İskenderun deplasmanından zaferle dönen ve lider Balıkesir’in ensesinden ayrılmayan İnegölspor, Pazar günü evinde Körfezspor ile oynadığı, gol düellosu şeklinde geçen maçta kazanmayı daha çok istediği için kazandı.

İskenderun deplasmanından zaferle dönen ve lider Balıkesir’in ensesinden ayrılmayan İnegölspor, Pazar günü evinde Körfezspor ile oynadığı, gol düellosu şeklinde geçen maçta kazanmayı daha çok istediği için kazandı. Müthiş bir taraftar desteği altında futbola elverişli bir ortamda aldığı bu altın değerindeki üç puanla lider Balıkesir’e nefes aldırmadı. Maçtan sonra galibiyet coşkusunu taraftarlarıyla doyasıya paylaşan temsilcimiz, rakiplerinin sürpriz puan kayıplarıyla bu hafta oynaya- cağı Of maçı için iyi bir motivasyon oldu. Rakip Körfez Kulübü, Körfez Belediyesinin kanatları arasında sezon başında yaptığı pahalı transferlere rağmen ilk yarıda tepetaklak olup küme düşme potasına girmiştir. Zirve için takım yapıp küme düşme potasına giren Körfez Kulübü bu başarısızlığın faturasını teknik heyete ve futbolcularına keserek takımın yarısını devrede postalayarak yeni takviyeler yaptı. Bu takviyelerin başına da Ahmet Yıldırım’ı getirerek kümede kalma savaşı veriyor. İkinci yarıda birkaç puan toplayan rakibimiz İnegöl’e puan için gelmişti. İyi bir direnç gösterdiği bu maçta maçın son çeyreğine kadar berabere götürdüğü ve başa baş oynamaya başladığı maçın son çeyreğinde yılların eskitemediği Süper Lig tecrübesi olan Burak Akdiş’i dışarı alıp, yerine Mehmet’i oyuna alan Ahmet Yıldırım bu maçın en büyük hatasını yaparak adeta harakiri yaptı. Futbol hata kabul etmez. Nitekim bunun faturasını ağır ödedi. Berabere götürdüğü maçın son çeyreğinde art arda yediği iki golle maçı kaybetti. Takviyelerle kaliteli bir takım olmalarına rağmen, teknik heyetlerinin acemiliği ve hatası ile altın değerinde 1 puanı çimlere gömdüler. Kalecileri Behram maç boyunca inanılmaz hatalar yaptı. Bu kaleci ile küme düşmekten kurtulurlarsa bence bir kurban kesmeliler.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça kalede Sofu, geride Eray-Bayram-Kemal-Alişan, ortada Ferit-Oğuz-Berkay-İlhan, ileride Mümin ve Raif tertibi ile başladığı maçın ikinci yarısında Ferit’in yerine Çağdaş, Mümin’in yerine Özgür ve hemen sakatlanan Özgür’ün yerine de Engin’i oyuna aldı. Maça iyi başlayıp birde gol bulan İnegölspor, bu golü koruyamadı ve 35. dakikada beraberlik golünü kalesinde görerek devreye hüzünlü girdi. Ancak ikinci yarıda devre arasında öğrendiği diğer maç sonuçları ile gaza gelen ekibimiz bu yarıya hızlı başladı ve aradığı golleri maçın son çeyreğinde buldu. Ancak evinde oynadığı bu maçta da kalesinde iki gol gören temsilcimiz yine ecel terleri döktü. Evinde kolay açık veren ve kolay goller yiyen ekibimiz bu soruna bir çare bulmalıdır. Maça ful çıkınca İlhan-Raif- Mümin ve Oğuz’la maçları çevirebiliyor. Ancak bu oyunculardan bir veya birkaçı olmayınca SOS veriyor. Pazar günü yine böyle bir maçı İlhan-Raif ve Oğuz’la lehine çeviren ekibimiz bundan sonra zirveyi yakalamak istiyorsa lüzumsuz kartlardan uzak durmak zorundadır.

Kalede tecrübeli Sofu bazı maçlarda sallanıyor, kötü goller görüyor. Geride kaptan Mustafa’nın müdafaamızın ortasındaki eksikliği her maçta hissediliyor. Alişan, Berkay, Eray, Mümin iyi oynarken, Raif, Oğuz ve İlhan çok iyi oynadılar. Müdafaamızın ortasında büyük açıklar veriyoruz. Rakiplerin beceriksizliği takımımızı ipten döndürüyor. 9 numaralı Gökhan Kılıç’ın girdiği 3-4 tane inanılmaz net gol pozisyonu var. Biraz dikkat etse 3 puanla dönmeleri içten bile değildi. Burak Akdiş’in müdafaamızı bunalttığı bir zamanda hocası tarafından dışarıya alınması da İnegölspor’un ekmeğine tereyağı sürdü. Ofspor deplasmanına giderken umarım teknik heyetimiz bu gerçekleri görerek doğru bir değerlendirme yapar. Çünkü rakip takımlar ve teknik heyetleri her zaman böyle hatalar yapmaz. İnegölspor’un orta sahası maça ağırlığını koyar, presi arttırırsa, forvette de İlhan, Raif ve Mümin böylesine uyumlu ve rakibini bunaltan bir hırsla oynadığı sürece İnegölspor bu grubun en avantajlı şampiyonluk adayıdır.

Sonuç olarak; İskenderun’da bu liderlik yarışında bende varım diyen İnegölspor evinde Körfezspor’u üç golle uğurlarken, zirve savaşına devam ediyor. Grubumuzda bundan sonra oynanacak üç haftaya baktığımızda lider Balıkesir, Kızılcahamam ve Altay deplasmanlarına çıkarken, evinde Tokat’ı ağırlayacak. Tokatspar ise evinde Y.Malatya ve Denizli Belediyesini ağırlarken, deplasmanda lider Balıkesir’e konuk olacak. Alanyaspor ise evinde A.Selçukspor’u ve Y.Malatya’yı ağırlarken, deplasmanda Eyüpspor’a konuk olacak. Bu tabloda İnegölspor’un fikstür avantajı açıkça görülüyor. Ofspor deplasmanından alınacak bir galibiyet bu fikstür avantajını daha da arttıracak. Lider Balıkesir’in bu üç haftada sürpriz puanlar kaybedeceğini tahmin ediyorum. Balıkesir’in İnegöl’e geleceği de düşünülürse, Ofspor deplasmanından kayıpsız dönecek temsilcimizin zirve iddiası pekişebilir. Bu duygu ve düşüncelerle Körfez maçını kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız şampiyonluğa inansın gerisi kolay.

İnegölspor’un Ofspor maçı başarılarını yazmak dileğiyle…