Diyanet İşleri taraf

-İnegöl Müftülüğü ‘Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Hizmete Açıldı-

“Aile bizim, dini, milli ve örfi değerimizdir”

Diyanet İşleri tarafından aile ile ilgili yaşanabilecek muhtemel problemlerin önceden yaşanmaması için tedbirler almak, yeni bir yuva kuracak gençlere rehberlik etmek konusunda 81 ilde kurularak faaliyete başlayan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, Bursa merkez haricinde ilk ilçe olarak İnegöl'de kuruldu.

İnegöl Müftülüğü bünyesinde, Müftülük binası içerisinde oluşturulan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, dün saat 14.00'de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ilk faaliyetini, 'Aile İçi İletişimin Önemi' konulu konferansı ile 15 Şubat 2012 Çarşamba günü (bu gün) gerçekleştirecek.

Düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Erden ve Mustafa Ersan, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü Müftü vekili Vaiz Hasan Tanrıkulu, Büro Koordinasyon kurulu üyeleri Vaiz Hasan Başkırık, Vaiz Betül Bayar, Kur'an Kursu öğreticileri Zehra Ustaoğlu ve Mevhibe Özcan katıldı.

Müftülük binasının üst katında oluşturulan büronun açılış töreninde konuşan Koordinatör Hasan Tanrıkulu, "Necip milletimizin en sarsılmaz temel hücrelerinden biri, en önemli yapı taşlarından biri ailedir. Aile bizim, dini, milli ve örfi bir değerimizdir. Milletlerin sağlıklı bir yapıya sahip olmaları ve geleceklerinin sağlam olması için mutlaka sağlam hücrelerden oluşan ailelere ihtiyacı vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu bilinçle, milletimizin önemli bir fonksiyonunu icra eden ailelerin sağlıklı yetişmesi hususunda, üzerine düşeni yapmaya çalışmış ve Aile İrşat ve Rehberlik Daire Başkanlığını kurmuştur. Uzun yıllardan beri atıl gibi gözüken ve son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığımızın aktif politikaları sonucu, her ilde Aile İrşat ve Rehberlik büroları açılmıştır. İllerin yanında metropol dediğimiz büyük ilçelerde de bu büroların kurulması teşvik edilmiştir. Özellikle istenmiştir. İnegöl İlçe Müftülüğü bünyesinde gönüllü olarak bu göreve talip olduk. Çünkü, İnegöl'ümüz büyük bir ilçedir. Her büyüklüğün avantajları olduğu gibi dezavantajları vardır. Ekonomik, sosyal, kültürel açıdan gelişmiş olmakla birlikte, bazı problemlerin de yaşanması kaçınılmazdır. Özellikle aile ile ilgili yaşanılabilecek muhtemel problemlerin önceden yaşanmaması için tedbirler almak, yeni bir yuva kuracak gençlerimize rehberlik etmek, danışmanlık yapmak, problem ortaya çıktığında da onları ilgili yerlere yönlendirmek ve rehberlik etmek üzere müftülüğümüz bünyesinde büromuzu faaliyete sokmuş bulunuyoruz" dedi.

BİZİM İÇİN HER GÜN SEVGİLİLER GÜNÜDÜR

Birileri tarafından sevgililer günü olarak ilan edilen 14 Şubat'ta, büroyu kurmanın daha etkili olacağını düşündüklerini kaydeden Tanrıkulu, "Bizim için her gün sevgililer günüdür. Çünkü biz millet olarak, anne, eş, kardeş olarak tüm kadınlarımızı seven ve onları gerektiğinde ilgi ve alakayı göstermek durumunda olan bir inanca ve kültüre sahibiz. Birbirini sevdiğini zannedenlerin birlikteliği değil, birbirlerini gerçekten gönülden seven insanların oluşturduğu ailelerin kurulmasını istiyoruz. Pazara kadar süren birliktelikler değil, mezara kadar devam eden bir yuvanın kurulmasını istiyoruz. Onun için biz bu günün üzerinden mesaj vermek istedik" diye konuştu.

BİZ ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Kadına, çocuklara yönelik şiddet, hatta son zamanda erkeklere yönelik şiddetin moda olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Biz şiddetin her türlüsüne, kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, psikolojik yada fizyolojik şiddetlerin karşısındayız. Kimse şiddet görmesin. Herkes mutlu olsun. Bu mutluluğa da bizimde küçük bir payımız olursa, son derece mutluluk duyarız. Toplumun mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır.  Büronun açılmasında destek veren Müftümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

İLK İCRAAT 'AİLE İÇİ İLETİŞİMİN ÖNEMİ' KONULU KONFERANS

Aile İrşat ve Rehberlik bürosunun ilk faaliyetinden bahseden Tanrıkulu, "15 Şubat 2012 Çarşamba akşamı (Bu akşam) saat 19.30'da Fem Dershanesinin çok amaçlı salonunda, Eğitimci-Yazar Zübeyir Yıldırım'ın konuşmacı olarak katılacağı 'Aile İçi İletişimin Önemi' konulu konferans düzenleyeceğiz. Tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

BÜRO İNEGÖL İÇİN GEREKLİYDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun özellikle İnegöl için çok ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bu büroyla iç içe çalışacak olan da belediye olacaktır. Çünkü, belediye olarak halkımızın güzel ve huzurlu ortamını oluşturmak için çabalıyoruz. Eminim çok güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu gezildi.

Editör: TE Bilişim