Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2022 yılı asgari ücretini açıkladı. Erdoğan, "2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4250 lira olarak uygulanacaktır. Evliliğe ve çocuk sayısına göre rakam daha da yükselmektedir" dedi. Bununla birlikte asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı.

1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde devam eden görüşmeler dün tamamlandı. Merakla beklenen 2022 yılı asgari ücreti belli oldu. Ücrete yapılan zammı açıklamak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmeleri yürüten Bakan Vedat Bilgin, işçi ve işveren taraflarıyla birlikte kameraların karşısına geçti.

2022 ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 250 TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıl asgari ücretin 4 bin 250 TL olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim