29 Mart yerel seçiml

29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den İnegöl Belediye Meclisi üyeliğine seçilen, bir müddet önce ise MHP’den istifa ederek Anavatan Partisi İnegöl İlçe Başkanlığına seçilip, Belediye Meclisi üyeliğine Anavatan Partisi üyesi olarak devam etmekte olan Sadri Demirtaş, gazetemize yaptığı açıklamada, 31 Ekim 2009 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan olağan kongrede, Anavatan Partisi’nin, Demokrat Parti çatısının altında toplanarak, birleşmenin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Geçtiğimiz  yıllarda Doğru Yol Partisi (YP) Genel Başkanı Mehmet Ağar ile  Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun iki partinin birleşmesi yönünde karar aldıklarını hatırlatan Anavatan Partisi İnegöl İlçe Başkanı Sadri Demirtaş, “Hatta biz o dönemde İnegöl’de iki parti olarak faaliyetlerimizi birlikte yürütmeye başlamıştık. Ancak son anda Doğru Yol Partisi ismi Demokrat Parti (DP) olarak değiştirdi. Anavatan Partisi birleşme için kongre yaparken, son anda şartların oluşmadığı görülerek karar değiştirildi” dedi.

Şimdi ise göreve gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’un  Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile görüşmeleri sonucunda,  birleşmenin 31 Ekim 2009 tarihinde, iki partinin de aynı günde yapacağı genel kurul toplantısı sonucunda gerçekleştirileceğini bildiren Demirtaş, “31 Ekim 2009 tarihinde genel kurulumuzu yaparak, DP çatısı altında toplanacağız. 31 Ekim 2009 tarihinden itibaren Anavatan Partisi diye bir parti kalmayacak. Bu birleşmenin neler getireceğini önümüzdeki süreçte göreceğiz” şeklinde konuştu.

ÖZAL’IN ANISINA VAKIF KURULACAK

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı, eski Başbakan Turgut Özal’ın anısına bir vakıf kurulacağını bildiren Demirtaş, Anavatan Partisi kapanması ile rahmetli Turgut Özal’ın isminin yaşatılması konusunda Genel Merkez tarafından vakıf kurulacağını kaydetti.

HER İKİ PARTİNİN ORGANLARI CİDDİ ÇALIŞMA YAPTILAR

Sorunsuz bir birleşme için olağan kongre arifesine girdiklerini ifade eden Demirtaş, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi coğrafyadaki sorunların ortadan kalkacağı bir oluşum gerçekleşecek. Biz iktidarı kötüleyip, yapamadıklarını eleştirerek iktidar olunmayacağını çok iyi biliyoruz. Ülkemizin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Horoz dövüşü yaparak siyasetin ülkeye artık fayda getirmediğini hep gördük. Kavgacı bir üslup, ‘Çamur At İzi Kalsın’ politikaları ile ülkenin huzura ermediğini de gördük. Yapıcı, alternatif politikalar izleyerek, yeni bir ruh, yeni bir heyecanla ortaya çıkmak istiyoruz. Bununla alakalı çalışmalarımız tamamlandı. 31 Ekim 2009 tarihinden itibaren, kamuoyuna partimizin programını sunacağız. Tahmin ediyorum ki, büyük bir beğeni kazanacağız. Mesele parti kurmak değil, asıl olan milletimize hizmet edebilmektir. Sıkıntılara yönelik çözüm önerileri bulup uygulayabilmeliyiz. Yeri geldiği zaman iktidar ile de kol kola girip, ülkemizin sorunlarını en az seviyeye indirmek için çalışmalar yapmalıyız. Partimiz, sadece kendine çalışan, sadece kendi seçmenine hitap eden parti değildir” dedi.

YAPICI OLACAĞIZ

Gerektiği zaman ülkenin geleceği için iktidarı da destekleyeceklerini kaydeden Sadri Demirtaş, “Gerektiği zaman halkımızın, siyasi, ekonomik, sağlık, eğitim gibi sorunlarını da çözüm önerileri ile birlikte ortaya koyabilecek bir anlayışı çıkarmak istiyoruz. Geçmişte kalan kavga, çekişme gibi konular, partimizin anlayışın da yer almayacak. Güney Doğu’da toprak reformunu oradaki insanların hizmetine sunmaya çalışan bir zihniyetsek, gelecekte de bu insanların iş, aş, ekonomik, sağlık, her türlü konularını da devlet tarafından çözülmesi için el birliği ile çalışacağız. Bu güne kadar Türkiye’ye hizmet yapmış bazı büyüklerimiz haksız yere lekelendi. Vefat etmelerinden sonra, heykelleri dikildi, ‘çok değerli adamdı’ demeye başladık. Ama bu Türkiye’de, Demirel, Özal, Erbakan, Menderes gerçeği vardır. Biz onların ayak bağı olduk. Daha iyi hizmetleri veremez duruma getirdik” dedi.

DP ‘USTALIK’ OKULUDUR

Demokratik açılım konusuna da deyinen Demirtaş, “Bugün Demokratik açılım konuşuluyor ama görüyoruz ki, işsizlik, ekonomik sorunlar, eğitim sıkıntıları hat safhada. Peki biz insanları ‘sorun var’ diye mi oyalayacağız. Bu sorunlar nasıl çözülür, toplumun beklentileri nasıl giderilir, toplumdaki o büyük kardeşlik seviyesi nasıl tesis edilirin önerilerini ortaya koymalıyız. Demokrat Parti bu önerileri ortaya koyacaktır. Çünkü, meclis yönetmek, beceri ister. DP ‘Ustalık’ okuludur. DP, doğruları öne koyarak, milletin desteğini ve tasvibini kazanarak yola çıkacaktır” şeklinde konuştu.

1983 yılında iktidar olduklarında, İnegöl’de bir tek ihracat yapan vatandaşın olmadığını ileri süren Demirtaş, “İktidar olduktan sonra tabuları kaldırdık ve şimdi ise yüzlerce ihracat yapan insan sayısına ulaştık. Bundan sonrada, Dünya’da etkisini gösteren küresel krizi, ülkemizde asgariye indirmemiz lazım. Artık Türkiye altyapısını tamamladı. Bu altyapıyı dış ülkelere yaymamız lazım. Üretimi artıracak, işsizliği ortadan kaldıracak yeni ekonomik modelin peşindeyiz. Birleşmeden sonra, genel merkezin programı ile partimizin tüzüğü kamuoyuna duyurulacak. 31 Ekim’den sonra Türkiye’de bir anlayış değişecek. Yanlışların arkasına sığınıp siyaset yapmayacağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim