İnegöl Manavları Kül

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ile yönetim kurulu üyeleri, önceki akşam İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, yeni Başkan Mehmet Taş ile yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Ziyaret sırasında  konuşan İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni kongre yaptığını, yeni seçilen arkadaşlara hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Ahıska Türkleri de Oğuz boyundan gelen Türklerdendir. Yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğu tebaası olarak  yaşayan Ahıskalılar, daha sonra Rus zulmüne  maruz kalarak, yurtlarından sürgün edildiler. Bugün İnegöl’de bu kardeşlerimizle birlikte hep beraber kardeşçe yaşıyoruz” dedi.

Manavlar derneği olarak bundan sonraki süreçte ortak amaçlarının, İnegöl ile ilgili  ortak akıl oluşturabilmek olduğuna vurgu yapan Erdoğan Kızmaz, “İnegöl’ü  marka şehir haline getirme adına mücadele etmek, hepimizin yaşadığı şehir olan  İnegöl’ü  her alanda en kaliteli şehir yapmak, İnegöl’de yaşayan herkesin asli görevidir” diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ise,  İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma  Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Ahıska Türklerinin 150 yıldır çileli bir hayat sürdürdüğünü, bundan sonra huzur ve mutluluk içinde hayat  sürdürmelerini sağlamak için gayret içerisinde olduklarını söyledi.

-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Umut Eroğlu’ndan Genç MÜSİAD Üyelerine Öğütler-

“Yetki ve sorumlulukları paylaşmalıyız”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD İnegöl Şubesi bünyesinde faaliyetini sürdüren  Genç MÜSİAD tarafından, önceki gün Şubat ayı eğitim faaliyetleri kapsamında, üyelerine yönelik “İş Hayatında Ayakta Kalabilmenin Ötesine Geçebilme” konulu seminer düzenlendi.

Seminerin konuşmacısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Umut Eroğlu, Genç MÜSİAD üyeleriyle iş hayatına yönelik önemli bilgiler ve püf noktaları paylaştı.

Eğitimin amacının, Genç MÜSİAD üyelerinin iş ve yaşam performanslarını arttırmak, iş dünyasında ön plana çıkan yeni yönetsel düşünceler ve yönetim teknikleri hakkında üyelerin duyarlılıklarının geliştirilmesini sağlamak  olduğunu belirten Umut Eroğlu, yaklaşık 2,5 saat süren eğitimde önemli bilgiler verdi.

Konuşmasına, ‘İş hayatında karşılaştığınız sorunlar nelerdir?’ sorusu ile başlayan Eroğlu, katılımcılardan almış olduğu cevaplar doğrultusunda sunumuna devam etti. İş hayatında karşılaşılan sorunları azaltmak için bir yol haritası sunan Eroğlu, “Öncelikli sorunların varlığını kabul etmeliyiz. Sorunların çözümü için planlı ve sistematik çalışmalıyız. Bu doğrultuda amaçlarımızı, hedeflerimizi ve stratejimizi belirlemeliyiz. Güçlü ve zayıf yönlerimiz ile önümüzdeki fırsat ve tehditleri iyi analiz etmeliyiz. Bilgi ve becerilerimizi hangi alanda geliştireceğimize doğru karar vermeliyiz. Yetki ve sorumlulukları paylaşmalıyız. İnsan kaynaklarını etkin yönetmeliyiz. Bilgi sistemlerimizi geliştirmeli ve modernize etmeliyiz. Değişime açık yenilikçi bir kültür oluşturmalıyız. En önemlisi kendi özel hayatımızı doğru bir şekilde yönetmeliyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim