BUGİAD İnegöl Şubesi


BUGİAD İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen 'Bir Konu Bir Konuk' isimli programlarının, '2023 yılında nasıl bir Türkiye' konulu toplantısına katılan Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa 1'nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Arınç, "İnegöl'ün bütün güzelliklerini daha geliştirmek, daha da zenginleştirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Geçtiğimiz akşam saat 20.30'da Hera Eğlence Merkezinde düzenlenen ve Cihan Ajansı'nın canlı yayınladığı programa, Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa 1'nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Arınç, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Hayrettin Çakmak, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Milletvekili Adayları, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ile Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, hayırsever işadamları, sanayiciler, bazı kurum müdürleri, dernek ve oda başkanları, muhtarlar, okul müdürleri ile çok sayıda davetliler katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu, Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı ve Kanal 16 TV’nin sahibi Hasan Özdemir'in sunuculuğunu üstlendiği Programın açış konuşmasını yapan BUGİAD İnegöl Şube Başkanı Ahmet Akıskalı, şehrin bazı önemli dinamiklerinden bahsederek, "İnegöl ilçemiz, nüfusuyla Türkiye'de 40 ilden büyüktür. Mobilyasıyla, Kaplıcasıyla, Köftesiyle, Kestane Şekeriyle, yüzde 100 eğitime verdiği destekle ve en önemlisi de üstün girişimci ruha sahip genç dinamik iş adamlarıyla marka bir şehirdir. Üstün girişimci ruha sahip diyorum, yani aramızda bulunan İnegöllü iş adamlarımızın neler yaptıklarını ve ülke ekonomisine daha neler katacaklarını da sizlere aktarmak istiyorum. İnegöl Türkiye'nin en önemli ekonomik sorunu olan dış ticaret açığını tersine çevirmiş, tek şehridir. 1 milyar dolara dayanan dış ticaret hacmi vardır. 2010 yılı verilerine göre 556 milyon dolar ihracat yapmış, 200 milyon dolar dış ticaret fazlası veren bir ilçedir. Son 10 yılın ekonomik verilerine baktığımızda ilçemiz ülkemiz için model ekonomi şehri olma geleneğini sürdürmüştür. Türkiye'de girişimci ruha sahip İnegöllü işadamlarının ekonomiye katkıları tartışılmaz. Yaşanan bu güzel gelişmelere bakarak, artık yeni hedefler belirlemeye başladık. Kurumsallaşma ve markalaşma konularında atılacak olan adımların aynı hızla devam etmesi durumunda, Cumhuriyetin 100’ncü yılında İnegöllü sanayiciler olarak, 3 milyar dolar ihracat rakamını hedefliyoruz. Her şehir bir özelliğiyle anılır. İnegöl’ün de yükselen değeri Mobilyasıdır. İnegöllü mobilyacılar, günümüzde ilçemizi Türkiye'nin en önemli mobilya üretim merkezi haline getirmeyi başarmışlardır. Gelişmeye, yenilenmeye, dünyayla entegrasyona açık, bilgi birikimi yerinde, AR-GE ye önem veren, geniş ufuklu işadamlarımız artık Türkiye'de kaliteli mobilya denilince ‘İnegöl Mobilyası’ bilincini oturturmuştur. Dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin 16'ncı ekonomik gücü olan İnegöl'ün, ‘İl olmayı’ hak ettiğine işaret eden Akıskalı, "Ancak bu takdiri iktidarın yetkililerine bırakıyoruz. Bu arada İnegöl sanayisinin gelişmesi ve büyümesi adına ilçemize Teknik Eğitim Fakülteleri talep ediyoruz. Kararı Bakanlıkça onaylanmış olan konunun muhatapları da aramızda olduğu için vurgulayarak söylüyorum, ‘İşletme ve Orman Fakülteleri’nin daha fazla geciktirilmeden önümüzdeki yıl eğitim öğretime açılmasını temenni ediyoruz" diyerek, Bursa Girişimci İşadamları Derneği İnegöl Şubesinin 2009 yılında kurulduğunu, Marmara işadamları Federasyonu MARiFED, Türkiye işadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu TUSKON'a bağlı İnegöl'ün en büyük iş adamları derneği olduğuna dikkat çekti.

Kuruluşundan bu yana Azerbaycan, Irak, Suriye, Sırbistan, Yemen, Fas, Fildişi Sahilleri gibi birçok geniş katılımlı yurt dışı iş gezilerini tertipleyerek, Türkiye ve Bölge ekonomisine ciddi katkılar sağladığını, yıl sonuna kadar BUGİAD İnegöl olarak Rusya Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya ve Irak'a yurtdışı gezileri yapmayı hedeflediklerini  kaydeden Akıskalı, "Derneğimiz ekonomiye verdiği desteğin yanında sosyal projelerde de öncü rol üstlenmiştir. Önümüzdeki günlerde Avrasya ülkeleri ve Balkanlardan mobilyacı iş adamlarını İnegöl'e davet ederek, ilçemizde Mobilya Zirvesi ve ikili iş görüşmeleri planlıyoruz. Bu doğrultuda, işadamlarımızın uluslararası pazarlardaki tecrübelerinin paylaşılması, bunların yayılması ve yeni iş fırsatlarının oluşturulması yolunda öncü bir kuruluş olarak hizmet vermekteyiz. İş dünyası bugün ekonomik istikrarın gidişatından memnundur. Türkiye'miz 2001 krizinden bu yana gerçekleştirilen siyasi ve iktisadi reformlarla makro ekonomide hayal bile edilemeyecek başarılara imza atmıştır. Son verileri dikkate aldığımızda, kamu borç stokunun milli gelire oranı yüzde 42'ye gerilemiş durumdaki AB ortalamasının, yüzde 75'i geçtiği göz önüne alındığında bu çok önemli bir başarıdır. Kredi notunun niye 'yatırım yapılabilir' seviyeye artırılmadığı sorusu hepimiz için önem arz ediyor. İş dünyası olarak, Yatırımcıların önünü açacak, işlerini kolaylaştıracak, bürokratik işlemleri en aza indirecek çalışmaların kapsamının genişletilmesini arzu ediyoruz. İş Adamları olarak, Hükümetin yürüttüğü yeni anayasa çalışmalarını yakından takip ediyor, Türkiye tarihinde hazırlanmış en şeffaf anayasa olmasını temenni ediyoruz. Yeni anayasanın en az 100 yıllık ihtiyaçlarımızı karşılaması gerektiğini düşünüyoruz. Yeni anayasa sürecinde Meclis dışı kesimler dışlanmamalı. Başkanlık sistemi gibi tartışmalar yeni anayasayı gölgelememelidir. Yeni anayasa tüm halkı içine alacak müzakere sürecinde hazırlanmalıdır" şeklinde konuştu.

BUGİAD tarafından yılın annesi seçilen, İnegöl Polis Merkezinde cinnet geçiren bir polis memurunun rastgele ateşi sonucu şehit olan polis Halil Kazan'ın eşi Medine Kazan’a, BAKKOP projesinin hayata geçirilmesinde önemli katkıları olan ve yılın girişimcisi seçilen Türkiye Bakkallar Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi, BAKKOP Başkanı Hakan İnkaya'ya, İş adamlarının her zaman yanında olması, İnegöl'e büyük hizmetler kazandırması dolayısıyla bir vefa ödülü olarak AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'ya, BUGİAD tarafından yılın ‘Eğitim Gönüllüsü’ seçilen Fildişi Sahili'ndeki Türk Kolejinin Genel Müdürü İbrahim Arıöz’e ve toplantıya katıldığı için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a  birer Çini Plaket takdim edildi.

İNEGÖL’E ŞAMPİYONLUKLAR YAKIŞIR

Plaketi alırken kısa bir konuşma yapan Milletvekili Sedat Kızılcıklı, "İnegöl'e bir İşletme Fakültesinin kazandırılması, arkasından gelecek olan bir Orman Fakültesi, Türkiye'nin ilk ilçe Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Kız Meslek Lisesi, iki düz lise, Sevgi Evi, derslik sayısına yüzde 50 katkı koyulması, 2. OSB, TOKİ, Yeni İnegöl, doğalgaz, yollar, futbol sahaları, enerji nakil hatlarının yer altına alınması, yeni hastane yeri, Adliye binası gibi hep beraber büyük projelere imza attık. Dedikodu yapmadık, yalan atmadık. Sadece işimizi yaptık. Bu hizmeti, 12 Haziran’da  tamamlamış olacağız. Bakanımız Bülent Arınç'ın Bursa'dan aday gösterilmesiyle  İnegöl en az yüzde 70 oranında oy verecektir. Buna inanıyorum. İnegöl olarak şampiyonluğu bırakmadık. Bundan sonrada bırakmaya niyetimiz yok. İnegöl'e şampiyonluklar yakışır" diyerek, herkesten hakkını helal etmesini istedi.

Eğitim Gönüllüsü, Fildişi Sahili’ndeki Türk Kolejinin Genel Müdürü İbrahim Arıöz’i plaketini veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afrika Asya, ABD, Sibirya, Moğolistan gibi birçok yabancı ülkede faaliyet gösteren Türk okullarından, o ülkelerin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlarının övgüyle bahsettiğini belirterek, bunun büyük bir hizmet olduğunun altını çizdi.

Kendisinin Türkçe Olimpiyatları Komitesi'nde üye olarak görev yaptığını belirten Arınç, 16 Haziran'da RTÜK ile yapılacak toplantının ardından bu yılki organizasyonu gözden geçireceklerini söyleyerek, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi Türkiye'nin 10 ilinde bu yarışmanın finalinin tekrarlanacağını kaydetti. Kamboçya'da Zaman Üniversitesi'ni kendi elleri ile açtığını ifade eden Arınç, Vietnam'da Ufuk Okulları'nı açtıklarını bildirdi. Yapılan derslikler, okullar, eğitim kurumları ile eğitimin 10 kat daha ileriye gittiğini ifade eden Arınç, bu okullar vasıtası ile Türk gelenek ve tarihinin öğretildiğini, bu okullarda yetişen öğrencilerin önemli yerlere gelerek, Türk hayranı olacaklarını, bu okullarda çok iyi eğitim verildiğini ileri sürdü.

Bugün sözleşmeli öğretmen olarak Türkiye'nin her yerinde çalışabileceğini belirten öğretmenler olduğunu ifade eden Arınç, kura çekiminin ardından üçüncü ayda 'Beni buradan kurtarın' diye şikayet ettiklerini kaydetti.

BİZ 'ALLAH' DİYORUZ

Arınç, "Mevlevi ve Nakşi bir araya gelmişler. Mevlevi, Nakşi'ye dönmüş, 'biz öyle bir zikir yapıyoruz ki, dönüyoruz Allah diyoruz' demiş. Nakşi ise, 'Bizde zikir ediyoruz ama sizin gibi yapmıyoruz. Biz Allah diyoruz, bir daha dönmüyoruz' demiş. Sonuçta ikisi de aynı işi yapıyor. Nasıl yaparsa yapsın Allah desin de, başka bir şey demesin" dedi.

MERDAN KİÇİBEY BAKANI AĞLATTI

Bakan Arınç, Kamboçya'ya gittiklerinde, çocukların bir dişlerinin bembeyaz, bir de kalplerinin bembeyaz olduğunu gördüklerine işaret etti. Türkmenistan'da Merdan Kiçibey ismindeki öğrencinin Necip Fazıl'ın 'Sakarya' şiirini okuduğunda gözyaşlarının tutamadığını ifade eden Arınç, 10 yıl sonra aynı çocuğu Türkçe Olimpiyatlarında gördüğünü ifade ederken ise, gözyaşlarını tutamadı.

'BENİ DİNLEYECEKSİN DÜŞÜNCESİNDEYİZ"

Yanlışlarla mücadele edebilen bir noktada olduklarını dile getiren Arınç, ifade özgürlüğünün mutlak bir özgürlük olduğuna işaret ederek, “Bunun sınırları bellidir. Yani bir insan düşüncesini yazıyla, konuşarak, karikatürle, dergiyle herhangi bir şekilde başkalarına aktarabilir. 'Söyletmem vurun' geçmişte kaldı. Bu Orta Çağ karanlığıdır. Daha sonra 'Vur fakat dinle geldi'. Şimdi ondan da kurtulduk. 'Vuramazsın beni dinleyeceksin, bana saygı göstereceksin' düşüncesi geldi. En azından bizim düşüncemiz böyle" diye konuştu.

Program, Bülent  Arınç’ın, BUGİAD yönetim kurulu üyeleri ve Kamerun'dan gelen iş adamları ile birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim