Önceki gün sabah saa

-Valilik, Belediye ve Esnafların İşbirliği İle Yangın Felaketinin Yaraları Kısa Sürede Sarılacak-

22 Dükkan Yıkılıp, Yenileri Yapılacak

Önceki gün sabah saat 07.40 sıralarında ayakkabıcılar çarşısında meydana gelen yangın sonucunda zarar gören dükkanların bulunduğu bölümdeki 22 dükkan yıkılarak, Bursa Valiliği, İnegöl Belediyesi ve esnafların işbirliğinde yeniden inşa edilecek. Belediyenin katkılarıyla 25 Şubat 2012 Cumartesi günü (Bu gün) akşam saatlerinde başlayacak olan yıkım çalışmaları pazar günü son bulacak. İnşaat çalışmalarının ise Mart ayı başında start alacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplam 420 metrekare alan üzerinde  bulunan 22 dükkanın yıkımına 24 Şubat 2012 Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayıp pazar günü akşamına kadar bitireceklerini kaydetti.

Ayakkabıcılar Çarşısındaki  yangın felaketini hatırlatan Aktaş, "Sabah saatlerinde başlayan yangın itfaiyemizin de müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda o bölümde bulunan 11 dükkan zarar gördü. Her ne kadar da duvarları duruyorsa da, kullanılamaz hale geldi. Yangından bir gün sonra yangın yerinde incelemelerde bulunduk. Esnaflarımızla bir araya gelip, bir karar aldık. Cumartesi akşamı başlayıp, Pazar akşamına kadar da o bölümde bulunan 22 dükkanı yıkıyoruz. Bir taraftan da proje çalışmaları sürüyor. Yapılacak olan proje uygulanacak. Yani kısa bir süre içerisinde o bölgeyi ayağa kaldıracağız. Belediyenin imkanlarını kullanacağız. Tabi ki, oradaki esnafımız da hazır bu fırsatta yeni dükkanlara sahip olacaklar. Ben esnaflara 'Hayır bildiklerinizde şer, şer bildikleriniz de mutlaka bir hayır vardır' dedim. Yangın felaketi nedeniyle  dükkanları yenilemiş olacağız. Güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Esnaflarımız işin bir kısmını da kendileri yüklenecekler. Toplu bir proje ortaya çıkaracağız. Valilikte bu konuyla alakalı destek verecek" dedi.

Editör: TE Bilişim