Okullarda 4 Ay Süre

Ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde İŞ-KUR’a kayıtlı işsizlerin, çalışma hayatından uzun süre ayrı kalarak, maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan, ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ çerçevesinde, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, 1 Ekim 2009 ile 30 Ocak 2010 tarihleri arasında, dört ay süre ile asgari ücretli olarak, temizlik işlerinde çalıştırılacak 55 personel, dün yapılan kura ile tespit edildi.

İş-Kur İnegöl Şubesi Müdürlüğü’ne kayıt yaptıran 202 kişi’den, 55 asil 14 yedek olmak üzere toplam 69 kişi, dün saat 14.00’de Esnaf Sarayı’nın çok amaçlı salonunda 2. Noter görevlileri Başkatip Zümrüt Seçim ve Katip Kadir Koşar nezaretinde gerçekleştirilen kura işlemi ile belirlendi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, belirlenen 55 personelin, 1 Ekim 2009 Perşembe günü (Yarın) işe başlayacağı bildirirken, belirlenen 55 personelin ikamet ettikleri  yerlere yakın olan okullarda görevlendirilmeleri için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Düzenlenen kura işlemi programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, İş-Kur İnegöl Şubesi Şefi İlhan Önder, 2. Noter görevlileri Başkatip Zümrüt Seçim ve Katip Kadir Koşar katıldı.

Kura sonrası bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, yaptıkları kura sonucunda 55’i asıl 14’ü yedek temizlik işçisi personelini belirlediklerini,  ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ proje kapsamında 55 temizlik personelinin, İlçe, Belde ve köy okullarında görevlendirileceğini bildirerek, “Bu arkadaşlarımız 4 aylık süre ile görevlendirilecektir. 4 ay sonra ise görevleri sonlandırılacak. 1 Ekim 2009-30 Ocak 2010 tarihleri arasında okullarımızda temizliğini sağlamak için çalışacaklardır. Bu konuda 202 kişi İş-Kur İnegöl Şubesi Müdürlüğü’ne müracaat etti. Noter huzurunda da kura yapılarak 55 personel seçildi. 55 personel arasından herhangi biri, özel nedenden dolayı iş başı yapamaz ise, seçilen 14 yedek sırayla işe dahil edilecektir” dedi.

İKAMETE YAKIN OKUL

Baştürk, “Tespit edilen bu personeli öncelikle kendi ikamet ettikleri yerlere yakın olan okullara yerleştirmeye çalışacağız. Bunların içerisinden eğer bir okula yakın ikamet eden yoksa, herhangi  bir okulda görevlendireceğiz. Personel sayımız 55 olduğu için bütün İlçe, belde ve köy okullarında görevlendirme yapamayacağız. Bundan sonra tekrar bir proje oluşturulursa, o zaman diğer okulları düşüneceğiz. 30 Ocak 2010 tarihinde bitecek olan uygulamanın ardından, tekrar aynı projenin başlatılacağını umuyoruz. Okullarımızın temizliği ile ilgili problemlerimiz vardı. Bu proje ile okullarımız daha temiz olacak. Bu projenin İnegöl’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KAYIT PARASI DEĞİL BAĞIŞ KABUL EDİYORUZ

Basın mensuplarının, okullarda öğrencilerden kayıt parası alınıyor mu sorusuna cevap veren Baştürk, “Kayıt parası değil, ama okullara yardım ile alakalı velilerle görüşerek, okulların değişik ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bağış alıyoruz. Bu bağışları da, öncelikli olarak temizlik işçilerin maaşları için kullanıyoruz. Bu zamana kadar velilerden o kadar büyük bir yardım almadık. Bu proje ile her okula 3 bin TL değerinde katkı sağlamış oluyoruz. 182 kişilik proje yapmıştık, öyle olsaydı bütün okullarımıza yetecektik. Ama bakanlık 55 kişi uygun gördü. Bu sayıda az da olsa bize yetecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim