Toplum sağlığını kor

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde geliştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “Beyaz Bayrak” projesi işbirliği protokolü çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucu İnegöl’den 8 İlköğretim Okulu, 4 Lise, 1 Anaokulu olmak üzere toplam 13 okul “Beyaz Bayrak” almayı hak kazandı.

Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara ödülleri, 7 Ocak 2010 Cuma günü saat 14.00’de İl Sağlık Müdürlüğünde, Vali Yardımcısı Ziya Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle verildi. Törene İnegöl’ü temsilen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya’nın yanı sıra ödül almayı hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşamanın tüm toplum için önemli olduğunu, özellikle 1000-1500 kişinin bir arada bulunduğu okullarda sağlık ve hijyenin öneminin daha da arttığını söyledi. Tüm okulların bu projeye katılmalarını isteyen Gülsar, önümüzdeki yıllarda bunun gibi sosyal projelere devam edileceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Özcan Akın’da, Sağlık Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yurt çapında yürüttüğü Beyaz Bayrak projesinin önleyici sağlık hizmetleri kapsamında olduğunu, hastalanmadan hastalıklardan korunmayı hedefleyen bu hizmetlerin, çocukları hastalıklardan koruduğu gibi tedavi masraflarında da tasarruf sağladığını söyledi.

Konuyla ilgili yerel basına açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise,  “İlçemizdeki tüm okulların hijyenik koşulları çok iyi durumdadır. Esasen tüm okullarımız bu ödülü almayı hak etmektedirler. Ancak çok küçük nüans farklılıkları ile ödül alamamışlardır. Bu konuda titiz davranan idareci ve çalışanlara teşekkür ediyor, İl’den 13 Beyaz Bayrağı ilçemize taşıyan okullarımızı kutluyorum “ dedi.

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların müdürlerine bayrakları verildi. Beyaz Bayrak Projesinde ilçemizden İlköğretim Okulları kategorisinde Hacer Salih Yıldız, Akşemsettin, Altı Eylül, Perihan Coşkun, Kaşıkçıoğlu, Yüzüncü Yıl, Küçük Yenice, Hamzabey İlköğretim Okulları, Liseler kategorisinde Turgutalp Anadolu, Dörtçelik Endüstri Meslek, Özel Altın Nesil ve Nene Hatun Kız Teknik ve Kız Meslek Liseleri, Anaokulu kategorisinde Fikriye Koşarer Anaokulu Beyaz Bayrak almayı hak kazandı.

Editör: TE Bilişim