Metal Sanayi Kavşağı bölgesinde, yayaların güvenli geçişini sağlamak adına geçtiğimiz Nisan ayında yapımına başlanan 43 metre uzunluğunda yaya üst geçidi tamamlandı. 1,5 milyon liraya mal olan üst geçit yakın zamanda hizmete girecek.
İnegöl'de yeni yerleşim yerleri ve yeni yaşam alanlarının oluşmasıyla yeni ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Bu kapsamda özellikle son 10 yılda İnegöl'ün hızlı gelişen bölgelerinden olan Alanyurt bölgesinde, eğitim kurumlarının sayısı arttı. Sinanbey Mahallesi 1. Cadde, Ertuğrulgazi Mahallesi Özkervan Sokak ve Alanyurt Caddesinin kesiştiği bölgede 3 okulun hizmete girmesiyle, bu bölgede öğrenci ve yaya sirkülasyonu da oldukça artış gösterdi. Okulların eğitime başlamasıyla beraber sabah ve akşam saatlerinde çok fazla yaya sirkülasyonu ortaya çıkmasıyla Metal Sanayi Kavşağı olarak adlandırılan Özdilek Köprülü Kavşağı bölgesinde yaya geçişleri için ciddi risk oluşmaya başladı.
Sinyalizasyon sistemine rağmen öğrenciler için tehlike arz eden kavşakta can ve mal kayıpları yaşanmaması için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünce Yaya Üst Geçidi yapılması kararı alındı. Nisan ayında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan 43 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğinde ve iki tarafında da asansör için kuleler bulunan yaya geçidinin yapımı tamamlandı.
Yaklaşık maliyeti 1,5 milyon TL mal olan üst geçit yakın zamanda hizmete girecek.

Editör: TE Bilişim