İki gün süren toplantıda eğitimden sağlığa, altyapıdan üst yapıya kadar yapılan ve yapılması planlanan projeler açıklandı.

Toplantıya İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Partili ve MHP´li belediye meclis üyeleri ile daire müdürleri ve basın mensupları katıldı. 22 daire Müdürü sunumlarını gerçekleştirdiler.

BASIN UNUTULMADI

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle toplantıya katılan basın mensupları nezdinde tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özel gün nedeniyle hazırlanan pastayı basın mensupları ile beraber kesti.

ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR

Toplantının açılış konuşmasın yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Belediyemizde 22 daire müdürlüğümüz var. Meclis üyelerimizde bu işle alakalı gayret gösteriyorlar. Yapılan çalışmaları bir araya gelip değerlendirme imkanı çok fazla olmuyor. Bu gibi organizasyonlarda bir araya gelerek gerekli değerlendirmeleri yapabiliyoruz. 2016 hayırlısı ile bitti. 2017 yılında hem belediye olarak hem de ülke olarak temennimiz daha güzel işler yapmak. Zor günler geçiriyoruz. Hala daha bunu İnegöl´de hissetmiyor olsak ta, zor günlerin devam ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Ülkemiz şuan Suriye´de asker bulunduruyor. Sınırlarımızda ciddi hesaplar yapılıyor. Dönem dönem bombalarla insanların huzurlarını bozacak çok ciddi hamleler var. Uyanık olmak, dikkatli olmak lazım. İnanıyor ve ümit ediyorum ki, bu birlik ve beraberliğin artması adına çok önemli buluyorum. El atmadık yer bırakmadılar. Stadyumda, kamuda her an her yerde farklı görüntüler var. Türkiye´ye verilmek istenen mesajı herkes tahmin ediyor. Ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Bizi de Suriye ve Irak gibi yapmak istiyorlar. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes duruşunu sürdürüyor. Türkiye olarak teröre karşı kenetleniyoruz. İktidarıyla muhalefetiyle gerçekten güzel bir duruş sergileniyor. Ülkenin huzuru ve istikrarı her şeyin üzerinde yer alır. Birlik beraberliği gördükçe mutlu oluyoruz. Yerel yöneticiler olarak İnegöl´ü konuşacağız. Bu toplantının ana teması İnegöl´ü konuşmak. Yapılan eksikleri görmek İnegöl´de bir adım daha öteye gidebilir miyizin hesabını yapacağız. En iyi sunum yapan üç daire müdürümüzü de ödüllendireceğiz” dedi.

HİSSE SATIŞLARINDAN 3.5 MİLYON GELİR

Emlak İstimlak Müdürü Ali Yakut, 2016 yılı toplam kamulaştırma harcamalarının 894 bin TL olduğunu ifade ederek, hisse satışlarından dolayı 3 milyon 400 bin TL gelir elde edildiğini aktardı. Yakut, Hurdacılar bölgesindeki belediyeye ait alanın yakında ihale usulü ile satışından da 10 Milyon lira gelir elde edilebileceğini ifade etti. Ağaç İşleri Sanayi bölgesinde TIR parkı projesinin hayata geçirileceğini aktaran Yakut, proje çalışmasının sürdüğünü kaydetti.

İNEGÖL´E 386 OTOPARK

Fen İşleri Müdürü Gazali Şen ise, İnegöl´ün alt yapı, üst yapı çalışmalarını yapmaya devam edeceklerini belirterek, 2016 yılında mahallelerde 386 otopark yapıldığını belirtti. Şen, Müdürlüğün 2016´da 40 milyon lira olan bütçesinin, 2017´de 70 milyon liraya çıkarıldığını da sözlerine ekledi. Müdür Şen, Akhisar mahallesine 3 milyon 800 bin lira maliyetli kapalı pazaryeri yapacaklarını bildirdi.

SKYPARK

Park ve Bahçeler Müdürü Sabri Mert´de, 2016´da 11 milyon lira olan müdürlük bütçesinin 2017 yılı için 15 milyon 300 bin TL´ye çıkarıldığını ifade ederek, “2016 yılı içinde parklar, peyzaj ve benzeri çalışmalar yapıldı. Çiçeklendirmeler yapıldı. Meydan düzenleme çalışmaları yapıldı. Skypark çalışmamız devam ediyor” dedi.

TÜRKİYE´DE TEK MÜDÜRLÜK

Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar, Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı bütçesinin 14 milyon 294 bin TL olduğunu belirterek, “180 personelle İnegöl´ün temizlik işlerini yapıyoruz. Türkiye genelinde az sayı ile hizmeti sağlıklı şekilde veren tek belediyeyiz. 70 bin nüfuslu Orhangazi´de 180 personel var” diye konuştu.

METRUK BİNALAR YIKILACAK

Zabıta Müdürü Osman Kalkan ise, kaçak yapıların, metruk binaların tespitleri yapılarak yıkımları için çalışmaların yapıldığını ifade ederek, yıl boyunca işyerlerine yönelik denetimlerde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HER GÜN SICAK YEMEK

Huzurevi Müdürü Recep Şen, 3´ü bayan olmak üzere 31 sakinin Huzurevinde konakladığını ifade ederek, ayrıca her gün ihtiyaç sahibi 240 kişiye yemek ikramında bulunmakta olduklarını söyledi. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Osman Hatipoğlu´da, “2016 yılı içerisinde 7 çiftin düğün cemiyetini gerçekleştirdik. 47 asker ailesine destek sağladık. Ramazan yardımları, 153 aileye eşya, 63 okula kırtasiye yardımı sağladık. 440 aile gıda bankasından yardım alıyor” dedi.

KIRSAL KALKINMA SÜRÜYOR

Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal, Bursa ve İnegöl Belediyesi tarafından çiftçilere yapılan desteklerden bahsetti. İnegöl Belediyesi destekleri ile hava ve iklim şartlarını ölçen erken uyarı istasyonları kurduklarını aktaran İnal, “120 ton bal üretimi yapılan İnegöl´de çiftçilere 380 adet arı kovanı dağıtıldı. 20 kırsal mahalle muhtarlığına ceviz soyma makineleri dağıtıldı. 190 çiftçiye ceviz fidanı, salça çekme makineleri, 160 çiftçiye 3 bin 200 adet kestane fidanı dağıtıldı. 28 bin ton üretimi yapılan İnegöl çileğini 2016 yılında bir adım daha ileriye götürmek için markalaşma çalışması başlattık. Çiftçi eğitim seminerleri düzenlendi. 12 kırsal mahallemizde 40 bin dönüm alanın korunması amacıyla çiftçi malları koruma ekibi oluşturuldu. 5. Tarım Fuarını düzenledik. 16 bin ziyaretçi katıldı. 846 bin liralık bütçe ile destekleri sağladık. Bursa Büyükşehir eliyle sulama göledi çalışmalarımız var. Cerrah mahallesine ürün toplama, Tekke´ye süt toplama merkezleri yapıldı. Muhtarlara bilgisayar dağıtımı yapıldı. 2017 yılı bütçemiz 1 milyon 108 bin lira. Amacımız kırsal kalkınmayı sağlamaktır” dedi.

AYÇİÇEĞİ MASAL PARKI

Etüt Proje Müdürü Fatma Cavcı ise, Müdürlüğün 2017 yılı bütçesinin 1 milyon 118 bin lira olduğunu söyledi. Ayçiçeği masal parkı proje çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Cavcı, Masal parkından 3-15 yaş arası çocukların faydalanacağını belirtti. Bilgi İşlem Müdür vekili Yusuf Baltacı´da 12 Bilgi Kültürevinden öğrencilerin yararlandığını söyledi.

ÜCRETSİZ DEFİN

2016 yılında hakkın rahmetine kavuşan bin 577 merhumun defin işlemlerini ücretsiz olarak yaptıklarını kaydeden Mezarlıklar Müdürü Ekrem Ergün, defin hizmetlerinin ücretsiz yapıldığının altını çizdi.

Son sunumu ise Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan yaptı. İnegöl ve Bursa´daki yerel ve ulusal gazeteler ile internet sitelerinde İnegöl Belediyesinin hizmetlerinin yer aldığı haberlerin yayınlandığını ifade ederek, İnegöl Belediyesinin hizmetlerini binlerce vatandaşa duyurduklarını kaydetti.

Sunumların ardından Belediye Başkanı Aktaş ve daire müdürleri, meclis üyeleri ile basın mensuplarından gelen soruları yanıtladılar. Basın mensuplarının, Alanyurt botanik parkına, yıkılacak olan İnegölspor Tesislerinin yerine nelerin yapılacağını, İnegöl´e üniversite kazandırılıp kazandırılmayacağı, eski hastane alanına yeni belediye binası ve meydan çalışmalarının yapılmalarının ardından boşalacak olacak mevcut belediye binasının ne olacağı şeklindeki sorulara Başkan Aktaş cevap verdi. Başkan Aktaş, “Alanyurt eski çöplük alanına sosyal tesis yapılacak” dedi. Aktaş, İnegölspor Tesislerinin olduğu yere ise spor parkı yapmak istediklerini kaydetti.

BÜFELERE DÜZENLEME

Büfelerle alakalı radikal bir karar alınacağının altını çizen Aktaş, “Büfelere kaldırım işgalleri uygulanacak. Son yıllarda bazı büfelerin amacı dışında hizmet verdiğini, kendilerin tanınan yer sınırlarını aştıkları tespit edildi. O nedenle kaldırım işgali şeklinde bir karar alacağız. Sınırları aşanlar olursa gerekli cezai işlemler uygulanacak” dedi.

ESNAFA CEVAP

İkinci El Pazarının Alanyurt kapalı pazaryerinde açılması nedeniyle esnafların iş yapamadıkları şeklindeki eleştirilere cevap veren Aktaş, “İkinci el pazarının bir ölçüsü yok. Bir şey lazımsa lazımdır. Her şey yerinde satılıyor. Esnafın sesine kulak vermek lazım. Açık alanda olması mı, kapalı pazaryerinde olması mı daha iyi? Herkesin her şeyi yaptığı ortam, yok böyle bir şey” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE OLMALI

Türkiye genelinde geçen yıl üç ilçede Üniversite açıldığını ifade eden Aktaş, “Bandırma, İskenderun ve Alanya´ya üniversite kazandırıldı. Eğri oturalım doğru konuşalım; İnegöl olarak gerekli kamuoyunu oluşturamadık. Liselere çıktığımız kadar üniversiteye sahip çıkmadık. Üniversite istiyoruz. İnegöl yerleşkesi içerisinde mezbelelik olan bazı binaları yalvara yalvara yıktık. Diş Hastanesi boşaldı, neyi bekliyoruz? Depolar var. Bu bir güç meselesi. Üniversiteyi siyasisinden, işadamlarından, basınına kadar sahiplenmeliyiz. Mesafe almamız gereken bir konu”  ifadelerini kullandı.

Söz alan MHP´li Meclis üyesi İsmail Karaman, “Kamulaştırmaların ağır gitmesi neden? Yıkılan eski Kültür Sarayı alanında yeni proje ne zaman hayata geçecek?” diye sordu. Cevap veren Başkan Aktaş, “Kamulaştırmalarla alakalı hukuki sıkıntılar da var. Ama kamulaştırmalarla alakalı fena değiliz” dedi.

GÖÇ MÜZESİ OLSUN

Aktaş, eski hastane alanına yapılacak olan Belediye binası ve meydan çalışmasının tamamlanmasının ardından boşalacak olan eski belediye binası ile alakalı arzusunun “Göç Müzesi” olmasını istediğini kaydetti.

EN İYİ SUNUMLARA ÖDÜL

Sunumların tamamlanmasının ardından, katılımcılar arasında yapılan değerlendirmede, en etkili sunumu yapan Bilgi İşlem Müdür vekili Yusuf Baltacı birinci, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan ikinci, Proje ve Etüt Müdürü Fatma Cavcı üçüncü oldu. Derece alan müdürlere hediye çeki verildi. 

Editör: TE Bilişim