaki fark rakip takımda kaleci yoktu. Emrah´tan yediği gol gülünçtü. Ceza alanı dışından vurulan bu topun koltuk altından geçip filelere gitmesi amatör maçlarda dahi az görülen bir goldü. Ancak İnegölspor için çok önemliydi, maçı bu golle aldı. Tecrübeli Emrah attığı bu golle motive oldu ve bu golden sonra daha iyi mücadele etti.
Sonuç olarak İnegölspor evinde oynadığı mütevazi kadrolu Bucaspor´u tek golle geçerken, kaleci Şener´in maçın sonlarında kurtardığı penaltı maçın kaderini çizdi. Bu galibiyette kaptan Bilal, ilerde genç Enes Ata ve sonradan oyuna giren Okan´ın katkıları büyüktü. Bu sezon grubumuzun son üç sırasındaki Eyüpspor´un 5, Tuzla´nın 1 ve Mersin´in 0 puanları var. Bunlara Kocaeli Birlikspor ve Buca´yı da eklersek bu galibiyetle İnegölsporumuz sıkıntısız bir sezon geçirecek. Böyle bir sezonu teknik heyetimiz kadromuza alt yapıdan bazı gençleri monte edebilir. Bu konuda biraz cesaret birazda İnegölspor´un geleceğini düşünürlerse bunu yapabilirler.
Bu maçı kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, bu hafta yine kendi evinde oynayacağı Sancaktepe maçında başarılarını yazmak dileğiyle….