-Atatürk, Vehbi Koç,

-Atatürk, Vehbi Koç, Prof. Dr. Selçuk Yahşi, M.M. Samda, Kaşıkçıoğlu ve Ali Şefika İlköğretim Okulları Finale Kaldı-
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İnegöl Belediyesinin katkılarıyla “Bilgisayarı ve İnterneti Doğru Kullanma” yarışmasının ön elemesi dün, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde yapıldı.
Dün saat 15.30'da düzenlenen yarışma sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve bazı okul müdürleriyle birlikte sınıflarda incelemeler yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin bilgi ve kültür düzeylerini artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, "Bugün de İnegöl Belediyemizin katkılarıyla, İlköğretim Okulları arası Bilgisayarı ve İnterneti Doğru Kullanma Yarışması yapıyoruz. Bu bilgi yarışmasına toplam 55 ilköğretim okulumuzdan 165 öğrenci katılmaktadır. İlköğretim okullarımızın 6, 7 ve 8. sınıfında okuyan öğrenciler bu yarışmaya katıldılar. Yarışmada toplam 20 soru sorulmakta. Soruların içerisinde zorluk derecesine göre yıldızlı sorular bulunmakta. Eşitlik olması halinde önce yıldızlı soruları daha çok yapanın net sayısına, daha sonra eğer yine eşitlik devam ederse bu seferde bilgisayarı kullanma bilgisine başvurulmaktadır. Daha sonra yine eşitlik devam ederse kurayla 6 okulumuz belirlenecek. Bu 6 okulumuz, 30 Mayıs'ta Vehbi Koç İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda final yarışmalarına katılacaklar. Bize katkıları olan İnegöl Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum" dedi.
İnegöl Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilköğretim okulları arasında İnternet ve Bilgisayar Teknolojisi konulu bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "İlkini 2010 yılı içerisinde düzenlediğimiz yarışma, ilçedeki resmi ve özel ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıfları arasında gerçekleşiyor. Her okul 3'er kişiden oluşan gruplarla yarışmada yer alıyor. Yarışmadaki amacımız, ilköğretim öğrencileri arasında internet ve bilgisayar kullanım alışkanlığını yaygınlaştırmak ve geliştirmektir. Yarışmanın ön elemesi, bugün Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi’nde yapılıyor. Yarışmada bilgisayarın genel yapısı ve temel kavramlar, ofis programları ile internet kullanımı ve uygulamaları olmak üzere toplamda 20 soru sorulacaktır. Ön eleme yarışmasından sonra 6 okul finale kalacaktır. Final yarışması 30 Mayıs 2012 tarihinde Saat 14.00’de Koç İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Final yarışmasında derece yapan ilk üç okul öğrencilerine, Belediyemiz tarafından çeşitli ödüller verilecektir. Ben yarışmamıza katılan okullarımıza ve öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.
Yapılan ön eleme sonucunda, Atatürk İlköğretim Okulu, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu, Vehbi Koç İlköğretim Okulu, Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu, Kaşıkçıoğlu İlköğretim Okulu ve Yenice Ali Şefika Göztepe İlköğretim Okulu finale  kaldı.

 

Editör: TE Bilişim