-Osmanbey Caddesine

-Osmanbey Caddesine Canlılık Kazandırma Çalışmaları Kapsamında 3 Evin Yıkımı Gerçekleştirildi-
“Bu çalışma İnegöl trafiğini de rahatlatacak”
Bursa-ankara karayoluna bağlantı kavşak için 3 ev yıkımı
Hem Osmanbey caddesinin işlevini artırmak, hem de Mobilyacılar Çarşısına bağlantı oluşturmak, beraberinde Bursa-Ankara D-200 Devlet Karayoluna bağlantı yolu yapma amacıyla, Orhaniye mahallesi Hakkıbey sokakta bulunan 3 evin yıkımı dün gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 13.00’de Başkan Yardımcıları, bazı AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve Belediyenin Birim Amirleri ile birlikte Hakkıbey sokağına giderek, yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemelerin ardından bir basın açıklaması yapan Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak kentimizin tüm dinamiklerini dikkate alarak her alanda projeler üretiyoruz. Şüphesiz İnegöl Mobilyası da kentimizin önemli dinamiklerinden biridir. İnegöl mobilyası her geçen gün gelişiyor, güçleniyor ve dünyaya açılıyor. Hatırlanacağı üzere yıllar önce İnegöl Mobilyasının kalbi Osmanbey caddesinde atıyordu. İnegöl’ün büyümesi, mobilya sektörünün canlanması, Bedre Deresi ötesindeki mobilya dükkânlarının faaliyete başlamasına paralel olarak, Ertuğrulgazi caddesindeki canlılık, Osmanbey caddesindeki mobilya canlılığını olumsuz etkilemişti” dedi.
Hem Osmanbey caddesinin işlevini artırmak, hem de Mobilyacılar Çarşısına bağlantı oluşturmak için 3 adet binanın yıkımlarını gerçekleştirdiklerini bildiren Aktaş, “Burada 1224 ada 1, 2 ve 3 No’lu parsellerde bulunan bu 3 bina Belediye Encümen Kararı ile yaklaşık 150 bin TL karşılığında kamusallaştırılmıştır. Bu binaların yıkımları ile Bursa-Ankara D-200 Devlet Karayolundan, Orhaniye mahallesi Hakkıbey sokağa bir kapı açıyoruz. Bu kapının açılması ile giriş-çıkış yönünde bir kavşak uygulaması yapılacaktır. Bu kavşak ile sadece Mobilyacılar Çarşısının işlevini artırmakla kalmayıp, İnegöl trafiğinin rahatlatılmasına da katkı sağlamış oluyoruz” diye konuştu.
Bu proje ile İnegöl’ün en kalabalık pazaryeri olan Mer-Pa’nın da trafik açısından rahatlatılmasının hedeflendiğini söyleyen Aktaş, “Ayrıca; Bursa tarafından D-200 Devlet Karayolu ile Mesudiye Mahallesi doğrultusunda seyreden araçlar için de büyük bir kolaylık oluşturmaktadır. Çünkü burası Mesudiye Alt Geçidi’nin ağzı konumundadır. Bu binaların yıkımları sonrasında 2. Aşama olarak 1224 adadaki toplam 7 yapının yıkımlarını da gerçekleştireceğiz. Bu ada daha önce 18 uygulaması ile Belediyemiz tarafından kamusallaştırıldı. Burada yıkım öncesi yapılacak uygulama, hak sahiplerine enkaz bedelleri verilerek terklerini sağlamak olacaktır” şeklinde konuştu.
Yıkım sonunda da 7 evin bulunduğu alanda yeşillendirme işleminin yapılacağını belirten Aktaş, bu projeyi 2011 yılının 2. yarısında hayata geçirmeyi düşündüklerini,  ayrıca Osmanbey ve Ertuğrulgazi cadde girişlerinde tak ve düzenleme çalışmalarını planladıklarını, ilgili projeyi yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti. 

Editör: TE Bilişim