Önceki gün saat 14.

Önceki gün saat 14.00’de Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen 2011 yılının ilk Belediye Meclisi toplantısında, şoförler ve otomobilciler odasının talebine göre, takrir maddesi olarak görüşülen, 50 araç güzergahının kiralanmasının yerine, bu araçlara S plaka verilmesi kararı alındı.

DENETİM KOMİSYONU KURULDU

2011 yılının ilk Belediye Meclisi toplantısında her yıl Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen meclis toplantısında oluşturulması gereken Denetim Komisyonu seçimi yapıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Başkanlığındaki toplantıda Denetim Komisyonu üyelikleri gizli oylama ile belirlendi. Yapılan gizli olmaya sonucunda Denetim Komisyonu üyeliklerine, üyelik görevlerini bir yıldan beri sürdürmekte olan  AK Parti Belediye Meclis üyeleri Berat Ertopuz, Gülbey Koçan ve Refika Kasapoğlu, DP Belediye Meclis üyesi Sadri Demirtaş ve SP Belediye Meclis üyesi Hakan İnkaya, yeniden seçildiler.

Toplantı gündemine eklenen ikinci takrir maddesinin görüşülmesine başlarken, Toplu Taşıma yapan araçların yetersizliği konusunda bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, konunun şoförler ve Otomobilciler odası tarafından talep edildiğini belirterek, “Aralık ayı meclisinde 50 aracın güzergâhının kiralanması ile ilgili bir karar alınmıştı. Şimdi ise, ‘kiralama yapmayalım, direkt olarak S plaka verelim’ görüşü var. Böylelikle bundan belediyemiz de çok ciddi bir gelir elde edecek ve daha önceden verdiğimiz 112 güzergâh kiralama aracının da, daha önce aldığımız bedellere fark ödeyerek, onlarında belediyemize gelir sağlaması söz konusudur. Dolayısıyla biz burada kiralama değil de S plaka verilmesi yönünde bir meclis kararı alacağız” dedi.

Söz alan SP Meclis üyesi Salih Berber, İnegöl’ün büyük sorunlarının içerisinde yer alan taşımacılık konusunda Belediyeye tam destek verdiklerini belirterek, “Ancak bu doğrultuda alınan kararları belediyenin biraz daha incelemesi ve araştırması gerekir. Çünkü, bir kaç kez daha böyle aldığımız kararları değiştirme durumunda kaldık. Değiştirilemez diye bir şey yok ama biraz daha iyi araştırırsak sık sık değiştirmek durumunda kalmayız” diye konuştu.

Konu üzerinde başka söz alan olmayınca Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuyu Belediye Meclisi üyelerinin oylarına sundu. İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odasının talebi doğrultusunda 50 araca S plaka verilmesi Belediye Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim