Başaran, Belediye Ek

 Başaran, Belediye Ek Hizmet Binasının Koridorlarında Sigara İçilmesine Tepkili

“Biz de duman altı oluyoruz”

İnegöl Belediye eski Başkan Yardımcılarından, emekli astsubay başçavuş Zekeriya Başaran, Atatürk Bulvarı üzerindeki Belediye Ek Hizmet binasının zemin kat koridorlarında sigara içilmesine tepki gösterdi. B inanın zemin katında bulunan internet kafelerin önlerinde gençlerin toplu halde sigara içtiklerini belirten Zekeriya  Başaran, tepkisini Kaymakamlığa verdiği şikayet dilekçesiyle dile getirdi.

Belediye Ek Hizmet Binası (Bulvar Çarşısı) zemin katında kendi işyerinin bulunduğunu kaydeden Zekeriya Başaran, “ Çarşının bulunduğu alanın üstü tamamen kapalıdır. Zemin katta internet kafeler ağırlıklı olarak faaliyet göstermektedir. İnternet kafe işletmecileri de, müşterileri de kendi işyerleri önünde toplu olarak devamlı sigara içmektedirler. İçtikleri sigara dumanı  ortak olarak kullanılan üzeri tamamen kapalı olan çarşının havasını  kirletmektedir. Burada içilen sigaralar nedeniyle çarşıda kesif bir sis tabakası ve yoğun bir sigara kokusu oluşmaktadır. Bu koku ve duman işyerlerimizin içine dahi girmektedir. Sigara içen şahıslar aynı zamanda sigara izmaritlerini yerlere atmakta, her sigara içimi sonucu yerlere tükürmektedirler” dedi.

İnternet kafelerin müşterilerinin çoğunlukla  12-15 yaşlarındaki okul öğrencileri olduklarına da dikkat çeken Başaran, “İşyeri sahipleri ve sigara içen gençler bu çocuklara kötü örnek oluyorlar. Sanki güzel bir örnek gibi, internet kafe sahiplerine ve gençlere özenen 12-15 yaşlarındaki internet müşterisi öğrenciler de sigara içmeye başlıyorlar. Bu durum, sanki çarşı içerisinde ‘Sigara İçme Yarışması’ yapılıyormuş hissi vermektedir” diye konuştu.

Her gün kafe sahiplerini ve sigara içenleri bir  vatandaş olarak uyardığına vurgu yapan Zekeriya Başaran,  ayrıca defalarca 155 Polis ve 153 Zabıtayı aradığı ve şikayette bulunduğu halde, şikayetleriyle  ilgilenen hiç kimsenin olmadığını, 155 Polis telefonuna çıkan görevlinin ‘ekip gönderiyorum’ dediği halde ne gelen, giden olmadığını, bu durumun sigara içenleri daha da cesaretlendirdiğini kaydetti.

İnegöl’ün İl olması için mücadele verildiğini hatırlatan Başaran,  “Yürürlüğe koyulan yasalara uymamakla mı, çevreye önem vermemekle mi İl olacağız? Bir İnegöllü vatandaş olarak bu beni fazlası ile üzmektedir. İnegöl’de ki yerel yöneticilerin, çarşı esnafı ve çarşı yöneticilerinin ve  tüm duyarlı kişilerin güzel bir çarşı ve çevre görmek istiyorlarsa Bursa’da Zafer plaza ve Kent Meydanı ve bunun gibi kapalı alanları görmelerini istiyorum” dedi.

Başaran, dün Kaymakamlığa verdiği dilekçesinde de aynı şeyleri dile getirdiğini belirtip, “Sayın Kaymakam’ım, bu konuda duyarlı olacağınızı biliyorum. Kanun tanımazların bir an önce Kanunlara ve çevresine saygılı davranması için ilgililere emirlerinizi saygılarımla arz ederim” diyerek,  dilekçesini sonlandırdığını ve sonucunu merakla beklediğini ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim