Tanınan ek başvuru süresi, 1 Eylül 2014 tarihinde sona erecek.

TARIM ARAZİLERİNİN YÜZDE 81’İ SATILDI

İnegöl Malmüdürü Ahmet Turgut, satışı yapılmayan parsellerin satışı için ek süre tanındığını, bu sürenin 1 Eylül 2014’de sona ereceğini aktardı. Müdür Ahmet Turgut, İnegöl genelinde satışa çıkarılan parsellerin, yüzde 81 oranında satışının yapıldığını aktardı. Geri kalan yüzde 19’luk kısmının satışı için ek başvuru süresi sonuna kadar, vatandaşların başvuruda bulunmasını istedi.

1100 PARSEL SATILDI

1 Mayıs 2014 tarihi itibariyle İnegöl’deki 25 mahallede (köyde) bulunan 3 milyon 200 bin metrekare 2B arazisi ile ilgili satışların sürdüğünü bildiren Müdür Turgut, “Satışa çıkarılan alanların yaklaşık 3 milyon metrekaresi satıldı. Yani mevcut olan bin 352 parselin bin 100’ünün satışı yapıldı. Bin 448 hak sahibi tapusuna kavuştu” dedi.

YÜZDE 81’İ SATILDI

Gerçekleştirilen satış çalışmaları kapsamında, mevcut 2B arazilerinin yüzde 81’lik kısmının satıldığını söyleyen Turgut, “Arazileri satın alan hak sahiplerine ödeme kolaylığı yapılmaktadır. 6 yıla kadar faizsiz 12 Taksit ile ödeme kolaylıkları tanınmaktadır” diye konuştu.

SON GÜN 1 EYLÜL

Geri kalan 200 bin metrekare alanın da satışının yapılacağını belirten Turgut, “Arazilerin yüzde 19’luk kısmının satışı için ek süre tanındı. Daha önce başvuruda bulunmayan 2/B hak sahipleri, 1 Eylül 2014’e tarihine kadar başvuruda bulunabilecektir. Başvuruda bulunup da 3 aylık süre içerisinde satış bedelini veya peşinat bedelini ödemeyen 2/B hak sahipleri, yine 6 aylık süre içerisinde (1 Eylül 2014 tarihine kadar) ödemede bulunabileceklerdir. Yapılan düzenlemeye göre, başvuru ve ödeme yapmak isteyenlerin 2/B arazisi satış bedelleri, Tüketici Fiyat Endeksi Aylık Değişim oranları toplamında artırılarak hesaplanacaktır. Getirilen 6 aylık ek başvuru süresinden faydalanacak 2/B hak sahiplerinin, Noter tarafından düzenlenecek muvafakatname vermeleri suretiyle bu haklarını devretmeleri mümkündür. 6527 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle (1 Mart 2014 ) satın alma başvuru süresi dolmayanlar ile ödeme süresi sona ermeyenlere ilave süre verilmediğinden, bu nitelikteki başvuruların ve ödemelerin zamanında yapılması, daha önce belirlenen taksit sürelerine dikkat edilmesi, hak sahiplerinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle, 6 aylık ek başvuru süresi 1 Eylül 2014 tarihinde sona ereceğinden, kalan süre zarfında 2/B hak sahiplerinin başvuruda bulunmaları kendi menfaatlerine olacaktır” eklinde konuştu.

3 MİLYON GELİR

Müdür Turgut, 3 milyon 200 bin metrekare 2B vasfındaki arazilerin tamamının satılması halinde, hazineye 3 milyon TL’ye yakın gelir elde edileceğini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim