BEBKA’dan Dest

BEBKA’dan Destek Alan Kent Müzesi Projesi Tanıtıldı


Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen  “Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Artırılması” kapsamında 2010 yılı Mali Destek Programına alınan İnegöl Belediyesi’nin projesi, dün saat 18.00’de Hotel Angelacoma’da yapılan toplantı ile tanıtıldı.

“İnegöl Kent Müzesi’nin hizmet standartlarının yükseltilmesi yoluyla yöreye özgü, tarihsel ve kültürel mirasın ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması” projesi adı ile BEBKA’dan destek alan projenin tanıtımını, proje koordinatörü ve Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, sinevizyon gösterimi eşliğinde gerçekleştirdi.

BEBKA yetkililerinin de katıldığı tanıtım toplantısında, konuşan Nedim Bayram, “BEBKA Projeleri ile ilgili, İnegöl Belediyemizin, Kent Müzesi ile alakalı verdiği proje, kabul edildikten sonra 12 aylık projenin çalışmalarına başladık. Bu çalışmalardan ilki bu akşam yaptığımız 12 Aylık Projelerin tanıtım toplantısı ve projede çalışacak paydaş takımlarının oluşturulmasıdır. Bilindiği gibi Devlet Planlama Teşkilatı Koordinasyonunda 25 Temmuz 2009 tarih ve 15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olan tüzel kişiliye haiz BEBKA’nın “Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Arttırılması” başlıklı mali destek programı kapsamında BEBKA yetkilileri, İnegöl Belediyesi Kent Müzesinin projesini incelediler. Uygun buldular. Ama bazı bölümlerde revizyona gittiler. Revizyon edildikten sonra 398 bin 739 liralık projenin tamamına para çıktı. Proje kapsamında kamu kurumlarına BEBKA %75 ödeme yapıyor. %25’ini kamu kurumları kendileri karşılıyor. BEBKA bunun, 299 bin 54 lira olan %75’lik  kısmını, oluşturduğumuz hesaba aktaracak, geri kalan %25’lik kısmını da Belediye olarak biz yerine getireceğiz” dedi. Nedim Bayram, BEBKA için hazırlanan projeye destek verenlere ve  bu işin başlamasına vesile olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Bu konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın ve Mali Hizmetler Müdürü Fezayi Gartel’in çok gayret gösterdiklerini hatırlatan Bayram, “Öncelikle bu projenin müzeyle ilgili daha uygun olacağını bizlere ilettiler ve beraber çalışalım bu işi başaralım dediler. Beraber çalıştık ve daha önce isimlerini saydığım arkadaşlarla birlikte 1,5–2 ay projenin son şekle gelmesi ile ilgili yoğun gayret gösterdik. Onlara da teşekkür ediyorum. Tabi, şunun da bilinmesini istiyorum, BEBKA projeleri kapsamında 4 büyük proje arasında, 4. büyük proje olarak İnegöl Belediyesi Kent Müzesi’nin yaklaşık 400 bin TL’lik projesi yer almaktadır. Bu da bizim için bir gururdur. İnegöl, böyle bir hibe programı kapsamında bir ilki yaşamıştır. İnegöl ilklere alışıktır. Bu da böyle bir ilk. Ben dolayısıyla tanıtım toplantımıza gelen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim