-165 Camide Kılınacak-

10 haftalık zorunlu aranın ardından 29 Mayıs Cuma günü (bugün) itibariyle İnegöl’de 165 cami de Cuma namazı kılınacak. İbadete açılacak olan camilerin bahçelerinde Belediye ve Müftülük tarafından temizlik ve dezenfekte çalışması yapıldı. Camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla bugün saat 11.00'de merkezi camilerde 1003 şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. İnegöl’de de şükür Kurbanı saat 11.45’te İshakpaşa Cami avlusunda kesilecek.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, Türkiye’de camilerde cemaatle namaz kılmak yasaklanmıştı. 20 Mart’tan bu yana Cuma namazlarının da kılınmadığı ülkemizde, ibadethaneler 29 Mayıs itibariyle cemaatle buluşuyor.

Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen normalleşme sürecinde alınan bazı tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi kararı alınmıştı. Camilerde cemaatle namaz kılınması da bu kararlar arasında yer alıyor. İlk etapta sadece öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabilmesi mümkün olacak. Ayrıca tedbirler kapsamında camilerde abdest alınmayacak, maske takılacak, evden seccade ile gelinecek, sosyal mesafeye dikkat edilecek, tokalaşma yapılmayacak ve hasta olanların ibadetlerini evde yapması istenecek.

İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada 52 merkez mahalle, 1 okul bahçesi, 1 park alanı ve 111 kırsal mahalle camisinin bahçesinde namaz kılınacağı ifade edilmişti. Ayrıca 22 camide ise Cuma namazı kılınmayacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim