İnegöl Eğitim Sevenl

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) Başkanı Metin Kuş, 26 Şubat’ta İstanbul Taksim’de mazlum insanların haklarını arama adına yapılan destek yürüyüşüne katıldıklarını,  İNESDER olarak destek verdiklerini bildirdi.

20 yıl önce Ermeni ordusunun, bir gecede çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlum insanları katlederek, Hocalı şehrini yerle bir ettiğini belirten Metin Kuş,  “Hocalı’da bir soykırım yaşandı. Karabağ 22 yıldır Ermenistan işgalinde ve bir milyon insan yurdundan sürüldü. Aynı soykırım Srebrenitsa’da yapılmış ve şimdide Suriye’de Hama ve Humus başta olmak üzere birçok şehirde yapılmaktadır. Bir insanlık dramının yaşandığı ve yaşanmaya devam ettiği bir ortamda, bir daha insanlık dramlarının yaşanmaması adına biz İnegöl Eğitim Sevenler Derneği olarak destek için 26 Şubat’ta Taksim’de yapılan yürüyüşe katıldık. Birlik ve beraberlik ortamında geçen yürüyüş sonunda, İstanbul gezisi yaparak İnegöl’e geri döndük dedi.

İNESDER üyelerinden Sosyal Bilgiler öğretmeni Erdoğan Duman ise, 20 yıl önce Ermenilerin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında, Azerbaycanlı Türklere yönelik bir katliama giriştiklerini hatırlatarak, "Uluslararası hukukta ismine soykırım denilen bu katliamda, 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlı olmak üzere 613 kişi hunharca katledildi. Baskında 487 kişi ağır yaralanırken, bin 275 Azeri de Ermeniler tarafından rehin alındı. Dünya bu vahşete sessiz kaldı” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından İstanbul gezisine Miniatürk’le başladıklarını, Panorama 1453 Fetih Müzesini gezerek geziyi sonlandırdıklarını anlatan İNESDER üyesi  Sınıf Öğretmeni Ahmet Adıyaman’da, “Miniatürk’ü gezerken, Anıtkabir,  Mevlana Türbesi, İzmit Saat Kulesi, Selimiye Camii, TBMM Parlamento Binası, İshak Paşa Sarayı, T.C. Ziraat Bankası, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Antalya Yivli Minareli Camii, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Safranbolu Evleri, Malabadi Köprüsü, Adana Taş Köprü, Kırşehir Aşık Paşa Türbesi, Halil-ür Rahman Camii ve Balıklı Göl ile ülkemizin birçok güzelliğini bir arada görmüş olduk” şeklinde konuştu.

Panorama 1453 Fetih Müzesinden çok etkilendiğini dile getiren İNESDER Yönetim Kurulu üyesi Ali Turna ise, “Gördüğümüzde, ecdadımızın ne kadar büyük işler başardığını hayranlıkla izlemiş ve sanki olayların içerisinde yaşamış gibi olduk. Topkapı semtinde yapılmış olan bu müzeyi gezmek, bende bir fetih heyecanı meydana getirdi. Panorama 1453’ün dünyada bir dengi var mı bilmiyorum? Gök kubbe altında, başta Fatih olmak üzere, 10 bin canlının üç boyutlu Resimleri, Surlar, Şahi Topları, gökte uçuşan Rum Ateşi Gülleleri görmekten büyük mutluluk duyduk. Tavsiye ederim, mutlaka gezilmeli  ve görülmeli” dedi.

Editör: TE Bilişim