İmam Hatip Lisesi Me

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Haydar Cerrah yaptığı açıklamada, seçilmiş hükümete gayri meşru darbenin yapıldığı 28 Şubatın üzerinden 15 yıl geçtiğini, yaptığı tahribat göz önüne alındığında diğer darbelerden çok daha kötü sonuçlar doğurduğunun görüldüğünü ifade etti.

28 Şubat müdahalesinin diğerlerinden iki farkının bulunduğuna işaret eden Haydar Cerrah, “Birincisi 28 Şubat’ta dindar olmasında, nasıl olursa olsun (ateist, tinerci, PKK’lı da dahil) bir nesil oluşturmak. Bu dönemde tehdit sıralamasında birinci tehdit dindar kesim, ikinci de terör olarak belirtilmişti. İkincisi ise, devlet ve halk iliklerine kadar hortumlanmıştı. Boyutları hala tespit edilememiş olmakla beraber 50 milyar doların üstünde bir rakam söz konusudur. İrtica bahane edilerek yapılan senaryolarla (Kalkancı, Aaczimendi, Fadime Şahin v.s) darbenin olgunlaşması için her türlü detay düşünülmüştü. Üniversiteler başta olmak üzere kamuda çalışan binlerce memur, asker, öğrenci, irtica bahanesiyle hayalleri bitirilmiş ocakları söndürülmüştü. Sonuçları detaylı olarak incelendiğinde Medya-Sermaye-Sendika ve Askerin işbirliğiyle yapılmış dört dörtlük bir darbedir. Hala 28 Şubat’ı savunan varsa, bu utanç onlara  yeter. Bizce  ilginç olan şudur, Ergenekon adı altında bir dönemin hesabı sorulurken, 28 Şubat’ın faillerinin protokollerde ağırlanması, yargılanmaması hesap sorulmaması  çok düşündürücüdür” dedi.

28 Şubat’ın, özelde İmam Hatip Liseleri, genelde ise İslami kesimi yok etmek için yapıldığına dikkat çeken Cerrah,  katsayı engeli, kesintisiz eğitim, örtü yasağıyla İmam Hatip Liselerinin  kapılarına kilit vurulduğunu, mensuplarının sindirilmek istendiğini kaydederek, “Allah’a şükür, halkın basiret ve direnciyle okullarımız kapanmadı, şimdi daha da güçlenerek hizmetlerine devam etmektedir. İmam Hatip Liseleri  bu ülkenin çimentosudur. Biz, İmam Hatip Liseleri  camiası olarak, bir dönem bu halka bunca acıları yaşatanları bir kez daha Allaha havale ediyoruz” şeklinde konuştu.

KESİNTİSİZ EĞİTİMDEKİ DÜZENLEME

28 Şubat’ta, İmam Hatip Liselerinin önünü kesmek için çıkartılan eğitim modeliyle, Türkiye’nin eğitim modelinin Afrika ve üçüncü dünya ülkelerine benzetildiğine vurgu yapan Cerrah, “Milyonlarca meslek liselinin hayalleri bir inat uğruna çalınmıştı. Umuyoruz ve bekliyoruz ki, önümüzdeki yıl bu son kalıntı da değişecek ve tekrar kesintili eğitime 4+4+4 şekliyle geçilecektir. Bu yöntemle meslek okullarına tekrar kalite gelecek ve bu durum hem aileleri hem de öğretmenleri olumlu olarak etkileyecektir. Bu okullardaki eğitim ve öğretimin kaliteleşmesiyle, gerek nitelikli insan gücü gerekse eğitime yapılacak katkıyla ülke normalleşmeye başlayacaktır. Tahrip edenleri de tamir edenleri de unutmayacağız” dedi.

Meslek  okullarının, ideolojik bir amaç uğruna dizayn edilmesi ve arka bahçe haline getirilmek istenmesinin, asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu da belirten Haydar Cerrah, “Özlemimiz, halkıyla savaşmayan, özgür ve adil bir devlet yapısı, dini, insani ve ahlaki değerleri bilinçli bir şekilde hayat tarzı edinen bir toplumun oluşmasıdır. Bu ulvi değerler için çalışan herkesi saygıyla selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim